Friday, January 7, 2011

HUJAN = MAKAN LAGI

Musim hujan perot tak sopan.. Asyik nak makan je, pantang celik mata.. Pakat mix & match apa yang ada kat dapor..


Keropok Binjai/Malinja dengan Sambal Kacang & Bilis..


2 cawan kacang tanah.. Goreng..


2 cawan ikan bilis.. Goreng..


8 bawang merah & 25 cili padi.. Tumis dulu, pastu + kacang & ikan bilis.. Senang je resipi..


Keropok Binjai.. Goreng.. Taruk sambal.. Pastu pakat ngap ramai-ramai..
***
RONDA-RONDA MUSIM HUJAN
(3pm Hari Ini)
Landed here at Warong Otak-Otak Che Wan, Kemaman..


Nasib orang tak ramai.. 3pm..


Mulanya sepinggan Otak-Otak..


This is it.. Fish fillet with secret spices..


Kendian sepinggan Sata..


This is it..


Tak dapat tidak.. 5 pinggan besor semuanya..!!!!

10 comments:

an15 said...

Keropok malinja tu kalo beli kat Pasar Payang blh tahan gak la harga dia, rasa pahit2 sket tapi sedap.

Kat Besut, femes sata and otak2 ni. Orang kedai bakar depan kita, sedap betul makan panas2

an15 said...

Keropok malinja tu kalo beli kat Pasar Payang blh tahan gak la harga dia, rasa pahit2 sket tapi sedap.

Kat Besut, femes sata and otak2 ni. Orang kedai bakar depan kita, sedap betul makan panas2

Abu Luqman said...

fuh amboi sedapnye...say suka makan kueh kueh dan masakan lama..ibu nenek masak..

zino said...

selagi boleh makan.. apa lagi.. makannnnn ... hehe..

GreenJade said...

owh satar..bak sepinggan sis..my feveret ever kalu ke pantai timur ;)

kat sini kalu ade pong udah x fresh..frozen punye uhh

MULAN said...

anis: ha ah.. mahal jgk kan.. tp sedap.. pahit2 gitu..

MULAN said...

abu luqman: mmg yg lama tetap di hati..

MULAN said...

zino: bab mkn takde kompromi.. hahaa..

MULAN said...

green jade: yg fresh lah yg mantap kan.. hehee... meh mkn sama2..

Isaac Tan said...

makan makan, yum yum yum :D