Tuesday, February 15, 2011

FAMILY DAY & MYSTERY DRIVE

Haaah.. lama tak join Mystery Drive (Treasure Hunt dolu2)..


Seronok.. tapi questions becoming so so the very tricky nowadays.. Takde dah ala2 direct macam sedekad dulu.. Dolu2 ada jugak menang tempat yg ala2 kat atas tu... Tapi dah lebih sedekad tak join, rupanya ada tukar style dah.. Sungguh kompius..


Apa2 pon, bersyukur dgn no 12... Daripada 30.. OK sangat la tu.. Ingat tak dapat pon.. Tapi kan, depa yg menang tu, dok tukaq2 jawapan.. Tak aci kan.. Hehee... ya lah jugak tolong kenkawan lain.. Untuk suka2 je tu.. 


Dapat jgk Microwave ni.. Sape nak beli, nak jual rege murah ni.. Hehe.. sebab dah ada sejibik kat umah.. Ni menang sah ni, sbb takde mintak jawapan orang lain.. Sebab segan jgk nak tanya.. Takut ter-batal penyertaan pon ada.. Tapi rupanya tak kisah..


Si Bujang kecik dapat pulak Gift Voucher RM30.. Jawap soalan cepumas.. Alaaa lagu Justin Bebeeeeerr tu.. TQs kiddo... Dapat maknya belanja kat pasaraya nanti.. Sebab maknya yang angkat tangan..!! Suruh anaknya jawap.. Mak nya mesti dapat habuan jugak kan..

18 comments:

Aku Cikni Ahnie said...

Tahniah! Tahniah! kira ada dapat hadiah ok lah tu... kalau x de org beli kan, microwave tu boleh buat hadiah org kawen yg exclusive gituk.... heheheh

Mas said...

wahhh..beatnya...
tahniah....

kayteeze said...

Wah.. tahniah !

Kita suka gift voucher tu. Mesti borong barang makanan, kan.. hehe..

zino said...

lama tak joint treasure hunt ni..

aNIe said...

Tahniah Mulan... syok dpt hadiah besar... tapi kan... kalau dpt hadiah kecik pun best... janji dapat... tu yang penting...hahaha

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, weh sonoknya menang dpt hadiah. Tapi kalau dah ada kat rumah sejibik ok gak nak lego tu. Atau pun jual murah. Atau pun trade in!

MULAN said...

cikni: tq tq.. ya jgk tu.. tapi tak larat nak simpan dalam stor tu.. takut mak iti yg guna nnti.. hehee..

MULAN said...

mas: mmg best.. lama tak dapat hadiah.. hehee... rasa macam budak kecik je pulak..

MULAN said...

kak tie: tqs kak tie.. memang habuan mak nya lah ni.. memborong kat pasaraya nanti.. brg pulak makin mahal laa ni..

MULAN said...

zino: tu la lebih sedekad tak join.. seronok.. tapi format dah tukar.. kalau ada lagi next year, kena prepare betol2 ni.. nak terkam 1st prize.. lcd tv.. hehe..

MULAN said...

kak anie: dapat hadiah apa2 pon, semua nya best kan.. tak sangka jgk dapat mekrowep tu..

MULAN said...

moh kembara: yong.. dah pi amik semalam tu, toke kedai tu kata takleh tukar.. ingat nak tukar dgn toaster & steam iron yg besor.. depa tak kasi.. kena hamik la jgk.. takpe, rezeki tu.. simpan dulu.. hehe..

Izariza said...

wow .. kembara jalanan ke ...
saya tak pernah ikut acara macam ni seumur hidup w.pun teringin tapi takde support huhu .. tapi dapat saya bayangkan keseronokan dan thrillnya!

berapa rege microwave tu Mulan? hehe..

MULAN said...

iza: ohh mystery drive ni mmg menyeronokkan.. boleh gaduh mulut dgn en suami tau.. masing2 nak tunjuk terer kasi jawapan.. lupa nak tengok kat kedau brp rege.. tapi yg kat kedai tu pon belum diskon kan..

ayanuts said...

akak ada buat kek hantaran tunang ke kawen ke ada x???

GreenJade said...

wow btol2 bertuah nih sis..barang dpt..voucher dpt..

MULAN said...

ayanuts: dear, tqs for d visit.. ayoyooo.. kek hantaran kawin..?? adus, tak de kepakaran lagi..

MULAN said...

greenjade: rezeki.. atas usaha gaduh mulut dgn en suami jugak.. gaduh nak kasi jawapan.. hehe..