Monday, January 24, 2011

DINNER @ DAPOR ALA2 ARAB

OK.. Dinner kat Timor Tengah kita malam tadi.. Yes, I did it.. Bior le tak de aura2 restoran Arab, janji perot dapat diisi dengan makanan Timor Tengah gitu.. Berasap dapor ni dok bakar ayam malam tadi.. 


Top L-R: Roti Arab, Lebanese Chicken Shawarma & Salad, 
Below L-R: Mixed Pickle, Baba Ganoush, Hummus.. 
Semua bahan beli kat kedai roncit Arab tu.. Cuma ayam je bakar sendiri..

LEBANESE CHICKEN SHAWARMAN

8 chicken thighs
1/2 cup malt vinegar
1 tsp mixed spices
1/4 tsp ground cardamon
1/4 cup yogurt
1 tbs oil
Salt & pepper

Marinate all ingredients for at least 2 hours, grill or bake till they are well cooked..Yumm yumm..


Dengan Ayor Barbican... Burrpppp... Sampai ke Arab bunyi nya... Ngeh ngeh..

19 comments:

kucingorengemok said...

chup chup, dah try bavaria tak? sedap juga, kita suka lagi dari barbican :)

~ yus ~ said...

wah kak. Air tu, student Arab suami saya pernah kasi, tapi saya tak pandai nak minum, pelik je rasa..huhu

Izariza said...

Mulan,

kalau barbican tu hubby saya suka Pineapple, anak pulak suka Apple. Saya lebih gemarkan teh Arab yang ada mint leaves kat dalam tu :) slurppp ....

GreenJade said...

eluuu sis saye dtg nk tapau nih
hihihi

pernah minum gak air tuh..perisa apple..pelik tp taste no bad hehe

MULAN said...

kucing goreng: tu la, ada kata bavaria sedap tapi tak pernah try lagi.. nanti kena cari ni.

MULAN said...

yus: macam air ribena ada gas kan.. pastu perasa lain2.. hehee..

MULAN said...

iza: tekak ni telan segalanya.. semua sedap kat tekak ni.. tekak yg noti.. sedap telan je..

MULAN said...

greenjade: nak tapau yg mana tu.. nak brp banyak.. tunggu ek..!! heheee..

Neeza Shahril said...

anak2 neeza suka minuman gitu. Kat sini mereka paling suka Holsten apple or pomegranate.. rasa macam sparkling grape juice :)

zino said...

minuman apa tu tak pernah jumpa pulak hehe

en_me said...

sodappnyerr makk..

kayteeze said...

Aderk! Kita jadi jakun lak tengok air tu, hihi...

MOH KEMBARA said...

Salam Mulan, tu dia burping bergegor samapi ke Karadeniz. Akak ingatkan ada gempa bumi! Suka ye makanan belah sini, nanti buleh lepak rumah akak kat Shah Alam makan makanan Turki pulak!

MULAN said...

neeza: budak2 ni pon suka sbb takde byk gas sgt kan..

MULAN said...

zino: kat restoran arab ada.. ala mcm f&n stroberi ke, oren ke.. ada gas tp dari nun sana.. tapi gas tak banyak.. anak2 suka..

MULAN said...

enme: tak de la sedap pon... cukup garam gula ok la kot... hehehe.. pastu makan masa lapar, mesti la sedap.. yang hangus pon sedap.. hehe..

MULAN said...

kak tie: macam sparkling jus je.. air oren dll tapi ada gas... botol je lain kak tie..

MULAN said...

moh kembara: kak lim...!!! kecik tapak tangan satu kerteh teman tadah kan... (betol ke guna peribahasa ni)..? nak nya merasa makanan turki, esp yg akak masak.. hehee... ni kes tak malu dah ni.. tang makan takde komperomi bya..

sya said...

Mulan.. kak sya penah kenakan kak ani minum air barbican tu yg plain tampa gula dan perasa. he he he nasib baik dia tak tersembor air tu kat muka kak sya