Saturday, February 26, 2011

KISAH JUMAAT ~ SABTU

Bangun pagi Jumaat.. Alhamdulillah... Amoi tua dah segar dari kepenatan  (Khamis) jadi cucu rimau memandu di lebuhraya Pantai Timor..


MasyaAllah cantiknya cuaca di pagi Jumaat.. Cenggini rupanya view dari atas...


Agenda utama saya ke KL, ngekor Mr Z ialah sebab nak Jejak Kasih kawan baik masa di Vietnam dulu. Tu yang baju hitam, rantai sampai pinggang.. BUSHRA SHARIA namanya. Adik laki Bushra, Faysal dah kawin dengan orang Malaysia.. Hhmm, yang tengoh2 tu, namanya Sakinah, so the very beautiful one.. Lahir di Malaysia tapi mak apak orang Afghanistan.. Faysal jumpa Sakinah masa belajar di KL.. 
.
Yang di hujung tu parents Bushra, juga baru duduk KL dengan Faysal. Suka sungguh duduk KL, katanya senang sebab banyak makanan Halal.. Depa ni dah menetap serata pelusuk, banyaknya di US & UK.. Tapi sekarang Canada lah.. Dah takde sedara mara di Bangladesh..



Faysal & Sakinah baru dapat baby 2 minggu lepas.. Elijah Ismail Faysal namanya.. Lahir di Malaysia, ayahnya Bangladesh, maknya Afghanistan.. Meriah kelorga ni.. 
Elijah ni berdarah Afghadesh = 
Afghanistan + Bangladesh.. 
Haaahh, tak pon Banglanistan = 
Bangladesh + Afghanistan..


Dari Subang, kidnap Bushra bawak pi KLCC.. Meeting point dengan Mr Z lepas solat Jumaat.. Jalan2, duduk makan.. Jalan2, duduk minum.. Seronok sangat2 sebab 5 tahun tak jumpa.. Dok mintak dalam hati, biar Mr Z ada meeting kat KL lagi Jumaat depan.. Boleh jumpa Bushra lagi.. Sebab dia balik Canada 10 Mac.. Bushra ni asalnya kami ingat dari Pakistan.. Marah sungguh dia, dok keras diri kata dia asal Bangladesh.. Bangga dengan Bangladeshnya.. Tapi orang kita, ada yang tak nak ngaku pon..



Ni kisah hari ni (Sabtu).. Mr Z & Zharif ada Scuba Diving session di Mayban Training Centre, Bangi.. Mr Z dah  jadi Scuba Ranger (Kids) Instructor.. Anaknya dah jadi Master Ranger.. Ropanya ada shooting segmen MAT KOOL... Ada pulak reporter lain mai nak intebiu celebrity2 diver ni.. Habis lah dirembatnya Tun Teja ku & Mat Kilau ku itu.. 
.
Maknya excited sebab nak ngeneng ais krim tu..!! Paneh ooii hari ni, rentong anak beranak, walopon dok tepi pool je.. Part yang tak tahan, dok shoot banyak kali, tiap kali ulang, bebudak tu dapat eskrem baru.. Ohhh there goes paru2 anak ku.. Remang bulu roma tengok depa dok pulun 6 batang sorang. 


Habis suting eskrem, Master Ranger ni terjun jadi assistant Daddy.. Rentong..!!

18 comments:

aNIe said...

Mulan... cantik2 wanita2 yang mulan temui tu...maklumlah berdarah kacukan...

Ohh...jadi pelakon iklan eskrim eh... syok ler dpt makan eskrim...mak dia dpt tak?

zino said...

iklan aiskrim shooting galak kali pun tak pe hehe..

MOH KEMBARA said...

Salam Mulan, dulu akak nyaris tak kawin dgn Bangla (Bangla kat Dhaka) masa akak gi lawat negara deme, tapi bukan jodoh dgn dia. Memang orang Bangladesh bangga dgn negara, bahasa dan budaya deme. Deme berperang dgn Pakistan Barat sebab bahasa, lalu berpisah, dari Pakistan Timur jadi Bangladesh!

kayteeze said...

Err... kita geram tengok baby tu. Dah siap berbungkus tu. Senang nak kidnap bawak balik!!!

Lollies said...

personally i think people in that area do not like to be known as people in the neighbouring countries. Like pakistan against india against bangladesh. cukup hati-hati takut tersalahagak. baik lagi i tanya dari i teka.

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Ha... tu la Mulan, x keje pun berjalan merata, pernah duduk oversea dan ada kawan dari serata dunia... kita ni walaupun keje tp hari2 dan sepjg tahun dok shah alam jer... bkn kata oversea, paspot pun x de....muhahahah... btw, nmpk kids sgt enjoy, good for them!

gedek! said...

Gambar bird view tu dari building apa, eh?

Ila said...

bestnyer jumpa kawan lama

en_me said...

jeliternyerr uoolss.. ehehe

MULAN said...

kak anie: stress saya tengok 6 batang depa makan.. byk nooo tu.. hehe, best jgk mak nya dapat 2 ketol eskrem..

MULAN said...

zino: tak leh... batuk dll nnti maknya jgk nnti yang penat.. hehe..

MULAN said...

mohkembara: takde jodoh ya yong..

oh gitu sejarah depa ropanya..

MULAN said...

kak tie: memang comel..

MULAN said...

lollies: tapi masa i kat vietnam, depa 2 negara tu duduk sekelompok.. tu yg we all kadang tersilap bila nak cari country rep kat sekolah.. hehe..

MULAN said...

cikni: dalam hati ni Tuhan je tau.. hehe.. orang nampak seronok je..

MULAN said...

gedek: pnb darby park.. tersesat naik lif pi sampai floor 32.. tetiba nampak view tu.. lepak kejap nengok indahnya alam..

MULAN said...

ila: memang seronok.. kawan potpet2 dok citer pasal anak2 & makan2 dulu2..

MULAN said...

enme: yg bangladesh & afghanistan tu memang la tahap miss world..