Monday, March 1, 2010

WEEKEND @ KL..

Hubby ada meeting @ KL.. Sayang nak ponteng-kan anak2.. Dia bawak kete pagi2 Rabu tu. Kitorang lak naik bus @ 2pm from Kerteh hari Khamis petang.. Omak dah tua, takut sakit tulang, nak bodek boss naik kapatubang tapi kids lagi suka naik bas.. Entah le diorang ni.. Ya pun sebab lagi spacious & sah2 takde delay2.. Pikir2 sayang duit wooo, boleh gak abis tempat lain daripada bayor ke airline tu.. (dah le dok nepon pasal insuran tu lagi.. hikk geram betol..!!)

Hari Jumaat tu daku ke Aunty Aini's, kat Nilai.. Tempat ni masuk Discovery Channel Travel & Living tau, Anthony Bourdain punya program.. Pi sini..?? Ada la agenda gempak..

Bloggers Meeting & Makan2 session.. First time jumpa setelah bertahun di alam maya.. Tu la dia Kak Ummi, Kak Lady & Kak Sya.. Thanx for your time..!!! Seronok bagai, makan, borak, makan, borak.. Nak amik gambar pun tak tersempat.. Dok potpet potpet & makan2.. Seronok betol dengar citer Kak Lady, kering gusi kitorang.. Tapi rasanya kot dapat duduk kat wakaf tu, duduk bersila, mau tak bangun kitorang.. Tak de rezeki, ada lak orang dah book wakaf tu.. Ada 2 ketol je rasanya..

Ilan, Abang & Aeez... bodyguard2 ibunda2 mereka..

Makan bagai nak rak, makan nasi, lauk Lemak Daging Salai, Lemak Kupang, Ikan dll.. alih2 ini je yg sempat nak amik.. Tangan dok pegang camera, tapi bila bercerita, tak de nyempat nak amik pon.. Tapai & ais krim je dapat amik...

Landscape cantik2 sini..

Photographer cilik.. Marsha yg rajin amik semua ni.. Omaknya entah ke mana2..

Sesudah itu, Kak Sya & Kak Anie harus pulang. Commitment dengan anakanda tak dapat ditunda. Tak dapat menyambung di Nilai Square..

Sementara tunggu hubby datang, Kak Ummi ajak tunggu kat Ice Room @ Nilai Square.. Waahhh, best ni..

Menu yg rata2 nya ice lah..

Mine & Marsha's... Stroberi Ice *** entah le namanya...

Avocado **** entah le.. lupa gak... Ada lagi, kitorang order Mushroom Soup, Durian Tempura, Fish & Chips & tak hengat dah...

AND...!!!! Dah kali ke-3 sampai Nilai. Dok cari carpet utk bilik kitorang dah lama dah. Nak cari yg color2 yg meh2 bilik kitorang la konon.. Hengat nak cream/light brown, satu color je.. tapi boss kata amik je yg ni. Haahh, boss amik 2 keping. Bior le, duit dia.. Anyway, tima la kasih.. Licin bebenor carpet ni. Kena control macho, kalu tak mau slide ke depan sinun...

20 comments:

nurazzah8 said...

Salam Mulan..lama akak tak menjenguk ke sini... wahhh...kita bila lah pulak nak jumpa ya...????

silversarina said...

Sakan jalan ye , akak ingat mulan pernah jumpa kakak2 tu semua ... cantiklah restoran tu , akak pun lama dah tak ke Nilai .... akak suka carpet tu , kalau licin kena letak alas bawahnya kot :)

Ajzie said...

mcm menarik aje iceroom tuh

aNIe said...

Mulan...tulah...lupa langsung nak ambil gambar makanan kan...bila tangan dah kotor...malas pulak nak amik kamera...

Jeles kita tengok tu eskrim tau...huhuhu...spoil betullah program bebudak ni...

QueenJah said...

Salam Mulan....
I plak tak pernah lg jejakkan kaki kat situ huhuhu....

luv QJ.

::ADleez:: said...

sedapnyerrrr...tgk gmbr mknn...glpppp....mengidam masakan kampung plk rsnyer.....

Diarihatiku1976 said...

wahh.. sakan jalan-jalan ekkk...

myfuzzyworld said...

Salam Mulan n semua pembaca blog o-mulan,

Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-

>> cantik la carpet tuh

Anonymous said...

I just discovered the website who writes about
many
home based business reviews

If you want to know more here it is
home based business opportunity
www.home-businessreviews.com

KAMATO said...

banyak ke sopping kat nilai tu, kami kat sini pun kalau orang kampung kami bawak je ke nilai 3 tu

maklang said...

bestnya dapat jumpa2..mesti bestkan...

akak teringin nak gi Nilai, tapi entah bila nak tiba...

maklang said...
This comment has been removed by the author.
maklang said...
This comment has been removed by the author.
MULAN said...

kak azzah: salaaam.. welcome back.. ada hari insya kita akan jumpa jgk kan..
***
kak rina: tu la first time jumpa setelah bertahun kat alam maya.. dah berapa kali nak tergoling atas carpet tu, licin bebenor..
***
azie: cuaca kat luar agak panas, iceroom tu mmg best la.. segalnya ice plus few other ala carte menus.. hot2 one la..
***
kak anie: tu lam camera kat tangan tp tak lepas2 nak snap.. ice room tu meeting next time la pulak.. syok syok..
***
qj: u shud try sis.. garden cafe, tapi malam lagi cantik rasanya.. food is good..
***
adleez: mana pi pun, masakan kampung la tak leh cleen kan..
***
diarihatiku: t'kasih singgah ek.. memang sakan jalan2 & makan2 ari tu, balik malam tertonggeng heheee..
***
myfuzzyworld: will give a try..
***
anon: tq..
***
kamato: nilai 3 dah pi dulu.. now giliran terjah nilai square pulak.. hehehee.. takde la, carpet 2 ketol je.. murah ba.. murah..
***
maklang: laa, takpernah pi nilai ke..?? pi la try jengok2 sana.. besar & banyak benda..

♥peachkins♥ said...

looks like you had fun.That strawberry ice looks perfect for hot summer days..

Neeza Shahril said...

jumpa kakak bertiga tu ya... mesti happening habis ni...
Neeza balik nak jugak berjumpa2 ni tapi susah la.. ada 4 tentera kecik.. susah sikit la nak tinggalkan diorang..

Tapi tempat makan tu macam menarik je.. ;)

Cat Cat said...

Mulan,
Best kan dapat jumpa Kak Lady, Kak Ummi dan Kak Sya... They all are very nice lady. I'm so glad to have known them.

MULAN said...

peachkins: meeting 3 bloggers for the first time.. yes, great meeting, great people & great food..
***
neeza: insyA.. ada ketika akan jumpa jugak nanti..
***
cath: yes, they are.. bila pulak kita nak jumpa ni..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

鐵板豆腐Fay said...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色