Tuesday, February 22, 2011

BANYAK KECIWA

Banyak sebab keciwa hari ini..


Ada akak tu nak pi Arab, ikut suami yang kerja. Potluck lunch + farewell di rumahnya tadi.. Takde idea & malas, ni lah jadinya.. Ayam Shitake Carrot.. 
Keciwa #1 :- 
Tak dapat join lama sebab kena amik anak kat sekolah & pi Kemaman..


Tak lama lagi ubat Kolestrol ni akan habis. Aahh, kena buat blood test lagi.. Cerita lain berkaitan ubat & penyakit - Ada jiran sakit Cancer. Tak kenal tapi hajat untuk melawat tak kesampaian.. Ada je aral melintang. 
Keciwa #2 :-
Dia meninggal di rumahnya pagi tadi 3am.. Menyesal tak guna.. Apa kan daya, suaminya juga keberatan membenarkan ramai utk melawat kerana inginkan arwah berehat secukupnya sebelum2 ini.. Al-Fatihah..


Sejak dua menjak ini, esp musim tengkujuh yang lalu.. Makan & makan, kurang berpeluh sebab cuaca sejuk.. Exercise < Makan....
Keciwa #3 - 
Penimbang ini tidak memberikan hasil yang memuaskan mata si empunya. Ceehhhh, geram..!!


Terbeli beberapa bulan yang lalu... 
Keciwa #4 :- 
Perot tak kempis2.. Haper nak buat..?? Tipah tertipu & Tipah lazy.. Padan muka Cik Tipah.. Sengal sangat..!!

16 comments:

gedek! said...

Tipah lazy jangan la rasa tertipu...! Apa lagi.. Kayoh la that imported tendem tu...

noorlara said...

Mulan,

hahahahha akak baru cerita fasal kesal hati hajat tak kesampaian. anyway keciwa kerapkali akan membuahkan kejayaan hasil dari kesedaran jgn tak sedar pulak.

Satu kesilapan kita paling lumrah adalah bertangguh dalam berbuat kebaikan, semoga kita akan elakkan selepas ini.

Nak kurus, jgn makan selepas jam 7.00 mlm, menom je le milo ke susu ke, amik buah takpe.

Ayam Shitake Carrot tu nampak sedap jek

kayteeze said...

Kak tie pun sedang berusaha nak kempiskan perut. Guna cream pati halia, ada kesan sikit, tapi selera taknak kurang. Asyik mengunyah je, macam mana ni...

Ila said...

byknya citeer kecewa...

en_me said...

kuciva kanns.. ehehe

NJ@Goboklama said...

I ingat I sorang je yg keciwa,huhuhu... ;p

MULAN said...

gedek: tipah lazy cannot kayuh that tendem .. nanti goyang2 kalah penyanyi dangdut.. basikal 2 tayar pon bawak ketar2.. ni nk bawak tendem.. me no brave one.. hahaa...

MULAN said...

noorlara: memang dinner pkl 7 je.. pastu tak makan dah.. tapi siang hari tu kan, makan 6 kali kot. pantang org ajak teman makan.. nanti org kata kita ngada2 nak diet.. hahaa... hati nak diet, tapi mulut nganga je..

MULAN said...

kak tie: mokcik ngurut tu kata guna kapur & limau nipis, pastu balut perut.. tapi musuk la..

MULAN said...

ila: banyak lagi sebenornya.. tapi tak sempat nak citer.. heheee...

MULAN said...

enme: bila perut lapar, lagi rasa kuciva.. kesian perut..

MULAN said...

nj: ohh... adakah saudari juga rasa begitu? hehee... jom makan..!!!

kakpah said...

nak hilangkan rasa kecewa pergi makan-makan tapi takut kecewa bertambah sebab jarum mesen penimbang asek menaik pulak..

MULAN said...

kak pah: sesunggohnya begitu lah kak pah...!!! hehe..

Aku Cikni Ahnie said...

Aku kuciwa gak tengok makanan tu sedap sangat!!!!

MULAN said...

cikni: kemari lah kamu dekat dgn ku..!!!