Friday, May 7, 2010

DAY 1 & 2 - JAKARTA

Flight to Jakarta 4.45pm.. Weather was beautiful, clear & blue sky.. Alhamdulillah...

MasyaAllah.. cantik nya view dari atas ini.. Tapi sampai hari dah gelap, so ni je shot Day 1 tu..
***
DAY 2

Off to Dunia Fantasi (ala2 Disneyland la).. tapi sebab ramai bebenor manusia sebab cuti sekolah kat sana, kami pi Sea World dulu..

Ceh ceh.. posing..
Giant Manta Ray or Stingray.. entah aku.. found @ deep sea @ Indonesian water.. Makk, besor nya..

Tak dapat dinafikan, macam atas peta topo geografi.. Indonesia - archipelagic country of 18,000 islands (6,000 inhabited).. Pheeww, banyak nya.. Jadinya, akur lah bahawa perairan & di dasaran lautnya, didiami berpuluhan ribu spesis hidupan laut yang amat cantik..

Takleh citer banyak pasal Feeding @ Aquarium ni.. sebab hubby nak join tapi dah penoh untuk Sabtu & Ahad.. Kesian dia, dah sms tapi orang2 ni tak de reply.. Dah bawak equipment kecik2 tapi tak dapat.. Pastu tertinggal pulak kat Jakarta, nasib kawan tolong bawak balik nanti..

Pastu ke Theme Park Dufan, Taman Impian Jaya Ancol.. Kids had great time.. Saya tumpang suka..

Bumper boats..

Aiyaa.. bikin pening..

Enjoy sakan ni sebab tak pernah jumpa Water Zorb, kat NZ ada Hill Zorb je..

Amoi ni oso suka gila, walaupun panas kat dalam tu..

Posing ekk..

Suka lah tu..

Haaa.. our dinner that nite.. Nasi Bebek (Itik Serati kot).. Sedap gila.. Very crispy, spiced & tender..

Bebek goreng tu makan dengan Nasi & Sambal je.. plus salad, tomato & timun..!! 7 orang order 10 pinggan..??? Tapi habis...!!


Posing depan PORO TAMU.. sini lah kami melantak Nasi Bebek itu.. with a fren dari Vietnam (dulu).. Tido umah dia, tak tido hotel sebab dia bising ya amat.. Another fren jugak merajuk sebab tak tido umah dia.. Next time kot..

14 comments:

fatenton said...

i belum pernah spi jakarta lagi..
people say that kat situ syurga membeli belah..
habislah terbelah poket kalau pergi sana :D

aintsuperwoman said...

eh, Mulan, why your face jadi gitu? you kena chicken pox ye..heheheh...

bestnyer bergolek2 dalam belon tu!

pB said...

wah


jeles tuuu



tengah kumpul duit nak ke Indonesia jugak

arsaili said...

salam kak mulan..apa kabar...uikss tak pernah makan bebek...uhuhu

Ajzie said...

wahhhhh jeles nya i...
nasik bebek.. selalu dengar nasi penyet ajeeeeeeee hehehehe

KAMATO said...

kalau kat sini jual bebek (itik), agaknya kurang laku

free font said...

nasi bebek memang enak.
murah dan sehat.

salam kenal 0_0

Lollies said...

makan best kan kat sana? air alpukat nyum nyum

NJ@goboklama said...

mmgle order nasik lebih, portion kat sana alahai, cipuuuttt ajek kan? :D

DrSinga said...

hahaha....
tak aci!!!muka dia sorang ada ciken pox!!!

"MULAN" said...

fatenton: ha ah.. ramai giler org nyopping tapi nasib kami tak giler sgt.. hahahaa.. tau je la bawak budak 2 org ni.. saja nyibok2 je..
***
asw: frust tak dt golek dlm tu.. ingat nak beronggeng dlm tu..
***
pb: flight pi jakarta murah dari bandung. amik KLM airlines lagi murah kalau dapat plan awal2. kami ni boss sokmo last minit, tapi ok jugak tiket MAS tu.. KLM boleh dapat 250 sorang pegi balik tau, or ada hari lagi murah.. pi bandung naik train je.. pastu baru sewa kete kat bandung.
***
arsaili: sedap bebek tu..!! hehehe..
***
azie: rasa lebik kurang je kot..
***
kamato: tapi itik sedap jugak..
***
free font: salam kenal.. memang sedap, memang murah..
***
lollies: oohh yes, itu sudah mesti..
***
nj: betol tu, masa kawan tu order, kitorang kata pesal banyak benor? depa kata tengok la nanti.. ya sunggoh ciput je nasi..
***
dr singa: hahaaa.. bakmai ubat chicken pox doc..

mummyseri said...

salam kak..
best ek..cam sedap nasi bebek goreng tu..
bebek dlm bahasa jawa itik..betollah tu kak:)

"MULAN" said...

mummyseri: tu la, pi sana baru tau bebek tu itik.. tapi sedap tau bebek tau..

spyder said...

mantap lah tu