Friday, November 26, 2010

MANIK-MANIK YANG DIHARAP BERANAK...

Bought these colorful beads in Vietnam 3 years ago...


Rasa nya ada lebih sekilo semuanya, atau nearly 2 kg kot... Dok tersimpan dalam laci dah 3 tahun.. Kalau beranak (macam pearl/mutiara) UNTUNG tahap gaban sangat lah kan... Juga lanjutan aktiviti2 si pemalas ini yang sungoh ter-tanggohs... 


Ni semua antara2 yang terdapat kat leher baju2 kat lemari tu.. Sesunggohnya bukan saya yang jahit.. (dalam hati rasa nak ngaku je..) Heheee... beli yang siap konon nak tiru.. Tapi tak jugak.. Tak luak pon manik yang dibeli tu..







3 yang di bawah ni baju anak dara.. Gerraaammm tengok, beli jugak kat Vietnam bulan 8 baru ni.. Dah beli yang besor, alih2 masa Raya Haji baru2 ni dah senteng.. Prrgghh... 



11 comments:

mummyseri said...

kak mulan..hehehe akak menang sbb byk betol manek2 tu..kite pon sama cam tu pntg tgk nk try jait sndiri lah..hehe konon aje..last byk manik perap dalm kotak tu ;)

an15 said...

cantik tu kak. saya insya Allah new year nanti g HCMC. nak masuk ben thanh cari kain gak cadangnya.

an15 said...

cantik tu kak. saya insya Allah new year nanti g HCMC. nak masuk ben thanh cari kain gak cadangnya.

aNIe said...

Mulan... cantik2 sulaman tu... manik2 tu pun banyak... mulan jadi akak... tgk orang jahit manik berkobar2 nak jahit...pastu beli jadi harta karun...hahahah

♥peachkins♥ said...

did you make these?

fa*atip said...

waaahhh...terrornya you..kalo teman,mau bepino bijik mata..huhuhu

MULAN said...

seri: camna ekk nak kasi vvrrooom jahit manik ni.. asyil tangguh & malas je..
***
anis: haaa, cari byk2 tau..
***
kak anie: nak upah orang, tapi konon rasa macam nak buat sendiri.. pastu hampeh..
***
peach: i wish i cud do that.. i only bought the beads.. (also bought the ready made clothes, in order to copy the design).. but no, no.. havent started any, not even a bead.. hahaha.. lazy me..
***
fa: ater tak baca citer teman tu ke.. idok le teman menjahitnya.. teman beli manik je, pastu beli baju nak copy tapi hampeh la ni.. tak start pon lagi..

kayteeze said...

Kak tie memang tak ada bakat laa.. tapi bila tengok manik-manik kat kedai tu, tetiba jadi hyper lak!!

MULAN said...

kak tee: geram kan tengok manik2 tu...

DrSinga said...

alaaa....
jual je on line...
memangggg takkan buat!
percayalah..
(bercakap dari pengalaman..)
:)

MULAN said...

drsinga: tapi tengah start ni... hehehe... tapi tak tau bila siap.. wakakaka...