Sunday, June 28, 2009

EAST - NORTH TRIP..

Tu dia, I'll be driving to Kangar, Perlis tomorrow. Nasib baik my sista willingly give up her 4 working days to teman me bawak kereta sorang2 pi nun ke utara. The competition will be held on 30th of June. Gotta start the journey on 29th. Hubby cud not make it. Kirja & kirja.. Never mind loohh, balik nanti I claim je la..

Cik Google suggested this route.. guna East Coast & North South Highway.. pprrghh.. dunno OK ke tak coz some said can ikot East West Highway too..

9 hours or 10 hours...?? No no no.. surely ada few hours extra, nanti mesti banyak pit stop untuk pi toilet. The kids must travel with their teachers & few other Education Officers (bus). Parents cannot tag along in the bus maahh, kena drive & follow naik kereta sendiri2 loohh.. My friend's husband (driving BMW) said, this will be the longest journey in his life. Sebab both anak dalam bus & his normal speed was 140-160km/hour (or more..!!!) BMW wehh..

Thursday, June 25, 2009

THE KIDS WON AGAIN..!!

The kids won again in the Action Song Competition, will represent the state of Terengganu to Perlis (National Level) from 29th June to 1st July. I drove to Besut the other day to support Zharif & friends, with my another friend & Marsha to accompany, takut terlelap. Hubby in KL ada kerja. Proud & happy BUT I'm exhausted & drained...!!!!!

Sunday, June 21, 2009

ACTION SONG COMPETITION..

Balik dari cuti, ingat nak rest. Takde ke nya nampak jalan. Bukak sekolah terus ada pertandingan "action song" untuk level2 bebudak Tahun 3. Patutnya bulan 3 dah siap, sebab peringkat kebangsaan 29 Jun nanti. Penat gila anta amik Zharif untuk latihan bagai. Keluar masuk rumah, toksah citer berapa kali sehari. Dapur tak berasap lagi ni semenjak bukak sekolah sebab takde masa langsung. Ni lah nak citer, 1st round menang, 2nd round pun menang. Ni jam lepas Zuhur hari ni, teman akan drive ke Besut, to accompany Zharif & rakan2 beserta cikgu cikgi sekali. Bas takde sebab PPD tak sempat nak approve. Esok balik le.. Hubby keje, kena pi KL lak. Nasib ada akak sorang ni pun nak pi, so dia temankan kita drive nanti... Dalam hati berkata, "biar lah kalah.." sebab tak larat dah, penat pun ya. Sebab kalau menang, nanti peringkat kebangsaan akan diadakan di Perlis. Nun di utara sana, maaakkk oooiiii...

Ni lah dia peserta2 itew.. dasat muka kena make-up..

Tu anak teman.. hah ketam biru.. putih melepak mukanya..

Aksi menang la konon..

Sempat la bergambar sebelum balik..

Amoi ni pulak, kot mata dah ngantuk, tak kira hujan ribut petir, janji ada tempat landing. Mesti nyenyak nya..!!! Sampai habis pertandingan dia tidur, sebab baru habis sekolah. Tapi jangan coba dikejutkan, nanti meletop gitu.. biar dia bangun sendiri.. atau kejutkan selepas dia nyenyak at least 30 minit. Nak angkat atau bawak kemana2 pun takpe masa dia tido, tapi jangan kejutkan dia..

Monday, June 15, 2009

MASUK OPIS GITU...

Iyaaaahhh... gue udah lapor diri ke kantor gitu... sabor je la cuti dah habis kan. Apa2 pon, gue senang bangat masa liburan gitu..



Dari Kerteh ke UTP Tronoh, singgah semalaman di Clearwater Golf Resort.. lokasi nya filem "Anna & The King" dulu.. sunyi sepi, takut bangat gue.. tapi balkoni nya ngadap tasik gitu..

Dari Tronoh ke Pulau Tioman.. Scuba Camp anjuran Kids Scuba Malaysia. Sessi suaikenal kaum kelorga (sebab yg datang tu semua ber-kelorga), telematch, bola bapak lawan anak laki, mak lawan anak pompuan, tarik tali mak lawan bapak & Majlis Perasmian Scuba Camp & pelancaran B&J Dive Shop baru dan promo Cuti2 Malaysia oleh mereka yg berkenaan esp Tourism Malaysia gitu..

Hubby dapat toy baru lengkap dengan housing nya.. dasat gak penangan toy baru ni. Antara hasilnya.. siap gambor Zharif melukis di dalam lautan gitu.. dapat nombor 3 tau.. "Underwater Drawing Competition".. time tu hubby tak pakai dive equipments, so dapat la gambor tu ala2 kabor mabor gitu.. Best trip ni..


Dari Tioman ke Singapura.. Sessi Jejak Kawan.. Macam biasa mesti singgah rumah Kak Elle laa.. puasa lunch sebab dah tau nak makan kat rumah Kak Elle. Thanx Kak Elle. Pastu jejak kenkawan semasa saya menetap di Korea & Vietnam dulu.. Oh sungguh gumbira hati ku ini..


Dari Singapura ke Jerantut, time ni wedding cousin & gathering kelorga Haji Salleh.. birthday atok gue lagi.. yg ke 83 (agaknya...)


Dari Jerantut ke Ho Chi Minh City, Vietnam.. melayan anak2 yg kemaruk nak jumpa kenkawan & nanny.. perfect timing sebab ada graduation day. So jumpa ramai kenkawan gue & anak2 gue.. serta cikgu cikgi yg dikasihi...



Jejak kasih kenkawan yg ku tinggalkan... ada yg dah jadi toke, ada yg akan pulang ke tanah air, ada yg masih setia di sana, tak muat segala gambor nak taruk.. sebahagian je ni.. The Halal @ Saigon Restaurant tu, owner nya ialah Dr Shimi, one of my fren yang paling lama di HCMC. Lokasi kedai nya, opposite Dong Du Mosque (pronounce nya Dong Yu), di Dong Du Street, District 1, HCMC.. berdekatan Sheraton Hotel.. Another new halal cafe ialah D'Anjung Cafe, juga milik sahabat saya yang sweet itu, Hazel Hvaas, terletak di Food Court, Parkson (Saigon Tourist Building), Le Than Ton-Dong Khoi Street, District 1, HCMC.. (BUT SORRY GUYS, SUDAH MAU TUTUP...)




Setiba di KL, ada la pulak surprise party kononnya... anjuran adik2 & adik2 ipar ku... sekali harung gitu.. "Anniversary, Birthday & Father's Day".. Terima kaseeeyyyy semua..!!


Last but not least, alkisah sebelum ke Kg Ismail, Ampangan, N9 pada 13 Jun.... saja tersesatkan kereta ke Nilai 3. Tempat yg paling teruja untuk gue lawati bertahun2 lamanya.. takleh turun kereta sebab dah penoh muatan nya.. Dok dalam kereta cuci mata je la. Tapi hubby teruja sangat dengan benda ni (gue juge).. time ni telan air lior je la.. Pasni datang kena bawal lori sebab depa tak de service antor pi Kerteh.. ala2 ruang udara KL/Selangor je depa antor.. Prrgghh.. tak aci sami betol..