Thursday, May 13, 2010

DAY 3 - NASI GILA @ JAKARTA/BANDUNG

Pagi2 tu lepas breakfast kami redah kemacetan Bandaraya Jakarta untuk ke Pasar Tanah Abang..


2 jejaka sabar menanti sang isteri membeli belah.. Mereka bertuah sebab sang isteri bukan kaki shopping.. Hehehehee.. Kawan ku ini saudagar, jadi ikut je la mana dia pi. Nak amik gambor? Eeyy, tak nyempat.. OK jgk redah pasar ni, sebab Marsha kat umah Zana ni.. Anak dara dia jaga. Zharif dah eksport umah kawan lain..

Antara kedai2 di Pasar Tanah Abang..

Banyak nya tak terkira, tapi susun atur kedai2 ini lagi molek dari Pasar Ben Thanh kat Vietnam tu..

Haa kan..!! Ni je barang belian kami... Sengih la hubby sebab poket tak bocor banyak lagi..

Macet.. macet...!! Tengok tu passenger pick up kesian duduk kat belakang tu.. Tak boleh sebenarnya.. Harap tak kena saman polisi depa nanti..

Yang ni best.. INACRAFT 2010.. Jakarta International Handicraft Trade Fair.. Giler ramai manusia. Ooohh saya memang peminat segala mala handicraft di dunia..!!! Lotsa stuff tapi tengok je la.. Ada beli jugak satu..

Me at the Jawa Tengah Section..

Chanteq2 layout booth2 depa..

Ramai oooo manusia..


Kelaparan.. kami redah je gerai2 di luar Badan Sidang Jakarta Convention Centre (macam PWTC la) itu.. Saja nak try daya ketahanan diri bersama ribuan rakyat Jakarta.. Seronok.. Janji halal..

MENU la..

Haahhh... hubby order NASI GILA..!!

Hiburan.. bayar la sikit.. Kesian.. Tapi suara sedap lol..!!

Ni lah ropa NASI GILA.. Ada mee hoon, nasi putih, telur dadar, sayur, ayam, ikan, keropok..
(CRAZY RICE-vermicelli, white rice, vegies, fried eggs, chicken, fish & crackers)

Mine - Bakso as always..


Bersama kawan baik (dari Vietnam dulu).. IBU TINI.. Zharif tido umah dia kat Jakarta sbb nak lepak & main dengan Edward Rahman, dah balik for good since last August 2009.. Ibu Tini pon bising tak tido umah dia.. Alhamdulillah, I'm blessed with wonderful frens.. Next time aahh tido umah Ibu Tini lak.. Hantar Zharif je wakil..

Dengan ZANA & KAK KIAH (wife Boss dulu), kenalan dari Vietnam dulu.. Thanx ZANA for having us.. Tido umah dia la.. Thanx Kak Kiah, jamu selera kami kat kondo dia. Kesian dia, pernah rasa earthquake masa puasa last year, kat Rizt Carlton. Ada yg turun dengan bikini, dengan bathrob sebab jadi time tu pukul 3pm.. Siling retak, lampu jatuh. Dia turun dengan baju ala kadar (dapat tutup aurat) dari tingkat 36 dengan tangga..!!! Bila dah OK, dia naik & pack, pi airport tengah malam, tunggu & took the first flight back to KL..

Then off to train station.. to Bandung.. last train 7.45pm.. Agrogede Ekslusif.. RM15 sorang..

Spacious lol.. Tip top condition..

Sampai Arion Swisbel Hotel, Bandung midnite..

Knocked out budak2 ni..



Wallaaaa.. Free Internet + Big screen PC..

8 comments:

MamaFaMi said...

Nasi goreng gila? Sedap ke? Senang tak nak cari makanan halal kat sana? Hehe...bertanya macam nak pergi je, walhal tak de angin tak de ribut pun nak pergi! Hahaa... tak apalah, just kumpul maklumat, mana tahu, kot TERpergi ke kannnn...

Read your previous entry, nak tanya, kimchi tu buat sendiri ke beli ye? How's the taste? Just curious.

zanaz said...

wah cik puan mulan gi oliday kat indon...bestnya...nak itut...
mulan thanks for all the comments that u have left on my blog. sorry yek kalau ada yg i tak respon...bukan tak sudi..just kekadang bz then terus terlupa... harap memahami.

DrSinga said...

'ni je barang belian kami!'
(untuk waktu itu je lah...)
hehehehe...

fatenton said...

peliknye nama nasik tu..
kalau makan jadi gila tak?hihihihi

fa*atip said...

bilik nya cantikkkkk bangat....romantis gituk...hehee

aNIe said...

Dgr nama nasi takut...takut giler...hahahha

Ude kata kat Jakarta memang jalanrayanya macet...hehehe...pandai mulan berspeking Indon ye...

Seronok tgk MUlan & family happy...akak ni cik abang tu sibuk manjang...nak jalan2 pun tak dapat...

KAMATO said...

penuh la kapal terbang dengan barang jakarta tu....

"MULAN" said...

mamafami: sedap tau nasi gila tu.. hehee.. nowadays senang cari halal food. tak mcm 20 years masa pi dgn arwah ayah. kimchi tu boleh bikin sendiri tapi saya beli ready made punya kat korean mart, mostly opposite ampang point.. pickled vegies la tu jgk.. hehe tapi masam..
***
zanaz: tumpang boss nak bercuti.. takpe la.. kita ni pon ada kala rajin nak tinggal komen, ada kala malas jgk.. heee..
***
dr singa: ha ah.. rasa tak caya je..
***
fatenton: idok le gila tapi sedap gila la food kat indon ni..
***
fa*atip: romantis kalu perginya berdua bu.. kalau nya dihangkut askar2, nggak bisa romantis..
***
kak anie: memang nama pelik tapi depa dah biasa kan.. byk lagi yg tak tersebut.. sbb takut tokojut semuo nanti.. kita tumpang boss ni haa.. nak release stress.. kita tumpang visit kenkawan..
***
kamato: 4 orang berat bag 40+kg je.. rugi kan.. padahal boleh sampai 80kg..