Thursday, March 17, 2011

MINAH JENIN MEN-JENIN LAGI

Weather di luar masih sama,
Hujan lebat, kadang nya reda,
Tetiba rasa sayu pula,
Sunyi & syahdu juga melanda..

(Photo: mariafaisal-homesweethome.blogspot)
*
Tatkala cuaca tak girang mana,
Minah Jenin boring lah pula,
Maka ini busy lah kepala,
Pikir itu, ini, sini & sana..


Rasa malas juga melanda,
Namun harus ku gagah kan jua,
Demi molot kelorga tercinta,
Spagheti Bolognese siap di meja..
*
(Dinner malam tadi)
Resipi MALAS:
Bawang besar > diced > tumis
Daging cincang > +
Tomato sos > +
Oregano > +
Garam, Gula > +
*
Kalau rajin, tambah la..
Carrot > diced +
Capsicum > diced +
Button mushroom > +

14 comments:

puanbee said...

rajin sungguh lah pantun..rajin masak jugak tu :)

en_me said...

lenkali call jer pizza delivery makk.. ehehe

Zareda Norman said...

rajinnya masak masak.. lagi kuat hujan ribut lagi banyak idea pn mulan memasak ye

an15 said...

saya jupe pho instant mee tadi, dia ckap kena rendam air panas then taruk dlm sup.

tp x reti la pulak wat kuah pho ni

kayteeze said...

Nampak sedap jer.. kak tie ni tak de selera nak makan laa...

zarin said...

sedapnya nampak, tambah lagi part cheese seketui tuh :D

aNIe said...

Malas pun malas lah...janji sedap perut kenyang...hehehe...

Comel aje gambar minah jenin tu termenung...

MULAN said...

puanbee: tak reti nak karang panjang2... masak tu adakala memaksa diri.. hehe...

MULAN said...

enme: pizza kena makan kat kedai.. baru fresh dapat nya.. hehe..

MULAN said...

zar: sebab ujan & berkurung dlm rumah.. tu yg molot ni tak sopan sungguh.. asyik nganga je.. haha..

MULAN said...

anis: resipi sup pho tu cuba google.. ada jumpa dulu.. lain tempat, lain rasanya..

MULAN said...

kak tie: ngapa kak tie.. kak tie tak sihat ke? alaa, makan obat tau..

MULAN said...

zarin: parmesan cheese tadak.. so cheese slice selalu jadi mangsa.. masuk mekrowev kasi cair sikit.. hehe..

MULAN said...

kak anie: musim ujan ni memang gitu la.. molot tak senonoh.. hehe...

minah jenin tu buat hal la pulak.. berangan tak abis2..!!