Friday, December 31, 2010

POOR BAKING DISH

Kesian la my one & only baking dish (saiz yang cun for my family), yang bawak balik dari Vietnam 3 years ago.. Marsha's been asking for Baked Pasta.. OK bahan2 ada.. Menu on Tuesday baru2 ni..


Layered cooked pasta (any kind la) & Bolognese Sauce with beef..


Layered with Bechamel Sauce (recipe ~ FOODNETWORK) & topped with Grated Mozzarella Cheese.. Baked at 180'C.. Jangan sampai hangus atas tu tau.. Approx 45-60 mins..


Ohh.. Bechamel Sauce too thick... But habis la 4 orang hantam..

*****

Tak keluar rumah since Monday sebab hari hujan & no hal one.. So dinner on Thursday, inspired by BLOG DAPUR TANPA SEMPADAN.. Kerana bahan2 semua ada except for lada benggala.. Hantam saja la.. Baked la jugak..


Taraaaa.. MURTABAK MAGGI BERLAPIS..


Oppss.. telur tak cukup, ada 3 je kat rumah.. Add fresh milk ~ 1/2 cup...


Hampir lupa dalam oven... Nasib tak hangos..


Glad my king & kids suka... Habis jugak...

8 comments:

sya said...

alamak mcm bagi idea nak buat esuk masalahnya bahan2 tak de kat rumah.. sabau jelah tangguh tahu depan

♥peachkins♥ said...

Happy New Year!

an15 said...

saya siap wat balik periuk from HCMC hehehhe.... sana banyak tul baking tray and acuan bahulu :p

Happy New Year kak!

an15 said...

saya siap wat balik periuk from HCMC hehehhe.... sana banyak tul baking tray and acuan bahulu :p

Happy New Year kak!

kayteeze said...

Wow ! Sedapnya...!!!

MULAN said...

kak sya: ni pon ada bahan tak cukup.. tapi redah je.. hehe..
***
peachkins: happy new year to u too..
***
anis: ohh yes... murah kan.. macam2 jenis.. geram tengok.. mine byk yg reject sbb dented or scratched.. tak nampak pon.. belek byk kali baruperasan.. who cares.. hehee.. tp semua tu utk market kt europe.. so mmg la sangat tinggi kualiti nya.. berat giler la pulak periok belangas i tu..
***
kak tie: habis sbb semua lapor kot.. hehee...

aNIe said...

Mulan... macam azam baru je... azam untuk rajin memasak... Yeaayy!! Akak pun nak berazam rajin memasaklah..nampak sedap tu...

Lollies said...

mesti cuba acu try ni