Wednesday, January 13, 2010

MACAM-MACAM HAL NI..

Patut le kepala biol bengong lately.. ropanya high cholestrol lagi.. Tuuuppp naik 7.4 kali ni. Prrgghhh, pesal lak ni. Geram jugak sebab memang jaga makan jugak ni. Ceess, rugi je jaga perut all this while, naik jugak kali ni.. Baik aku tibai je.. Tapi nowadays banyak amik lime juice, pekat2 punya.. OK je dengan ubat baru, Crestor.. Tak macam Lipitor dulu, kasi gue gigil & panaaasss dalam kepala..



Sabtu baru ni, dapat sms dari adik laki sorang, adik bongsu lak tu. Warded @ KPMC, Puchong, positive denggi. Tak sedap hati, ajak hubby pi KL. Tapi dia busy dengan Board Meeting. Memang paham tu. Mintak izin nak drive dengan mak & kids. Dia kasi sebab hari cerah lagi, 3pm..


Get well soon dear bro..
Kerteh to Kuantan memang bikin darah naik sebab bukan highway. Ada lak pokcik ni memandu slow giler, tak nak kasi overtake, dok bawak betol2 kat line tengah tu. Ada jgk lori bawak gitu dgn terhoyong hayangnya, mau je aku telipon nombor kat belakang lori tu. Tapi camna lak sebab tengah drive. Sampai Kuantan lega sikit, amik mak & teruuuusss amik highway via Gambang to KL..


Ni lah ropa daku semasa memandu tempohari... Kerteh to Kuantan..Nasib tak tukor jadi Catwoman gitu.. Wiaauuuuu...!!!!


5pm dari Kuantan, solat Asar dulu. Tak mau stop tengah jalan. Aimed nak pass area Karak before Maghrib or malam la kononnya. Masuk highway terus ikut flow kereta lain. Rasa macam tak laju je sebab banyak kereta kan.. Mak pun kata OK je speed lagu tu. Tak laju & tak pelan. Tak tengok pun meter. Tup tap bawah fly-over kat Maran kot, ada lak sekujur tubuh yg gagah perkasa, dengan uniform putih nya, dengan camera canggihnya... Tengok meter, maaakkk aaiii 130km/h..!!! Ceh, nak buat camna dah jadi gitu. Awat kete lain pun tak slow, mesti semua kena la tu. Tapi takde lak kena tahan mana2, saman ekor la kira ni kot..?? But ramai ada mentioned, saman ekor tak yah bayar sebab takde bukti unless ada photo. Sebab saman tu takde kita sign. Ya ke..?? Citer dengan hubby, dia diam je.. Gggrrrr..... kat dalam kot.. Sampai jugak Gombak tepat 7pm, Alhamdulillah...

The next day drive balik to Kuantan dengan 2 kids je. Mak tinggal sebab nak jaga anak laki tunggal nya itu. 11.30am from Puchong & 3pm sampai Kerteh. Non stop punya journey. Kasi kids makan dulu, pi toilet dulu, tak kasi minum banyak.. Isi minyak @ Ulu Kelang.. Alhamdulillah.. Ini adalah trip ter-ulung, drive alone with kids to KL... Yey, lepas ni boleh buat lagi... (Adikku yg denggi dengan blood count 16 tu dah discharged pagi tadi.. Alhamdulillah..)

12 comments:

silversarina said...

Agaknya kalau polis tu nampak wajah pemandunya hari tu mau tak jadi saman, takut, garang sangat ..hehehe.

Apapun Alhamdulillah your brother dah discharged tapi memang kena rehat lama tu, mak akak pernah kena denggi dulu, terasa sakit nya hingga dekat 2 bulan.

maklang said...

Syukur lah dah discharge...

akak pernah drive ke KL ngan anak2 waktu malam pulak tu...tapi mesti berteman laa...ikut kereta kawan..lepas tu ketaq lutu..penat nya..

Insyaallah harap2 tak kena lah tu...dah kucing yang drive kan...he..he..

Pak Man laksam said...

Semoga adik cepat sembuh......

en_me said...

syukurr kanns..

Mama Rock said...

mulan, the farthest i've driven alone is to Jb/Cherating - hehe tak sure mana yang lebih jauh :)
glad ur brother has been discharged. dengue ni is just control of fluid intake, they cant do much kat hospital pun. been there myself and never again do i want to get contracted by this viral!

kak anie said...

Alhamdulillah...adik dah discharge...smoga sembuh sepenuhnya...

Akak ni kalau memandu pun kadang tak nampak jarun dah excedd 130...hahaha...kalau Ude ada sebelah...mata dia memang sentiasa menjeling kat meter tu...

KAMATO said...

tinggi 7.4 tu, kena la cari altenative untuk bagi turun, haritu saya tinggi juga 6.5 tapi sekarang tinggal 4

MULAN said...

kak rina: kih kih kih... memang saya geram, jebik sikit muka kat polis tu..!!
***
maklang: alhamdulillah dah baik.. tu yg seghiau sebab bawak anak kecik 2 org ni.. dah besar takpe sikit.. ni depa dok tido je..
***
pak man: alhamdulillah..
***
enme: ya sangat bersyukur..
***
mamarock: oh ya..mama pernah kena kan.. alhamdulillah semua dah ok. guess next time kena cari co-pilot yg senior lagi la. wth mine, 10 & 7 ni, depa tido je masuk kete. perut dah kenyang & weather was terik..
***
kak anie: betol kan, ikut sedap tekan je.. hehhee..
***
kamato: oh.. adakah bisa dikongsi petua & amalan turunkan kolestrol..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

日月神教-任我行 said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區