Wednesday, March 16, 2011

GELAM & GIRANG..


Langit kelabu di pagi hari,
Rupanya hujan tanpa henti,
Cuaca agak huru hara kini,
Mari lah kita muhasabah diri..


Kecundang dengan Mee Calong ini,
Maka terpaksa buatkan lagi,
Tapi kini berlainan versi,
Keropok lekor, toge, tomato ku isi..


Gambar sebelumnya masih suci,
Kerana kuah nya 'clear' lagi,
Tapi tidak gambar yang ini,
Sambal & kicap telah cemari..


Hati ku girang tak terkata,
Dapat hadiah amat berharga,
Sepeket Kopi jauh datangnya,
Kalau dah addicted, begini lah jadinya..
*
Yey.. yey... Lompat tingi2...

14 comments:

pB said...

sedap nyerrrrrrrrr

Zareda Norman said...

mai kopi secawannnnn

penDragon said...

uish...mmg terangkat la....mee calong panas2 + kopi dlm cuaca sebegini rupa

DrSam said...

makin mengancam versi-versi makanan kali ni

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Dah berapa hari saya tak masuk blog Mulan, bila masuk jer tengok gambao makanan semua... adoi... perot ku terasa lapar... jeles lah dengan Mulan sebab rajin masak nih...

Izariza said...

uhh kopi arabica penuh aroma .. mai secawe ~0)

zino said...

terliur den hehe

MULAN said...

pb: boleh la nak makan.. tapi takde sesedap yg kat kuantan tu..

MULAN said...

zar: boleh pos ke kopi secawan..? heheh, mai la sini kita minum sama2..

MULAN said...

pendragon: tepat sekali.. cuaca sejok2 ni memang best la..

MULAN said...

drsam: takde lah mengancam mana.. kejenya kat rumah memenuhi permintaan molot ahli kelorga mana yg boleh.. hehe..

MULAN said...

cikni: memang dah kerjaya lagu ni.. hehe... kena lah jalankan..

MULAN said...

iza: nah.. dah siap ni.. meh la amik.. hehe..

MULAN said...

zino: gambar je nampak terliur.. rasa biasa je.. hehe..