Tuesday, February 8, 2011

SAKIT BADAN --> MASAK & MAKAN..

Badan masih sakit, sebab....???? Naik Broga Hill Jumaat lepas.. Story later.. Ni nak masak pon malas.. Cari bahan dalam fridge & gerobok je..


Pasta Carbonara for Dinner.. Lama sungguh tak masak ni..
(recipe : HOMECOOK RECIPES)
Senang sebab simple je resipi. Saya tak guna bacon, tapi guna isi ayam.. Cream pulak diganti dengan susu.


First Lady aka Wan Mommy called ajak picnic esok sebab mentari dah bersinar.. Tak tau nak buat apa.. Sebab bahan tak cukup..


Tu dia.. Muffin Pisang + Choc Rice + Orange Paste
(resipi asal : BLOG CHEF HANIELIZA)
**********
Dari Melaka ke Kerteh, pada hari Sabtu lepas, singgah kejap sini...


Ini lah kedai yang jual barang2 makanan dari Timur Tengah..


Beli Baba Ganoush & Hummus.. Simpan tatkala memerlukan nanti..


2 dozen Barbican... Adei, ini Encik Suami punya..


Tart Kurma.. 


Jalapeno beli sebalang besar.. Encik Suami punya.. Dimakan bersama itu Pasta Carbonara..

8 comments:

Aku Cikni Ahnie said...

Fuh! tak reti sy mkn mknn timur tengah. Dah sihat ke sekrang ke masih sakit badan? take care, ok.

~ yus ~ said...

wah akak. Masak2 lagi.

Takde rezeki jumpa akak di majlis kak Anie Sabtu lepas ye. Kalau tak tgk fb tak tahu akak pun sampai. Dah lah tak kenal muka, al-maklum selalu cover, tp dah ingat dah muka akak skrg..hehe

Ati Masrif said...

salam kenal,

barbican tu anak2 dan hubby kita suka

di care4 pong ada jual

ai FLW u ..125



^_____^ mood senyum hari ini

arep_lockermonth said...

wahhh! teringin nak nek broga hill jugak! view kat atas hill cntek!!

MULAN said...

cikni: rasa nak demam tau.. tapi dah ok dah ni.. padan muka nya, takde exercise naik bukit..

MULAN said...

yus: oohhh yus pi jgk ke? alaaaa, takde rezeki nak jumpa..

MULAN said...

ati: tqs.. nnti kita follow jgk.. oohh ada kat c4 ya.. sedap kan barbican tu..

MULAN said...

arep: arep muda pi la naik.. ni org tua2 naik, ketaq kepala lutut.. tapi cantik..!!! puas hati..