Sunday, December 5, 2010

XIN CHAO VIETNAM..!!

Xin Chao Vietnam..!! My king & prince pi Sipadan/Mabul untuk Kids Scuba Diving Camp. Tak dive malas nak ikot la sebab dah ikot last year. So the queen & princess lari balik kampung.. Ho Chi Minh City, here we come.. dah sampai pon..


Bye bye..


Lalu jugak kat MH punya super terminal..


Up in the air..


Beautiful cloud.. Love watching'em.. Arrived 7.20pm local time..
Check in & TIDO....
******


On the way to fav tempat makan.. Dah lama lalu kedai ni, WRAP & ROLL, years ago tapi tak HALAL.. Geram betol. Looks super duper delicious & light, tapi tengok je la..


So this is my breakfast today.. My fav Banh Mi Bo Kho (Roti & Sup Daging - ala2 kuah mi rebus kita).. Can oso makan dengan mi or kuetiaw..


Marsha's fav Banh Mi Cha (roti & beef salami, lebih kurang la)


Close up..


Orang Vietnam ramai yang hidup susah semenjak perang dengan US dulu.. So depa makan dengan cara yang amat sihat nya.. Banyak makan sayur & ulam2. Segala mak nenek daun yang tak beracun depa makan.. Yang sah berkhasiat la.. Macam2 bau pon ada.. Antara tahan & tak tahan je..


And last but not least.. My fav Cafe Sua Da (Vietnamese Milk Coffee + Ice)

10 comments:

an15 said...

wah, dah sampai dah. Ni mkn kat mana kak ? Nanti saya nak pegi sana, blh try nih

aNIe said...

Mulan...sekejap je dah terbang balik 'kampung'... seronoknya...

MULAN said...

anis: oppsite no 184, hai ba trung street. kat lorong kecik tu. but jgn terkejut la, coz ni mmg local stall abis.. kalau perot sensitip, better dont try la.. duduk cangkong punya.. hahaa, but ada tan sri, datuks & datins tried situ jgk.. ok je..
***
kak anie: boys ada destination sendiri.. and so girls pon kena la ada jgk.. adil & saksama.. hahaha.. redeem point sana sini, boleh la pi.. ngeh ngeh..

en_me said...

sonoknyerr terbang kanns.. ehehe

Abu Luqman said...

bestnya dapat makan..tu

maklang said...

Macam daun selaseh je tu... 2 terbang diudara, dua menyelam dilautan.. Kami dok darat je laaa... Enjoi yr balik kg:(

Izariza said...

to me, the most tempting one is Milk Coffee ice tu ... tengah dahaga ni ... bestnya kalau dapat segelas :)

hmm .. sup daging tu pun nampak mengancam ... alahai.. laparlah pulak! :~

Izariza said...

to me, the most tempting one is Milk Coffee ice tu ... tengah dahaga ni ... bestnya kalau dapat segelas :)

hmm .. sup daging tu pun nampak mengancam ... alahai.. laparlah pulak! :~

Izariza said...

to me, the most tempting one is Milk Coffee ice tu ... tengah dahaga ni ... bestnya kalau dapat segelas :)

hmm .. sup daging tu pun nampak mengancam ... alahai.. laparlah pulak! :~

unwanted said...

best lak tgk orang jalan2 luar negara ni.:). Aku kapal terbang pun tak pernah naik.ha3