Wednesday, March 23, 2011

NYONYA MULAN TAK MUSAN LAGI

 

Nyonya Mulan lompat tinggi,
Amat gembira hari ini,
Kerana teman yang baik hati,
Datang hiburkan hati yang sepi...
*
Nahhh, tu dia... CHEF HANIELIZA, TEACHER FA & WAN MOMMY (our First Lady untuk group ini... hehe..)


WAN MOMMY & CHEF HANIELIZA,
Sama baik, sama ceria,
NYONYA MULAN & TEACHER FA,
Sama berangan, sama kepala..


Ni Mee Ladna Nyonya Bosan untuk dinner malam semalam.. Nak citer pagi tadi tapi sibok ya amat.. Malam ni pulak dinner pakat leftovers je.. Kena kurangkan isi perot peti sejok kat dapur tu..  Takkan nak buang kot.. Takat yang semalam tu OK la, pastu pakat oter2 sikit... Kita doa2 lah moga ianya berzat & tak memudharatkan... Masa duduk Vietnam dolu, depa yang susah2 siap kutip makanan dalam tong sampah & makan tang tu jugak... Pilunya hati...

14 comments:

gedek! said...

pakcik takde masalah dengan leftovers... janji tau tahap kebesihan dia....

AAAaaammmm nyam nyam nyam... (bunyi cookie monster makan)

Lili said...

Patut ler lambat balas sms I...rupanye Teacher Fa pergi berjimba, ek! hehee...Ooops, salah rumah ke I ni?

Salam Mulan,

Meh nak habaq...makanan leftovers duk dalam fridge ke freezer, memang selalu di alu-alukan! Maneler tau, masa fresh fresh tu kita tak sempat nak makan banyak. So, lepas jugak kalo boleh ulang makan walaupong dah seminggu.. :D

penDragon said...

bertuahnya kita jika dibandingkan dgn mereka yg serba kekurangan! Biasa la tu yg leftover2 tu...wah wah...cantiknya gift tu!

en_me said...

meriahnyerr uoolss.. ehehe

Izariza said...

whohooooooo!! dating lagik!! tapi kali ni gua tak jeles sebab smlm gua pun jumpa kawan lama :))

Zareda Norman said...

ya betul.. jangan membazir.. kita gunakan segala skil yg ada dengan menoter resepi.. sukerrr..

GreenJade said...

owh baru lepas berfoya-foya berpacaran upenye sis Mulan kite..ihiks

ye stuju..elakkan pembaziran..kdg2 yg leftover after modification pong sodap :)

MULAN said...

gedek: bagus pakcik ni.. leftovers kat rumah mestilah kita jaga kannnn..

MULAN said...

lily: ha aahh... kami beronggeng pagi tu.. leftovers ni kenkadang la bikin surirumah macam saya ni asyik ngap2 sepanjang masa... pastu komplen berat naik..

MULAN said...

pendragon: kalau takde apak nya senang sikit nak oter2 leftovers tu.. kalau ada apaknya, takde la kasi leftovers tu sangat...

MULAN said...

enme: memang saat yg dinantikan.. meleraikan kebosananku..

MULAN said...

iza: haa aahhh... iza pon tengak ketat jadual gathering kan..

MULAN said...

zar: time nak oter tu la kepala pusing 360 darjah.. pikir macam2 nak buat camna... hehhee..

MULAN said...

greenjade: memang kena berpoya2.. kalau tak, mau kematu kepala dok kerteh ni.. hanya mereka2 yg kebal saja yg tahan di sini.. hehee..