Tuesday, November 30, 2010

SHAMPOO BAWANG... BUSYUK..!!

Lately memang rambut banyak gugur.. Bukan lately dah, sejak dua menjak setahun lepas..


Banyak jugak try shampoo2 di rak2 kedai tu..


Hubby pon sama.. Tetiba dibelinya Shampoo Bawang ni. Ada logo HALAL.. Tapi makk ooiii.. Bau nya busok ya amat... Tak pakai pon asal nya, cuma baru guna/try/test seminggu lepas.. Gagah kan diri.. Hhhmm, what else can I say.. terpaksa IMMUNE kan hidong ni dengan bau tu.. But it works (boleh la)..!! Daripada tengok rambut berteraboq atas lantai..


Rumah sunyi sepi,
Kepala hampir pening,
Saya buat Kopi..
Cicah Biskot Kering..
***

16 comments:

~ yus ~ said...

Shampoo bawang tu berkesan ye kak. Rambut saya pun dah mula gugur semula ni. Mungkin boleh cuba kot lepas ni..:)

MULAN said...

yus: amik masa jgk tapi tahan la dari dulu.. heheee..

♥peachkins♥ said...

interesting shampoo

Kak Anie said...

Mulan... akak pun nak beli... kak sya pakai katanya okay... tu yang nak cuba...tapi tak berbeli2 lagik...

faz_e said...

Lah berkesan ke? Tapi takut pening lah~
Pakai shampoo yg bau kureng menyenangkan~ heheeeee

an15 said...

same here! kalo tak vacuum rumah seminggu, mesti sepah sana sini rambut gugur :(

an15 said...

same here! kalo tak vacuum rumah seminggu, mesti sepah sana sini rambut gugur :(

Jiya said...

busok ker? king jiya guna bawang tuk kelumumur tu... bau herba cina. taklah busuk sgt. tp tatau la sama ker idak ngan syampu bawang yg lain..

kayteeze said...

Menjadi, ekk?

Kak tie memang dah lama dok intai-intai di Farmasi tu. Rasa nak beli tapi belum sampai seru lagi. Rambut kak tie ni banyak yang gugur, takut gak tetiba bangun pagi tinggal kulit kepala jer.. hehe.. Nantilah, kak tie nak cuba. Bau busuk tu, tak pe.. boleh tahan kejap, janji rambut tak gugur lagi.

pB said...

salam


pB pun guna shampoo nie gak.
Bau memang ada larik sikitttt.

kalau rajin , guna daun bunga raya jer. Jimat jimat pun jimat.

MULAN said...

peach: not sure if they sell it in philippines.. i tried & turned out ok, but the smell.. hehe, not tht good..
***
kak anie: ohh kak sya pon pakai.. try je..
***
faz: tu la.. kena tahan ni sbb takmo rambot gogor.. hehee..
***
anis: sama la ni.. sakit mata tgk rambot kat lantai..
***
jiya: mmg resipi kaum china kot shampoo yg guna bawang ni.. bagus agaknya kan..
***
kak tie: cuba je kan, mana tau ok.. tapi body system kita lain2. ada yg ok, ada org guna mungkin tak ok..
***
pb: adoyai pb.. nak ramas2 daun2 bunga raya tu satu hal la pulok.. si lazy ini mmg lazy.. hahaa..

IXORAROXI said...

salam ziarah..selalu nampak ad shampoo..berkesan ya, boleh cuba, tak kisahler kalau busuk pun

MULAN said...

ixoraroxi: cuba je kan.. tapi takde la berkesan terus.. amik masa jgk.. hehe..

DrSinga said...

bau bawang goreng eh???
.
.
jackie chan pakai syampu tu..terus pandai cakap melayu!!

MULAN said...

drsinga: otak takleh compute bau apa.. tapi ada la bau yg kureng sedap masuk kt corong ni... hahaa...

LadyLion said...

Pantang!jgn cabut rambut,i try super lebat d'herbs.sgt bkesan!And i use dove intense repair.try la..bkesan