Thursday, April 15, 2010

CRAVING.. CRAVING..

Kids at home.. and keep mumbling... "U SELL BROWNIES ONLY MUMMY, U DIDNT BAKE FOR US FOR SO LONG.." Hehehhee.. OK OK..!! Sunday 1st batch, Monday 2nd batch.. Wallaa.. There goes my cholestrol & sugar in the body..!!!

Makan anak beranak bagai nak rak...

Cooked Mee Rebus for dinner semalam.. Feveret boss la.. The pic above, kuah saja sebab ini portion Boss punya.. simpan untuk hari esok lusa...


Also Strawberry Lassi... Alih2 pukul 7.40pm, dapat sms,
Boss : I kena dinner kat KT dulu sebelum balik laa..
Me : I dah masak Mee Rebus u tau tak..
Boss : Ya ke, sorry.. Nanti I makan for supper..
Me : Tak yah le, camna nak kurus kan badan tu.. Next month la pulak u makan..

Hasrat menggunung tinggi laki bini utk diet tapi disiplin sokmo nya out.. Nanti masak sempoi2, jadi isu pulak.. Masak gempak2 kang, makan banyak pulak..
********
Craving for Mee Curry for so long.. So last week, (Wednesday kot)...
Off to the market & shopping for the bahan2 laa.. Masak lebih, nak sental utk breakfast the nest morning but.. rupanya tak pedas sangat & kids makan terlebih je sikit.. Hhhmm, tak pe lah, simpan je mi kuning tu..

Next day, acara hantam leftovers - sawi celur saki baki Mee Kari ada jugak lagi, goreng la jadi Mee Hailam..?? Udang tadak, daging pun tadak, ayam juga ada... Hantam saja laa..

12 comments:

tunbegia said...

sungguh mancongkamm,

salamm,

aintsuperwoman said...

brownies tu kannnnnn......eh! nak order boleh tak?

KAMATO said...

depan makanan jangan ingat diet, dah habis makan baru fikir macamana nak diet

MamaFaMi said...

Yang hantam tu laaaa yang sedap tau...

DrSinga said...

mee rebus tu...emm..mana mee nya???

"MULAN" said...
This comment has been removed by the author.
"MULAN" said...

tun: salam.. hehe..
***
asw: nak order? boleh aje.. calling2..
***
kamato: tu le pesal.. maleh dah nak ingat2 diet tu, makan dulu.. baru la rasa puas..
***
mamafami: go green, go green.. sedih betol tengok kalau terpaksa buang makanan..
***
drsinga: tu la kuah portion utk boss.. disimpan utk nya.. dia kena makan jugak.. hahaa..

The Embroidered Home said...

sedap nampak mee rebus tu...

♥peachkins♥ said...

everything in here looks fantastic!

blowing peachkisses
The Peach Kitchen
peach and things

fatenton said...

kalau dah semua lauk nampak sedap mcm ni.. confirm hilang diet.. :D

"MULAN" said...

TEH: nampak je sedap.. gambor tu..
***
peachkins: tq..
***
fatenton: hehehe.. belom rasa tu.. takut tak lalu je.. heeee..

ElyaElmo said...

teringinnye nak makan browniess.......:D
terliurrrr