Wednesday, June 9, 2010

TIOMAN & TERJUN

Ouucchh, give up lah. Tak de pi refresh pon (padan muka) and terus lompat masuk air.. Pastu mula lah tercongap2.. Gantung je la lepas ni divesuit yg makin kecik tu (bukan saya makin besar tau.. wink3)..


My first ever (and maybe last lah kot) underwater photo .. Punya la susah nak posing, badan tak leh balance langsung. Nak tumbang terbalik je.. Position yang paling saya suka ni.. (but position yg paling salah..!!!)


Any diver out there..?? Sure korang gelak sakan tengok orang ni dok kat atas nak sampai kat surface, all the time pulak tu.. Big mistake, tak pi shore dive, eksen macam terer pegi kat jetty konon deeper tapi padan muka sebab pastu pening terjun nampak pasir.. Gayat lah..!! Kita nak terjun terus nampak corals etc.. Pasir underwater bikin fening lalat lah..

That's the crossword puzzle done underwater by Scuba Rangers (aged 8-12).. Amazing..!! Depa lagi terer dari mokcik yang hoyong hayang ni.. Ya laa, if video kan, u all surely gelak sebab asyik terhoyong hayang turun naik, pi kiri kanan.. Aarrghh, dapat 20 minutes pun OK je la..

Yup, we were here for Kids Scuba Camp 5-8 June 2010.. Nama Kids Scuba Camp, tapi mak apak depa yang terer2 dive pon ramai join (me not included laa..)




Briefing & intro by family rep.. That's my boy..!!!

15 families.. New & not new, all had great fun..!!

Merry... merry... merrier...

Kids' getting ready to dive..!!! Excited gila depa ni..

Zharif & buddy diver, Amir with Dive Instructor, Uncle Martin..

Daddy passed by & took a photo of them..!! Yeee haaaaaa...

Wallaaaa... lets catch them & have BBQ but kesian lor... All so beautiful..

From daddy's cam..

More from daddy.. but lain tak de dah sebab daddy busy looking for mermaid.. Hahahaaa..

Chi chat tepi tingkap.. Sempat lagi tu bergossip..!!

Telematch.. That's Marsha & Sabrina..

Go Zharif..

Umbrella "paiting" competition..  Ours (blue) in the middle (awat they said like cupcakes design.. hehehee).. Winner the nearest one la.. So cantik..


Birthday party for those born in June.. Mokcik2, adik2 & anak2 sesama potong cake.. Ramai jugak yg menempel.. Isshh isshh, tak kasi can betol budak2 kecik ni..

Baru tau Kampung Tekek @ Tioman Island ada Marina... Fuyyooo, macam kat oversea je rasa.. so bangga..!! Ouucchh, hubby's been dreaming of having one.. Yeah, keep dreaming baby..!! Gonna sleep & dream of one oso.. Will be at home, hybernating..!! Tanned gila wooooo..!! But oh no... will be on the road again this weekend..!! Erk erk erk... heading north..

Wednesday, June 2, 2010

DIET & DISCIPLINE

Owwhh, my fren called yesterday.. Cholestrol 8.4, she's 34 years old. Ouucchh, mine was 7.1 in January. Oohh, where's my medicine..?? Lupa daaa.. And so this morning, off to gym laa.. Huk hak, huk hak.. Yeah, I cant go on diet.. just cant coz I love to eat... and exercise...?? Oso no discipline one..!!

Waahh.. met other frens oso.. Akak2 oso ramai there la.. Bikin malu je si pemalas ini..

But guess I have to start now laa.. Oucchh.. Scared oso.. My fren lost her 20 years old niece, collapsed after she went for daily jog & walk.. Ohh so young..!!

Owwhh....
************
We were in KL last weekend.. So lama tak jalan2 KL.. Orang kampung's trip to KL was great lah, pi bantai makan2..

Been dreaming of eating at Kedai Makan Middle East la konon.. On the way back to Kerteh (from meeting KAK ELLE from Singapore @ Concorde), kami singgah la TARBUSH @ AMPANG POINT.. Alas perot je sebab lunch sudah berat & lambat.. Photos..??? Camera dalam kereta..!!!

Lunch here @ AEON Bukit Tinggi.. Camera..?? Dalam kereta.. 7 weeks tak datang KL, ni je la kami bantai, makan2.. Kat Kerteh limited edition bab2 makan ni.. Bior pon SALEs sana sini, kita isi perot je.. Tak kose nak hurung keramaian & keghairahan sumer kat Pesta SALEs itu..

Nasi Tumpang @ RESTORAN BELANGA, Empire Shopping Gallery, Subang.. (Belakang Subang Parade). Mall baru & most of the shops, dari Subang Parade..

Ini lah ropanya Nasi Tumpang.. Unfortunately, out of stock.. Fuyyaahh, everyone ordered this kaa..?? Photos from http://www.rasarasa.net/..

Ordered Nasi Ayam, habis.. Porridge oso habis.. Satay oso habis.. OK, no angry one aahh.. New outlet here @ Empire.. And so all of us mintak Nasi Kerabu Daging je laa.. But yes, so the very yummy.. Heard about this place sudah lama berzaman.. Ni baru dapat rasa..

Ohhh.. and the healthy drink.. Goody Goody healthy drink.. Blended celery, cucumber & garlic.. Sodap jugak..