Thursday, July 22, 2010

WAITING..

Cerita hari SELASA - PUBLIC HOLIDAY kat sini.. Been waiting for darling hubby pi diving.. Hunting for LOBSTERS..!! Sabar menanti dari pagi sampai petang..

Ni lah hasilnya.. SEEKOR LOBSTER.. OK la dari tak dapat langsung.. kan kan kan. Dapat ni terus steam kejap & makan camtu je.. Kongsi la anak beranak..

And another ikan yang tidak ku tahu nama nya.. Nak masak apa ekk..? Ada dalam freezer lagi ni.. Besar tau, dekat 3 jengkal..

Ni pulak WAITING dengan sabar.. Anak2 abis periksa, camping kat kawasan sekolah.. Tak pernah berenggang dengan anak, sabar menanti tapi ceh ceh, pi ngendap kat sekolah jugak omak nya.. Isshh nak amik gambor je..

Amoi ni bukan kisah kita datang.. Dia buat pot je.. Enjoy sakan la tu..

My 2 darlings..

Frens..

Zharif dengan lantern nya..

Sempat snap CACTUS yg besor ini.. Sama tinggi lol.. dekat 6 kaki kot ni..

Alhamdulillah hujan petang je, malam ada bintang & bulan.. Sejuk jugak & menjadi la unggun api ini sebab tak hujan lagi.. Syukur.. Jeles gak sebab lama tak camping..

Syok nya..

Entrance to camping site mereka.. Glad they had fun.. Nanti petang baru nak pi amik depa ni.. Rindu..

12 comments:

pB said...

tak pernah cuba pun lobster

Kak Anie said...

Heheheh...anak2 dia syok camping...mak dia pulak pi skodeng...dah sah mak dia risau...

Akak tak pernah makan lobster...mesti sedap tu...

fa*atip said...

ni, malam2 pegi skodeng anak2 ni, mesti kes boring melampau niii...heheheee...

Ili said...

woweeeee bestnye camping :)

fa10 said...

dah lebih suku abad ni, x pernah lagi makan lobster...
nak kena cuba juga ni...

gardeninheaven said...

yang, blogpost add i dah tukar. its now www.gardeninheavenn.blogspot.com pendekkan dari yg dulu. tks. those lobsters look yummmyyyy :))

an15 said...

yummmyyyy...sedap ye. Teringat duk pulun seafood kat Kerteh last year

an15 said...

yummmyyyy...sedap ye. Teringat duk pulun seafood kat Kerteh last year

DrSinga said...

lobster ..??
masak apa tu?
tiga rasa boleh?
:)

"MULAN" said...

pb: kita makan yg tangkap sendiri tu.. nak beli adoi...
***
kak anie: mak takde keje tu.. lobster macam rasa udang je kak anie.. spesis dia je.. hehehe..
***
fa: boring gak laa.. sunyi rumah teman ni haa..
***
gih: roger that.. lobster tu sedap gak.. tapi ada seketol je kongsi 4 beraanak..
***
an15: oohh yes, kerteh mmg byk seafood..
***
drsinga: lobster tu tak pernah masak pon 3, 4, 5 rasa.. sokmo nya steam kosong & cicah le dgn apa2.. kalau masak nnti tak dapat menikmati rasa sebenar lobster yg amat mahal itu.. hahaa... seketol je dapat tembak..

"MULAN" said...

lli: mmg best camping.. sedih depa tak ajak pon mak bapak join.. hehee..
***
fa10: makan la faten tapi susah jgk nak dapat kan..

Anonymous said...

NAMA IKAN TREVALLY, MASAK MACAM IKAN BAWAL AJA. SAMA PEDAS, GORENGM, SWEET AND SOUR, KARI, STEAM ETC...