Monday, January 4, 2010

HAPPY 2010

HAPPY NEW YEAR SEMUA... HAPPY & HAPPY SOKMO.. Moga 2010 akan lebih meningkatkan prestasi kita dalam semua aspek.. agama, ilmu, silaturrahim, peribadi & sahsiah diri dan segalanya lah..


HAPPY NEW YEAR = HAPPY BIRTHDAY HUBBY... Takde special la sebab hubby bukan jenis yang suka sangat celebrate2 ni. Tapi bikin jugak sebijik kek, kids buat birthday card.. Hubby kata dah beli hadiah untuk dia, kesian sebab maam tak kerja kan.. Huwa hahahahahaa... lagipun bior dia beli benda dia suka..


Nak le konon celebrate malam New Year tu tapi hubby udah ada appointment. Ada New Year night ride dengan kenkawan sikal nya malam tu.... Ikut lah hai.. Memang dia suka outdoor activity, bior je lah.. Nak pi diving, area Pantai Timur belum habis monsoon nya...

Ni adalah photo MSG ... Banyak terdapat dendalam makanan yang semestinya di kedai nun di luar rumah sana. Yang tak best nya, saya amat allergic kepada benda ini. Kot masak, saya ganti dengan gula aje.. Udah di praktik dari kecik lagi.. Sedih sebab kurang dapat menikmati makanan di luar. Kalau depa taruk sikit, OK lah kan. Kalau taruk banyak, gerenti balik rumah saya sakit kepala & merenyap bisa2 badan.. Lately banyak keluar rumah, jadinya banyak le sikit makan kat luar...


Ni dia feveret kalau makan kat Restoran masakan Thailand.. Adooiii maak ooiii, sabor je la lepas makan ni. Memang banyak kot ditaruknya. Migrain jadinya, bergelen2 la telan air kosong.. Puas jugak makan kat rumah kan, mesti lah nak makan kat luar jugak. Time nak makan tu, must be mentally & physically prepared lah..


Haahhh... Western food tak kurang kuat nya MSG ini.. Gravy dalam Roasted Chicken pun ada.. Kat rumah buat sendiri OK la boleh control, kat luar sinun nak control lagu mana... Yang tak bestnya bukak tahun baru ni, badan jadi lemah gemalai, macam dah tua sangat agaknya... Makan je sakit kepala, bisa badan.. nak pi doctor takut le pulak.. Yang pasti BP mesti rendah sebab pantang makan... anak baru bersunat kan.. Pulun ikan je la hari2 sejak seminggu yg lalu... Tapi ikan memang best lah kat sini sebab fresh, mata ikan masih bersinar..!!!

Agak2 ropa nya macam ni la.. tapi I tell u ikan kat sini lagi segar mekar tau..!!! Can make sashimi/sushi mushi fresh2 one...

9 comments:

silversarina said...

Happy new year !

bab msg tu memang kena pilih kedai jugak makan luar , memang ada yang suka letk msg tak kira dalam masakan apa, akak memang pening kalau ada msg dalam masakan .

Ikan oh ikan, memang fresh kat sini kan , alhamdulillah .

The Embroidered Home said...

tapi sekarang ikan dah pakai contact..mata dah merah jer...tak best...kena tunggu panas dan tak berangin..

Happy Belated Birthday untuk Zaiyan..

KakLina

mummyseri said...

hAPPYneWyear kak..
smoga tahun ni lebih ceria n diberkati hendaknya..

gardeninheaven said...

Happy New Year to you too and the year we turn dot dot dot... ehehhh... lotsa love from all of us in jaybee...nanti i rasmikan rh accessories i jemput as tetamu khas kay ;)

MULAN said...

kak rina: kalau tang sup lagi la banyak nya msg..
***
kak lina: ada mata biru tak.. heheh.. tq tq..
***
mummyseri: tima kasih...
***
rudy: i tunggu ni jemputan ni.. heeee..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟