Wednesday, June 9, 2010

TIOMAN & TERJUN

Ouucchh, give up lah. Tak de pi refresh pon (padan muka) and terus lompat masuk air.. Pastu mula lah tercongap2.. Gantung je la lepas ni divesuit yg makin kecik tu (bukan saya makin besar tau.. wink3)..


My first ever (and maybe last lah kot) underwater photo .. Punya la susah nak posing, badan tak leh balance langsung. Nak tumbang terbalik je.. Position yang paling saya suka ni.. (but position yg paling salah..!!!)


Any diver out there..?? Sure korang gelak sakan tengok orang ni dok kat atas nak sampai kat surface, all the time pulak tu.. Big mistake, tak pi shore dive, eksen macam terer pegi kat jetty konon deeper tapi padan muka sebab pastu pening terjun nampak pasir.. Gayat lah..!! Kita nak terjun terus nampak corals etc.. Pasir underwater bikin fening lalat lah..

That's the crossword puzzle done underwater by Scuba Rangers (aged 8-12).. Amazing..!! Depa lagi terer dari mokcik yang hoyong hayang ni.. Ya laa, if video kan, u all surely gelak sebab asyik terhoyong hayang turun naik, pi kiri kanan.. Aarrghh, dapat 20 minutes pun OK je la..

Yup, we were here for Kids Scuba Camp 5-8 June 2010.. Nama Kids Scuba Camp, tapi mak apak depa yang terer2 dive pon ramai join (me not included laa..)




Briefing & intro by family rep.. That's my boy..!!!

15 families.. New & not new, all had great fun..!!

Merry... merry... merrier...

Kids' getting ready to dive..!!! Excited gila depa ni..

Zharif & buddy diver, Amir with Dive Instructor, Uncle Martin..

Daddy passed by & took a photo of them..!! Yeee haaaaaa...

Wallaaaa... lets catch them & have BBQ but kesian lor... All so beautiful..

From daddy's cam..

More from daddy.. but lain tak de dah sebab daddy busy looking for mermaid.. Hahahaaa..

Chi chat tepi tingkap.. Sempat lagi tu bergossip..!!

Telematch.. That's Marsha & Sabrina..

Go Zharif..

Umbrella "paiting" competition..  Ours (blue) in the middle (awat they said like cupcakes design.. hehehee).. Winner the nearest one la.. So cantik..


Birthday party for those born in June.. Mokcik2, adik2 & anak2 sesama potong cake.. Ramai jugak yg menempel.. Isshh isshh, tak kasi can betol budak2 kecik ni..

Baru tau Kampung Tekek @ Tioman Island ada Marina... Fuyyooo, macam kat oversea je rasa.. so bangga..!! Ouucchh, hubby's been dreaming of having one.. Yeah, keep dreaming baby..!! Gonna sleep & dream of one oso.. Will be at home, hybernating..!! Tanned gila wooooo..!! But oh no... will be on the road again this weekend..!! Erk erk erk... heading north..

14 comments:

fatenton said...

bestnyeee
lepas ni faten ke sini pulak..
kak mulan pdi diving ye?

aNIe said...

Bestya mulan...seronok tgk gambar di dasar laut t.bila pulak akak nak diving kan?

an15 said...

eh,kat tekek dh ada marina eh. tak perasan lak masa we all kat sana. My husband diver, i lak co-driver :P

"MULAN" said...

faten: pi la.. best tau.. pi jgk diving kejap..
***
kak anie: boleh nya try.. jom la..
***
an15: tu la, baru perasan ada marina. last year boat dr mersing straight pi salang.. oh your hubby pun diver.. bagus la..

DrSinga said...

wah!!!!!!
clap!clap!clap!!!
sungguh berani!!!!
(kita.. berenang pun tak bolah.... :( )

@xiM said...

bestnya Diving!!!

en_me said...

ammvoiii akak mulan membasah ghitewww.. uhuhu

MamaFaMi said...

Cantiknya gambar underwater tu. Next time round, ask daddy to focus on snapping photos okay. Lupakan mermaid tu buat seketika... hehehe.. bukan apa, nak harap mama dive sendiri ambil gambar cantik macam ni, rasanya, tak mungkinlah. So kenalah harapkan daddy! Hihi...

Painting kat payung tu, mesti mummy yang jadi chief dia kan? Tu sebab ada rupa cupcakes! Hahaha...

"MULAN" said...

drsinga: doc, me oso dono swim one u know.. just flip flap the fin underwater.. hehehe.. serios ni..
***
@xim: mmg best... ni nak kena prektis manyak kali sikit.. asyik telan air laut je, takut naik bp nanti..
***
enme: adoi.. apak & anak terjun, omak nya nak merasa jugak konon.. bior pon timbul terhoyong hayang dalam air tu..
***
mamafami: ish ish.. daddy sakit jiwa bawak mummy diver ni.. dia dok tinggai kita jauh2 dalam ayaq tu.. geram betol.. dok amik gambaq je.. hehee.. memang sumer kata payung tu macam cupcakes.. dah tak tau nak lokis apa.. hehee..

wanyusnira said...

seronoknye diving! saya reti snorkel berserta life jacket je.. huhuh

Neeza Shahril said...

seronoknya tengok gambar corals!!! bila la nak pandai diving cam tu yek..

umbrella painting.. haah! macam cup cake hehe.. sebab ada love2 tu kot.. yang menang tu sebab dia ada gambor ikan.. kena dengan theme kot.. len kali kena lukis gambar mermaid.. :P. Tapi gambar cup cake pun, tetap cantik... :)

Neeza Shahril said...
This comment has been removed by the author.
miszati said...

bestnya.nk scuba gak.heee
cantekla payung2 tuh.semu kreatif =)

"MULAN" said...

wan: sama la.. snorkel yg lagi enjoy.. hehhee..
***
neeza: hahaa.. sumer pon kata mcm cupcakes..!!
***
miszati: semua kena kerah idea spontan.. hehhe..