Thursday, March 3, 2011

PALLI MOGO.. (JOM MAKAN)

Balik buat blood test kat klinik Kerteh, makan cekodok dalam kete buat alas perot.. Pastu lari dengan kereta pi amik result Papsmear kat Klinik Paka.. Balik rumah penat.. Ropanya tak pekena kopi pagi nya.. 


Ni lah obat penawar ku..


Kids bebel lama tak makan Kimbap (Korea) @ Sushi (Jepun)..


Semestinya dengan Sup Gochujang (Sup Pes Lada Merah Korea) dengan Enoki Mushroom..


Nah amik... Bikin sendiri2 punya... California Roll ke, Gombak Roll ke.. Teluk Mahang Roll ke.. 


Auuu Caakkkkk..!!! Eh dia nyorok2 kat dalam.. Bior le tak cantik pon.. Janji ada rasa sikit2 dah le...


Yang ni memang lah cantik tahap Miss World... Di-amik daripada plastik bongkos seaweed tu.. Ishhh, masuk molot nanti, mesti hilang keayuan nya itu.. kan kan.. 


Ni lah beras nya.. SUMO jenama nya.. Ada jual kat merata pasaraya se-antero Malaya..

13 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Lamanya tak makan sushi. Hehehe sejak org kata Sushi King tu tuttttt. Beli yang dah siap kat tes cam tak best je. Mula kurier sikit ke penang boleh tak?

Sizuka said...

Mulan,

hari ni pegi Seoul ye? hehe.. I love Kimbap. My fav! the kids pun suka. I suka buat guna pickle apa tah nama. I beli kat kedai korea kat ampang. So the kimbap akan rasa masam2 sikit :)

kenapa u kena abuat blood test?

penDragon said...

eh....samalah...I pun guna sushi rice cap sumo..I punya sushi roll lagi x cantik(janji masuk mulut, rasa sedap!)...Mulan punya ni kira dh cantik dh ni

kayteeze said...

Ooo.... kak tie guna beras biasa je, haha.. Tapi kan.. ada rasa hanyir sikit tak seaweed tu ?

Anonymous said...

Salams Puan,
Shukor terjumpa blog ni.Sronok baca catatan yg lepas2.Klu nak k luar negara tu,geng2 pompuan,i teringin ikut sama.Boleh ker?

wawa

gedek! said...

Kopi juga kick start saya!

MULAN said...

kak sam: tu laa.. baik bikin sendiri je.. makan sepuas hati.. tanpa was-was.. hehe..

MULAN said...

sizuka: ha ahh... miss seoul so much.. kids ni dah tuntut lama kimbap..

blood test..? kolestrol tinggi dulu.. hehe, makan ikut sedap molot...

MULAN said...

pendragon: dulu2 buang masa nak gulung & susun cantik2.. isshh, masuk molot ngap, abis semua tu.. hehe..

MULAN said...

kak tie: ya la.. sbb seaweed tu mari dari dalam laut jgk.. tu yg rasa hanyir sikit.. bebudak ni suka sgt seaweed tu, kena sorok.. kadang depa ratah je..

MULAN said...

wawa: hehe.. trip pompuan je..?? tak pernah tinggal anak2.. tu yg tak leh buat trip pompuan2 je.. mana tau buat nanti, boleh je insyA..

MULAN said...

gedek: jugak ahli kelab minum kopi pagi hari...!!! bagus bagus..

Fabulous Me said...

Wah. Belom penah cube. Nnti nak cube la. Beras tuh bru tahu n trase nak crik di mall2. Thx share. Walaupon gombak roll, die seaweed tuh yg paling beshhhh! Ade rse seaweed, sume bley jln