Wednesday, February 23, 2011

BANYAK SIBUK INI HARI..

Hahh, boring la konon selama ni.. Hari ni macam lipas kudung pi sana sini bikin banyak hal..


Pagi buta bikin ini Brownies.. Ada 2 kawan tempah.. Nasib bahan2 ada.. Pastu lari (dengan kereta) pi Surau, ada kelas, as always hari Rabu.. 


Pastu lari ke Mesra Mall 11.30am.. Dating dengan WAN MOMMY & TEACHER FA.. Tanpa CHEF HANIELIZA yang masih nun di seberang laut.. (INI GAMBAR LAMA tapi ORANGNYA SAMA)


Pastu lari (juga dengan kereta) ke Klinik.. 2nd Dose HPV (anti cancer).. Adoiii, sakit jugak dah tua2 kena cocok dgn jarom injeksen..


Pastu terbang (dengan kereta jgk) amik anak kat sekolah.. Straight to Aunty Janet's kedai gunting rambot.. Ini  bukan Anakku Sazali.. Gambar hiasan semata..
(PHOTO FROM GOOGLE)


English Week @ school.. Esok last day la.. Ada performance - Story Telling, Choral Speaking etc & oso potluck.. Maap ya teacher2, me no have time today.. Bikin ini je yang dapat.. 20 ketol Muffin Oren, tabur Choc Rice sikit..


Tun Teja ku sebelum dihantar ke kelas Taekwando.. Dah kejut, tido balik.. Kejut lagi, tido balik.. 

BAKSO..
Penat tahap Mount Everest.. Paksakan diri masak dinner sebab bahan banyak dalam fridge. Oso nak kena disepelin kan diri. Dah beli semua bahan2 untuk dimasak seminggu, untuk molot yang empat ini..

16 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Kata nak tumpang hadiah yang kita dapat tu. Mai le. Kita tunggg ni. Sebelum tu minta izin ye ikut awak. Nampak cam banyak makanan sedap kat sini.

kayteeze said...

Err...

Kalau hari-hari lari-lari macam tu boleh cair lemak-lemak tu yang ada. Hihihi....

Sizuka said...

Salam Mulan,

Peh! lebih kurang jadual waktu harian I je. My daughters sama dgn ur Tun Teja, kalau dah penat sangat kan, kejut byk kali pun, still tido lagi.. tension I kadang2 :)

Lili said...

Salam Mulan,

Eh, ada teacher Fa! Tell her I miss her!

Seronok ek jadi orang pompuan ni - kita asyik 'berlari'! hehehehe))

MULAN said...

kak sam: tqs kak sam.. kak sam beli je apa2, kita kongsi di alam maya ni.. kalau beli nasi lemak makan utk saya jugak ya.. kira belanja la tu.. hehe..

MULAN said...

kak tie: ada hari boring takde apa nak buat.. ada hari pulak nak duduk pon tak sempat.. hehe..

MULAN said...

sizuka: betol kan kids ni, kalau dah tido, susah nak kejut.. bangun pagi senang sikit..

kalau dah ada anak, camni la rutin kita.. kurang lebih sama je kan..

MULAN said...

lily: kenal teacher fa ke? best sgt, mula dulu baca blog dia diam2.. pastu pindah sini & jumpa kat sini..

ada hari busy berlari,
ada hari boring gigit jari..
hehehe...

aNIe said...

Mulan...bila ada bahan yg nak dimasak memang berkobar nak masak kan..? Sedap nampak sup meatballs tu...

Akak suka brownies... selalu beli kat petronas berdekatan... 1 bekas 10hengget...

gedek! said...

Sebok2 pon sempat berbelog... respek!

Izariza said...

Mulan,
wah .. berderat agenda ye .. jaga kesihatan jangan lupa ok! eh eh .. suka la pulak tgk gambar Anakku Sazali hahaha

wiken ni saya nak balik kemamang jenguk bonda .. rindu betul kampung halamang .. kawang2 pung ramai nak jumpe .. seronotnyeee!!! :D

zino said...

setakat lari sampai kat kereta je kan hehe

MULAN said...

kak anie: tu bakso sebenornya.. lupa taruk nama.. meatballs bibik adik buat.. sedap..

MULAN said...

gedek: ada masa update la.. seronok.. dulu rajin, pastu gila fb.. pastu suka update blog plaks.. hehe..

MULAN said...

iza: meh la singgah kerteh... boleh jumpa..

MULAN said...

zino: hahaa.. ada tempat parking jauh.. lari jgk sikit2..