Monday, December 20, 2010

TAM BIET (BYE BYE) VIETNAM

Kepenatan yang amat sangat.. Tak ter-update blog ni.. 


What a surprise gathering..!! My close fren, Ibu Tini jugak baru sampai dari Jakarta untuk besantai dgn kenkawan Indonesia nya di HCMC.. Sama2 kami ke HCMC diam2 tapi ditemukan di lorong tersohor ini (Halal Food Stall - cangkung/local style).. Alhamdulillah..


Irene, Susi, Maha (Jordanian fren) & Me.. (Photo taken at Maha's new shop, selling beauty products from Middle East)


With my Japanese fren, Keiko Imai (Line Dance teacher) & Susi..


Stroll malam terakhir.. Dipenuhi lampu2 yang bergermelapan..


At Hazel's HALAL food corner, D'Anjung @ Parkson Food Court.. Malaysian Cuisine.. 


Marsha @ D'Anjung..
BUT SORRY GUYS.. D'ANJUNG SUDAH MAU TUTUP... 


Sedih dengan pembangunan yang amat agresif.. Biggest/favourite bookstore's been demolished..!! So where do they stage Water Puppet Live Show now..??? It was next to the bookstore..


Patung Ho Chi Minh ada di belakang Encik yg berbaju biru tu.. Betol2 di hadapan bangunan utama Parti tersohor negara ini..


Another historical building's gone.. Demolished..!!! REX HOTEL, among the oldest hotel in history, in HCMC.. New look..


My favourite pieces of art.. Lacquer crafts..


Hahaaa... Ladies..!!! They are all yours..!!


Sandals & slippers.. with colorful beads..!!


Ohhoooo...!!! Cannot tahan one.. They are all so juicy..


More lacquerwares & crafts..


Cashew nuts (normal/smoked/salted), Lotus nuts and many more..


Yeaahh..!!! Coffee..!!! Love them..


Roundabout near Ben Thanh Market..


Main Entrance to Ben Thanh Market, the one stop shopping market.. Yang famous & tersohor itu..


Nicer view.. Blue sky..!!


Another shopping centre.. Saigon Tax, Nguyen Du Street..


Nguyen Du Boulevard.. 


Park in heart of the city..


Dong Khoi Street.. High End shops & boutiques located here..


Debenhams pon ada.. Dont like..


Hard Rock Cafe too..!!


Almost the end of our journey.. To the airport..


One & only Muslim Mosque at Phu Nhuan.. Close to airport..


Wallaaa... New one ni..


One big temple in the city..!!


Also new mall.. Parkson's everywhere in HCMC/Saigon now.. Proud..


Tan Son Nhat International Airport..


Marsha with Makcik Phatima, our lovely Muslim Cham/Vietnamese nanny for 7 years..

8 comments:

an15 said...

ala, kalo akak ada lagi kat sini blh bawak saya jalan. Saya xde kawan nak explore city huhuhuuu

an15 said...

ala, kalo akak ada lagi kat sini blh bawak saya jalan. Saya xde kawan nak explore city huhuhuuu

Izariza said...

wahh nice pictures .. and Debenhams pun ada kat situ? hehe .. saya juga teruja tgk gmbr coffee tu ... mmm terbau harumannya yang segar! Jom ngopi! :)

aNIe said...

Mulan...akak selalunya teruja nak pi sana bila baca blog mulan... rasa macam seronok sgt... banyak cenderahati...buah2an pun banyak...best...

♥peachkins♥ said...

love the photos! specially the cashews and coffee..

en_me said...

sonoknyerr jalan jalan vietnam kanns.. ehehe

Pak Man laksam said...

Tq kerana siarkan banyak gambar yang cantik-cantik. Best!.

MULAN said...

anis: laaa kesian nya...
***
iza: kopi memang best kan.. kat mana2 pon..
***
kak anie: pi laaa... ajak cik abang...
***
peachkin: tqs..
***
enme: seronok jumpa kenkawan lagi... jugak jumpa makcik yang sentiasa bersama saya selama 7 tahun dulu.. sayang kat dia macam mak sendiri..
***
pak man: sama-sama pakman..