Sunday, January 23, 2011

FROM MIDDLE EAST TO KUALA LUMPUR..

Trip pertama ke KL dalam 2011.. Yey yey.. Jalan2 putar Ampang, passed by one grocery shop yang jual hasil2 dari Timor Tengah, di Taman Ampang Hilir, Ampang.. SYOK nya..!!!


Semua saya suka..!!! Turkish Coffee, Pistachio Halawa, Olives Oil, Mixed Pickle, Baba Ganoush & Hommos..


The Halawa..


This one la.. Wallaaa... Milky taste & very very sweet.. I like.. (pastu kira la gula dalam badan sendiri ekk..)


Mr Hubby bought 1 box of BARBICAN drinks..!!! Hoaaa... Boleh beli campur2 punya perasa.. Rasberry la, Strawberry la..


Ini dia.. 


Yeah..!!! Suka ke sini, tapi jauh ya amat.. Teruja dengan makanan di sini lah, tu sebab sakan kami menyopping di kedai roncit Aghab kat Ampang tu.. Pastu hangkut balik Kerteh.. kan kan kan..
(photo : corporateathletes.com.my)


On the way balik Kerteh, di KM58 agaknya.. Berdebar jugak sebab traffic jam yang hangat..!! Me so dont like tengok accident yang ngeris-ngeris..


Alahai Pak Polisi..!!! Tahan kereta me-rempit ropanya..!! Wey, kalau minyak dah ciput, mau mati enjen kete ni.. So people, dont speed lah. Nanti traffic yang hangit akan berlaku..

12 comments:

Abu Luqman said...

salam..kat Kl macam macam ada..kat Penang ni..makanan mamak je..huhu

kayteeze said...

Wah!
Seronoknya!
Nanti kalau kita dapat gi KL, nak shopping kat situ jugak!

MOH KEMBARA said...

Salam, sonok kan dpt shopping barang2 import.Ok tak rega dia?

pB said...

salam


apasai tak singgah umah??

MULAN said...

abu luqman: isshh, kerteh ni pon sama je.. mmg byk kat kl je..

MULAN said...

kak tie: pi la kak tie.. rasa nak angkut semua..

MULAN said...

moh kembara: murah sesangat dari makan kat kedai arab tu.. ayor tu rm2 je sebotol.. hummus & baba ganoush tu rm4 je setin rasanya.. banyak pulak tu.. olive oil murah dari omputih punya..

MULAN said...

pb: dah balik kl ke.. ohh nnti kita calling2 kalau pi kl lagi..

Izariza said...

Mulan,

wah shopping kedai Arab? Saya tau pi makan je .. Saba tu yang kat Cyberjaya ke? Pernah gak 3-4 kali makan situ bawak anak2 .. memang sedap .. tapi actuallykan, ada lagi satu lagiii sedap tapi low profile kedai dia .. Jazeera Restaurant, tak jauh dari Saba, sebelah kanan .. tapi sadly restaurant tu dah gulung tikar dah .. tak dapat den meraso laie :(

GreenJade said...

wahhh seronotnye bersopin sakan...ya habibi ya habibi sume arab2 lah hehe

MULAN said...

iza: mmg pon selalu pi saba tapi jauh nya lah bebenor...

MULAN said...

greenjade: hehe takde belly dancing je gitu...