Friday, March 18, 2011

ENDING YANG SENDAT & SEDIH

Anak lembu tersedu-sedu,
Kerbau pula terkoyak dagu,
Perot seharian berlagu-lagu,
Menanti azan Maghrib bertalu..


Ke Pasar Tani berminggu dulu,
Barang dagangan banyak & beku,
Apa lah nak masak, pening kepalaku,
Nah amik, Mee Udang habuan molotku..
*
Dibeli udang besaaarrrrr punya,
Beli tak banyak, beli sikit je,
Gerenti tak sedap, gerenti tak sama,
Asalkan kenyang, sendat perotnya..
*
(MEE UDANG KUALA SEPETANG kononnya)


Malam Khamis & jugak Rabu,
Jam 9 malam tak boleh diganggu,
Tamatlah sudah drama feveret ku,
USD 17 million kos nya itu..
*
Wey.. mahalnya drama.... Sedih jugak ending..
(photo:www.allkpop.com)

18 comments:

penDragon said...

wow...besor nye udang....drooling! Best eh drama tu...?

Kak Sam said...

Sib baik cili tu tak sama beso ngan udang. kalau tak mee pun hilang.

Ila said...

ape nak buatkan..buat sendiri lagi puas hatikan

pB said...

pantun aja sekarang nie


channel berapa drama nie??

Pp said...

suka saya baca pantonnnn
mee udang nampak sedap sungguh
kenyang perot mcm belon
cari bantal tidor terlepas subuh!

Izariza said...

aha, baru nak cakap jugak .. Mulan skrg asyik berpantun aje .. terkena badi pantun dalam Hikayat Merong Mahawangsa kut heeee :)

smlm saya makan sushi king .. tak sedap! :(

zarin said...

besarnya udang! besarnya cili jeruk tu... sedapnya :D

gedek! said...

Malam Khamis & jugak Rabu,
Malam Jumaat jugak yang di tunggu-tunggu....

p/s: gambar mee udang tu sangat menghairahkan!

MULAN said...

pendragon: best woo... suspen ke sokmo..

MULAN said...

kak sam: dapat sekor sorang cukup la.. hehe.. genetik2 gatal ni kena kontrol banyak..

MULAN said...

ila: tak sedap pon jadi sedap.. hehe.. kena paksa kata sedap..

MULAN said...

pb: gatal berpantun gini lah.. hehe, tu channel one hd kat astro beyond..

MULAN said...

pp:
toke udang ada di sini,
saya sangat suka hati,
kalau lah dekat itu company,
mau saya order udang hari-hari..

MULAN said...

iza: sushi king..?? lama dah tak makan..

ohh, citer hikayat tu banyak berpantun ke..?? nanti nak tengok la..

MULAN said...

zarin: masa beli tu, terkejot tengok besarrrrr punya udang.. tu yang beli sikit.. nasib tak gatal2 badan ku..

MULAN said...

gedek: memang tergoda akan udang yang besaarrrrr itu..

GreenJade said...

wowowo gedabak nye udang..mai sepinggan..kenyang seharian nih hehehe

MULAN said...

greenjade: meh sini kita makan sama2... hehee...