Tuesday, January 25, 2011

TIMUR TENGAH KE TIMUR

Was a bit busy semalam.. Kalut tak tau nak masak apa.. Fikir punya fikir.. OK bahan ada..


Tapi tak jadi macam ni sebab takde masa nak roll untuk semua..


OK.. California Roll sendiri2 bikin la.. 


With Gochujang Soup + Enoki Mushroom
(Gochujang = Korean Red Pepper Paste)

**********
9am - 12pm
24 January 2011
KIPC Hall, Kerteh, T'ganu
CANCER AWARENESS TALK


Cik Habibah Abd Rahman, 
Fasilitator dari MAKNA..
Lantang menceritakan kisah bermulanya MAKNA dan aktiviti2 MAKNA.. Video clip yang ditayangkan, bikin semua menderaikan air mata.. Nasib ada tisu dalam beg.. 


Dr Aishah Tul Radziah from DR AISHAH SOLUTIONS..60+ years tapi sangat FIT orangnya... Malu..!! Berkongsi ilmu & kepentingan menjaga kesihatan diri..


Puan Leha Othman, cancer survivor.. Menceritakan detik2 bermulanya derita mengidap kanser.. 


Another cancer survivor, Puan Raja Zabedah.. Berkongsi pengalaman & kesakitan selama 13 tahun mengidap & mengharungi kesakitan.. Chemo & Radiotheraphy yang membuat nya sasau & hampir terjun bangunan hospital.. Sakit teramat sangat katanya..


Me, Puan Raja Zabedah & Puan Leha @ MAKNA booth..
Jom la derma sikit2 mana yang mampu ke MAKNA.. Supaya derma kita dapat disalurkan kepada mereka yang memerlukan.. Kos untuk mengubati kanser melangkaui ribuan ringgit rupanya.. Yang senang & berduit mungkin tiada masalah.. Tapi bagi yang kurang bernasib baik, hanya Tuhan yang tau perasaan mereka..

10 comments:

kayteeze said...

Kak tie pernah buat sushi.. tapi tak suka kat seaweed tu laa.. macam hanyir je baunya.

Nanti kalau ada peluang, nak gak derma seberapa yang mampu pada MAKNA... insyaallah.

an15 said...

MAKNA ada tak jual buku psl breast cancer? saya mmg nak cari, nak bagi to my sis.

fa*atip said...

suka yang you pakai tu...beli kat mana? :)

en_me said...

bagus2.. bermakna kanns

Izariza said...

bestnya sushi tu .. i like!!!

MULAN said...

kak tie: takyah seaweed takpe.. gulung dgn telur dadar pon sedap..

MULAN said...

anis: try their website & email them for details.. that day tak sempat nak jengah their booth sbb kena balik cepat after the talk..

MULAN said...

fa: i beli tepi jalan nak pi kemaman tu.. hahaaa.. byk design & size..

MULAN said...

enme: mmg bagus.. sedih ada, menangis ada, takut ada, bersyukur ada...

MULAN said...

iza: boleh la.. though tak sedap mcm kat kedai sushi..