Monday, February 22, 2010

GERAM..!!!

Tengah sibuk nolong anak buat homework tadi, dapat call dari Firefly. Terkezut la diri ini..

Dia : Hello Puan, saya dari Firefly. Kami ada record mengatakan Puan pernah mengguna kan penerbangan Firefly..
Saya : Ya betoooll..
Dia : Kami ingin maklum kan, Puan adalah antara pelanggan kami yang bertuah.. 
Saya : (dalam hati - dapat tiket free ni..Yeyyy..) Oh ya ke..?
Dia: Kami ada tawaran murah untuk Polisi Insuran Puan dan keluarga yang tak ada dalam polisi Insuran yang lain..
Saya : (dalam hati... ceeehhhh.. aku tertipu) Oh ya ke? Maap dik, akak ni tak kerja.
Dia : Oh ya ke, tapi Puan ada credit card kan..? (Paannngg.. ko pulak tertipu..!!!)
Saya : Yaaa ada.. tapi supplementary je.. Call suami saya la pasal insuran ni. Untuk sekian ini, company dia cover mana yg patut.. (banyak jgk sebenornya..)
Dia : Oh.. begitu.. Terima kasih Puan..
Saya : Sama2 je laaa.. (sama2 tertipu...)

**************************************************

Kerja semalam.. sejak dua menjak anak2 sekolah pagi, banyak masa sebelah pagi la. Teruja nak try buat icing kat atas ropa bumi cupcakes2 itu. Ya lah, takut jugak icing tu expired. Coba2 lah jugak. Ceeehhhh, ingat kan senang. Ropanya leceh bagai. Habis berminyak satu dapur. Terpicit tersembor sana sini satu dapur. Suka hati lah semut2 yg lama tak keluar tu. Nozzle ada satu je, beli kat Vietnam berkurun dulu. Plastik picit icing tu pun dah nak tukar color. Ggrrr.. idok le teman nak buat lagi lepas ni..!!!

10 comments:

MamaFaMi said...

Kat rumah ni pun, kenkadang ada je orang call nak jual insuran. Ma selalu jawab, macam manalah nak bayar dik oi, akak ni bukannya bekerja. Kalau nak, cuba call husband akak, tapi rasanya dia pun tak nak kot sebab dah banyak (ye ke? Hehehe)

Geli hati plus kesian pulak membaca cerita Mulan main icing... hehehe...

aintsuperwoman said...

I pun selalu la dapat call macam tu. Senang je jawab....sorry I tak pakai credit card!!!!

KAMATO said...

Tipu tu ti penyelamat namanya, ataupun mungkin tipu sunat

maklang said...

he..he...enjoy jer main icing tu...

Mama Rock said...

i eat the icing - not decorate :)

QueenJah said...

salam Mulan..

I plak pelik, semua call yg karut marut mesti masuk ke my hubby hp.. kdg tu geram gak pasal dia tak cuba bertegas...

psst, macamana icing tu boleh terpicit tersembur? masa picit tu you halakan muncung dia ke mana? hehee....jgn mudah give-up my fren.. luv u QJ.

QueenJah said...
This comment has been removed by the author.
tunbegia said...

sungguh kasihan tertipu,

salamm,

MULAN said...

mamafami: pelik kan diorang ni, pakai terjah call je.. tp bab2 insuran ni mmg malas nak layan.. bab men-deco tu, kena amik kelas dgn mamafami ni.. tp jauh nya la..
***
asw: depa patut tau sape yg guna supplementary card, nnti penat mulut citer pasal insuran, alih2 org tu tak keje.. kesiaaann..
***
kamato: tertipu yg amat tidak diduga..
***
maklang: tak kose dah nak main icing2 ni..
***
mamarock: u eat the icing...??? icing tu cantik je (not mine laa...) tp takleh makan byk.. nnti berminyak tekak.. hehee.. but elok utk sore throat kot.. (^_^)
***
qj: but how la these people got our nos.. rasa nak saman je firefly.. camna kasi detail kita pada org lain kan. coz firefly mana ada side bsnes bikin insuran kan....

bab icing tu, dah adjust atas kek, tapi terlebih power tekan, so u can iamgine la mana icing tu pi.. hahahaaa...
***
tunbegia: kesiaaannn kan.. thanx for dropping by..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室