Tuesday, December 28, 2010

FOOD HUNTING ~ KL (MISSIONS ACCOMPLISHED)

Christmas Weekend @ KL..
*******
IKEA


Almond Chokolad.. Favourite..!!


Meatball.. Also my favourite..


My son's fav.. Salmon..
**********
GEYLANG KOPITIAM @ USJ


Roselle Lychee Drink.. Yumm yumm..


ABC Special.. Also yummy..


The BEST ever here... Sup Tulang Merah..!! Makan dengan French Bread.. Its finger licking best..!!
********
DE TEMPLER
Muslim Chinese Cuisine


Kasturi Asam Boi


Chicken Pataya... Delicious..


Black Pepper Beef.. Kids' fav..


Crispy Glass Chicken.. This one is great..!!!


Sze Chuan Dumplings.. Cannot tahan one.. 

9 comments:

~ yus ~ said...

Waduh! Semua makanan sedap2 ni kak....bilalah dapat merasa ni..:D

Kak Anie said...

Dalam banyak2 yang Mulan sebut... cuma pernah ke Ikea je... yang lain tak pergi lagik...

Kalau ABC ada sebuah stall kat shah alam seksyen 2 jual ABC yang best... banyak dan Yummy...

Psst... dumpling tu memang cannot tahan one...

Cat Cat said...

Mulan,
Cath pun suka meatballs kat Ikea... Rasa2nya meatballs Ikea kat USA sama tak dengan yang kat Malaysia..??? Sama kot...

Abu Luqman said...

bw sambil bedebar..huhu

saya makan pasembor ngan papedom je..huhu

Izariza said...

menggoda betul gambar2 tu! All look sooo delicious!! Err .. roselle lychee tu sedap ye? Mana sedap dibanding dragon fruit + lychee agaknya :D

♥peachkins♥ said...

everything looks great Mulan! Happy New year!

zino said...

nak ABCCCCCCC hehe

DrSinga said...

saya sangat tidak puas hati dengan blog ini!!!!
tolonglah jangan letak gambar2 yang sangat menggoda keimanan perut saya.
tengok!!
asid perut saya sudah keluar!!
perut saya sudah gestrik!!

MULAN said...

yus: this time pi kl mmg best lah.. hehe.. dah lama ngidam..
***
kak anie: dekat je dgn shah alam tu.. pi la try.. hehehe...
***
cat cat: dunno la.. next time u balik kl, kita pi ikea sama nak.. ajak ramai2..
***
abu luqman: pasembor..??? lama tak makan.. feveret tu..
***
iza: roselle tu rasa macam jeruk betik pulak.. sedap jgk..
***
peachkins: they're scrumptious..!!
***
zino: ABC mmg best..
***
drsinga: sebelum asid keluar, baik pi cari makanan2 ini.. dekat dah tu.. kita kena travel jauh nak makan ni..