Wednesday, June 2, 2010

DIET & DISCIPLINE

Owwhh, my fren called yesterday.. Cholestrol 8.4, she's 34 years old. Ouucchh, mine was 7.1 in January. Oohh, where's my medicine..?? Lupa daaa.. And so this morning, off to gym laa.. Huk hak, huk hak.. Yeah, I cant go on diet.. just cant coz I love to eat... and exercise...?? Oso no discipline one..!!

Waahh.. met other frens oso.. Akak2 oso ramai there la.. Bikin malu je si pemalas ini..

But guess I have to start now laa.. Oucchh.. Scared oso.. My fren lost her 20 years old niece, collapsed after she went for daily jog & walk.. Ohh so young..!!

Owwhh....
************
We were in KL last weekend.. So lama tak jalan2 KL.. Orang kampung's trip to KL was great lah, pi bantai makan2..

Been dreaming of eating at Kedai Makan Middle East la konon.. On the way back to Kerteh (from meeting KAK ELLE from Singapore @ Concorde), kami singgah la TARBUSH @ AMPANG POINT.. Alas perot je sebab lunch sudah berat & lambat.. Photos..??? Camera dalam kereta..!!!

Lunch here @ AEON Bukit Tinggi.. Camera..?? Dalam kereta.. 7 weeks tak datang KL, ni je la kami bantai, makan2.. Kat Kerteh limited edition bab2 makan ni.. Bior pon SALEs sana sini, kita isi perot je.. Tak kose nak hurung keramaian & keghairahan sumer kat Pesta SALEs itu..

Nasi Tumpang @ RESTORAN BELANGA, Empire Shopping Gallery, Subang.. (Belakang Subang Parade). Mall baru & most of the shops, dari Subang Parade..

Ini lah ropanya Nasi Tumpang.. Unfortunately, out of stock.. Fuyyaahh, everyone ordered this kaa..?? Photos from http://www.rasarasa.net/..

Ordered Nasi Ayam, habis.. Porridge oso habis.. Satay oso habis.. OK, no angry one aahh.. New outlet here @ Empire.. And so all of us mintak Nasi Kerabu Daging je laa.. But yes, so the very yummy.. Heard about this place sudah lama berzaman.. Ni baru dapat rasa..

Ohhh.. and the healthy drink.. Goody Goody healthy drink.. Blended celery, cucumber & garlic.. Sodap jugak..

15 comments:

fa*atip said...

oh! I oso no discipline, but I oso takutttt...how arrr...eh you, you talk talk about diet diet but you showww showww all the food and the juicy juicy drink!! rotan kang! hahaha....

aNIe said...

Mulan...masa Mulan kat sini akak kat Melaka...kalau ada boleh kita beronggeng sesama ye...

Akak pun susah diet sebab takde disiplin & suka makan...makan...& makan...ayoooo....takut ooooh...tadi dah naik timbang...berat dah naik...apa nak jadi ni...!!

D said...

alamak... I am so lacking those two!! Supposed to be on a diet sebab seluar dah ketat and reflection dalam cermin dah menunjukkan yang bulat semacam. but, but, but...?! tips please!!

DrSinga said...

apasal makan best2 ni????
:)
nasi tumpang tu sangat menggoda!!
sepelaung je dari rumah tuu...

en_me said...

bestnyerrr makanns.. ehehe

Khim said...

hehehe...nice post and like the drinks...looks yummy...

Average Joe said...

phuuuhhh...two photos of exercises, and a dozen photos of makan-makan!
hahaha


good luck puan mulan~!

NJ@goboklama said...

alaaaaa Mulan, berat kita dh naik gak, but I'm more concern on t choles level yg skyhigh, camner nk buek kalau dh suka makan kan? susah tul nk menten :(

"MULAN" said...

fa*atip: i tell u aahh ticer, all so delicious one.. haahahaa..
***
kak anie: lenkali kita ronggeng ek.. saya ni masa happy pon makan, masa sedih pon makan..
***
D: i rasa, i boleh angkat u & unfortunately (& definitely) u takleh angkat i.. u la yg kena kasi i tips.. hehehee..
***

dr singa: oohh dekat ekk.. next time kita terjah rumah u doc..!! lazat berzat laa..
***
enme: alhamdulillah.. sedap semuanya..
***
khim: thanx for the visit..
***
joe: adoi, tu la dia masalah negara ni.. tqs.. will try my best.. ouucchh..
***
nj: hhmm.. tak sabar tunggu bulan puasa.. puasa ramai2 ok, puasa sorang2 banyak dugaan..!! hehee..

fatenton said...

betul tu..
faten cuma makan Mcd je sebab cari kedai makan tak jumpaa :D

"MULAN" said...

faten: kedai makan tepi jalan je semua... tak pi Mall tu ke? dalam tu ada food court jugak, bukak dari pagi utk breakfast..

zany said...

Mulan.....
i percaya macam ni, kolesterol dan lemak tu berbeza.

org gemuk lemak banyak, org kurus selalu kolestreol tinggi. sebab makanan macam seafood tu semua banyak kolesterolkan.

"MULAN" said...

zany: i ni tau makan je.. dah tak perasam mana food yg ada lemak & kolestrol.. adoi... hehhee..

@xiM said...

ehem ehem..jom kita cardio!!

"MULAN" said...

@xim: camno tu.. adei, den ni tak larat berat2 sangat. tulang dah rapuh.. but ehem2, camno nak kuruih cepat ek..?? hehehe..