Sunday, February 20, 2011

JIWA KACAU..

Mood tak baik, hormon turun naik.. Darah tigress ni tak tentu arah.. Me no like this aahh..!! Masak pon dah takde mood, malas jadinya.. Nasib bahan2 ada..


Bakar ayam je la.. Bikin SHAWARMA CHICKEN..


Roti Arab ada sebungkus lagi..


Hummus pon ada.. Ni dressing ala2 Arab agaknya.. Mula dolu tak reti nak makan camna, pastu pakat hantam je cicah dengan Roti & Ayam..


Baba Ghanoush pon ada sikit lagi.. Saki baki 3 minggu dulu.. Bertahan dalam fridge..


Malas.. Amik 2 jenis salad ni je.. Tu pon sebab ada dalam peti harta karun tu..


Jalapeno (eleh, ni macam lada jeruk kita je).. Ini Encik Suami beli kat kedai Arab tu.. Kalau saya, pakai lada jeruk je.. Tapi sebab dia beli, mulut ni tumpang je la sekaki.. Tak kose nak saratkan peti dengan sebotol lada jeruk lagi.. Nak nangis dah peti sejuk tu, nak meletop..


Opsss.. Dah tercicir kejap.. Tak complete kalau takde BARBICAN.. Macam Sparkling Juice tu je. Tukar kaler botol boleh ke..?? Dari 2 dozen, tinggal 5 botol je.. Tak suka sebab nanti tak minum air kosong.. Mintak la kedai Arab tu tutup bila Encik Suami nak stock up nanti..

18 comments:

GreenJade said...

sis masak sempoi2 pon totap nmpk menggoda sukma patik nih

Sizuka said...

mulan,

I love ur dinner!! bestnya!! sekarang ni kan, sejak dua menjak exercise, food mcm tu memang jadi pujaan hati :D

gedek! said...

Anda menggunakan kamera berkuasa tinggi? Boleh tahan la gambar dekat....

Pp said...

saya peminat setia BARBICAN...hehehe~!
Satu lagi..sama jenis tapi brand lain, nama Moussy...best gak ~!

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

nice to know u!(^_^)

kayteeze said...

Jalapeno tu pedas tak ? Pastu humus tu rasa camna, ekk? Kita jakun lak, hehe...

MULAN said...

greenjade: isshh.. bahan marinate tu 4-5 jenis je.. pastu takyah tumis, rebus, goreng.. sumbat dlm oben je.. hehe.. siap makan..

MULAN said...

sizuka: bakar2 ni menu malas.. tapi healthy oso kan..

MULAN said...

gedek: camera setengah depa ada dalam gobok, en suami beli pastu jadi hiasan.. yg ni camera kecik je.. guna macro.. takleh gerak 1mm pon nnti gambar tak sharp.. issh, kadang tak jadi..

MULAN said...

pp: haaa... tak yah pi jeddah.. kat sini dah ada.. depa kata kat carrefour pon ada.. export la moussy tu.. tak pernah rasa..

MULAN said...

noremy: tqs.. dah jenguk & follow.. tqs again..

MULAN said...

kak tie: issshh.. lada jeruk kita lagi best la.. sama je rasa cuma yg ni terlebih masin.. pastu dia tak hiris lada, letak seketol2..

takbest said...

lawatan balas ke sini ;-)

pelik-pelik makanan itu.. ingat kat dubai td he he

ada kawan kat kerteh, kerja kilang mset, kalu otw ke kuantan ke jb ke slalu jgk singgah kerteh

Ila said...

takde mood pun msak sdap2 gitu...hehehe

MULAN said...

takbest: dengar org kt kl pi makan kedai arab.. kita pon baru cuba.. pastu rupanya terjumpa kedai roncit arab kat area ampang.. kami borong la & hangkut balik kerteh..

nnti singgah la, blh jumpa..

MULAN said...

ila: sini takleh takde mood nak masak.. sbb dah tak tau apa nak beli kat luar.. pastu kalau makan kt luar, balik pening kepala.. tak tahan msg..

Lili said...

Salam Mulan,

I like that 'darah tigress'! Hehehe))
..and of course, masakan Arab yg mebeles tu, kan!

MULAN said...

lili: hehe.. join tigress club..?? come la.. hahaaa...