Thursday, February 3, 2011

BLURR... BLURR.. BORING..

Tetiba rasa kosong je walaupon dah nak cuti CNY ni.. Sent Zharif to his fren's house semalam, dan maka itu si pompuan cilik ini sudah ngamuk sebab takleh pi rumah kenkawannya.. Semua dah pi bercuti, balik kampung etc.. Terpaksa la melayan nya di rumah.. Tanya nak buat apa, dia kata nak buat Brownies..


Sepotong dari seloyang..
(Source : MAMAFAMI'S BLOG)
Tapi saya tak guna Orange Sunquick


Ni part yang paling dia enjoy..!!! No waste2 one ya... 


Versi menghabiskan stok kat dapur.. Masak apa2 bahan yang ada untuk Dinner.. Seisi rumah ni tak makan nasi untuk dinner sebab mak nya malas.. Sejak dulu lagi, sejak saya menjaga arwah ayah dolu2 sebab dia takleh makan nasi malam2.. Nasib Mr Hubby pon OK tak makan nasi untuk dinner.. Anak2 pon OK.. Tapi kena la kenyang, nanti tak leh tido..

PASTA GORENG MALAS:

6 bawang merah-kisar > tumis
1sb cili boh > tumis
1/2 cawan daging kisar > + 
(kacau sampai daging masak)
2 sb sos tomato > +
2 sb sos cili > +
2 sb kicap manis > +
1 st oregano > +
250gm pasta - rebus dulu > +


Versi anak2.. A slice of cheese, masuk microwave..
***********
Sambil mengemas ni, ke KL kot sebab mertua ada kat sana.. Takyah balik Taiping..

10 comments:

~akuni~ said...

So CNY ni tak duduk diam2 jugaklah sbb dah nak blk kpg, enjoy your trip ok

Sedap yer nengok pasta goreng malas tu hiiiii......

Kak Anie said...

Hahah...yang dalam mangkuk tu yang sedap Mulan...

faz_e said...

Sedapnye tengok pasta goreng malas tuh!
hehehheheeee

en_me said...

sodappnyerr makk.. ehehe

GreenJade said...

hehehe cute jek nama pasta goreng tuh sis..nmpk mmg menyelerakan walopon digoreng malas hehe :)

MULAN said...

akuni: tqs.. nama pompuan mana ada duduk diam kita kan.. hehe..

MULAN said...

kak anie: hehehe... dah janji nak kasi dia mangkuk tu, kena la tunaikan..

MULAN said...

faz-e: gambar je menawan.. rasa tak tau la.. hehe..

MULAN said...

enme: tak tau la sedap ke tak.. perot ni kalau lapar, semua masuk je kat mulut... hehe..

MULAN said...

greenjade: semua masakan kita mode malas.. tak suka prepare byk bahan.. tapi suka masak... suka makan.. jom makan sama2..