Sunday, October 25, 2009

OOOUUCCHHH....

... becoz ...
... lotsa headaches maaaa ...

Thursday, October 8, 2009

AIDILFITRI 2009 & OPEN HOUSE..

Ni lah cebisan gambar raya tahun ni.. sibuk bagai rasanya tahun ni.. nak update blog/FB pun tadak masa.. Gambar bersama kelorga2 ku di Taiping (MIL) & Kuantan (omak ku)..

Semalam 7 Okt 2009, selesai lah sudah Open House = Ladies Gathering kat umah ku itu.. Adusss, nak tercabut urat belikat kat badan ni.. Penaaatttt gileerrr tapi puas hati jugak la, ramai datang & makan food2 itew... I'm blessed with wonderful & helpful frens yg nolong pagi semalam.. Asiah, Kak Zee, Asma & Rina.. tak tinggal akak cleaner ku, Kak Ha.. Thanx kenkawan bloggers - KAK SILVERSARINA & MAKLANG & CHEF HANIELIZA & FA yg sudi datang jugak..

Mi Kari, Kuzi Kelantan cicah Roti (PB, kita dah pandai masak Kuzi Kelate gitu).., Lontong, Rendang.. ala2 reispi campak buang gitu..

Lemang import dari Kijal laaa.. tak kose lak nak buat & bakar sendiri... tapi Lemang Kijal memang tersohor lah..

Rendang... he he nasib laku jugak, tak tau la rasa apa tapi dok kayuh gode dalam koli sampai 2 jam... Cari daging fresh sampai Paka tadak.. alih2 beli jugak daging beku.. lemak berbelit2, nasib lembut jugak.. Ada jugak bikin sikit2 Risoles (Lumpia) & Cha Gio (Popia Vietnam).. tapi udah abis gitu..

Carrot cake, Choc cake, Choc Cheese cake, Steamed Fruit cake & Puding Cocktail saya buat, lenlain tu kenkawan yg bawak... Kek takpe boleh bikin awal sikit kan...

Malam tadi daku tersungkur berdengkur2 setelah menyelesaikan semua ini.... hari ni nak lari pi KL/Putrajaya, ada cousin's wedding... ada sesape bikin Open House kaa..??

Sunday, October 4, 2009

TRAJEDI RAYA...

Takde la beraya sakan pun.. tapi ini lah kisah nya... (intro citer raya aidilfitri 2009)..

Selipar kesayangan yg dihangkut dari Vietnam 2 tahun dulu, cacat jadinya beraya sakan di Taiping..

Yang ni pulak cacatnya semalam, balik beraya di Bukit Mentok, Kemaman... walaupun murah hergenya.. tapi jasanya amat lah banyak tak terkira... Masih beraya kah semua..??? Raya tahun ni, untuk saya ada yang suram, ada yang girang...