Sunday, July 18, 2010

CYCLING & RECYCLE..

SATURDAY - CYCLING
Hubby on stand by mode (plant shutdown).. So cannot go anywhere maahh.. Lama tak cycle sekelorga..

Sebab ada anak2, kami terpaksa lalu jalan dalam, jalan tepi laut (jugak la)..

Stop jap amik angin laut, weather very nice laa, a bit cloudy tapi best...!!

Ohh, best nya lepak sini.. Tapi sebab kelaparan..

Terpaksa lah mengayoh lagi.. Tak dapek nak amik gambor bebanyak sebab asyik kena tinggal di belakang..Takot eehh.. Ni pon speed abis2 nak amik angle gini..

Dari jalan tepi laut, tang ni masuk area perumahan Kemasik pulak..

Singgah kat warong feveret.. Pekena Roti Sardin & Kopi-O Ais.. Yumm yumm, kebuloq punya hal, tak sempat amik gambar Roti Sardin yang masih panas2 lagi.. Kih kih kih... Dah liciinnn...

Cycle dengan anak2 ni takleh le guna main road.. Kereta, motor, lori buat jalan ni macam Litar Sepang.. Zoom zooomm... Every week tiang lampu terkorban.. Nasib takde orang yg korban.. Kesian kitorang, malam2 sokmo jalan gelap, padahal main road gitu..

Terpaksa guna jejambat.. Memang jejambat ni utk basikal jugak.. Ada laluan basikal & laluan pejalan kaki.. Sebab ada sekolah dekat ni..
*******
SUNDAY - RECYCLE

Tengok fridge penoh dengan leftovers.. Tortillas ni pon dah beli seminggu lepas.. Takut expired..

Mozzarella cheese ada setengah peket.. Crab stick ada setengah peket, Pickle ada setengah peket, Sausage ada setengah peket.. Maka dengan ini, jadi lah Pizza Tortilla Setengah peket.. Gril tortilla sekejap, spread with Spaghetti Sauce, tabur la segala mala yang ada, sausage ke, diced tomato/camsicum/onion/button mushroom... Ikot la sesuka hati anda.. Gril semula, malas nak bake sebab takut lambat masak.. Semua dah kebuloq..!! YANG NI ANAK KITA PUNYA DIA TAKMO SAYOR PON.. Nak sos, cheese & crab stick je.. Omak punya sudah abis.. omak nya kebuloq..!!

Nak abiskan Blueberry Paste/Jam yang berkobar2 dibeli 2 bulan dulu untuk buat Blueberry Cheese Cake (konon).. tapi tak jugak menjadi.. Takut expired, gagahkan diri buat Muffin.. Also nak abiskan stroberi papercup tu.. Tapi sakit hati sebab yang dalam stroberi papercup naik tak chanteq.. Pesal lagu tu..?? Pesal yg sebelah tu chanteq menggunong....??? Apa2 pon, dah hampir langsai...

8 comments:

aNIe said...

Mulan...akak dah lama tak cycle...sejak takde basikal kat rumah...semua aktiviti mengayuh dah takde...

Ajzie said...

Best nya...

fatenton said...

sis mulan,
husband faten pun plant tgh shutdown gak tu.. asik kena standby je..kadang2 balik weekend die keje..boring je..

muffin tu tak naik maybe sebab tak cukup kembang lagi kot..heheh
tapi nampak sedap kire oklah tu :D

Pak Man laksam said...

Best tuuuu.....Pak Man dah lama dah tak berbasikal tepi pantai, macam zaman kecik-kecik dulu.

GreenJade said...

wahh seronot nye dpt cycling2 sekelorga gini smbil2 hirup fresh airr...heaven yu..! :)

sis wolopon piza tu sempoi tp nmpk menarik lah..bikin ai kecur liur lah memalam yg sejuk nih :D

Mama Rock said...

mulan, mama tau naik basikal, tapi tak terer kontrol basikal on the road. setakat cycle kat gym, okay lah..hehehe!

"MULAN" said...

kak anie: beskal byk kat umah ni tapi tak gerak2 pon.. kenkadang je..
***
azi: kat sana lagi best cycle kan..
***
faten: shutdown ni lepak2 sini la.. kena cari aktivity utk tak bosan..
***
pakman: seronok berbeskal ni kan..
***
greenjade: mmg lama betol kami tak ngayuh.. mmg best ngayuh tepi laut.. pizza sempit tu mmg senang, utk yg malas macam saya.. hehhee..
***
mamarock: ohh mama, same same here.. tapi sebab king & kids suka, so me have to oso la.. nnti kena tinggal..

spyder said...

minal aizin walfaizin