Tuesday, December 1, 2009

I'M BACK...

Yeah.. monsoon season.. Memang sangat syahdu dengan weather sebegini.. Nak update blog pun tak tersampai.. Semua pergerakan jadi slow je.. Yang laju cuma tang makan minum..!!! Di Terengganu, banyak tempat dilanda banjir 2 minggu lepas. Harapan moga semua mangsa, tabah & redha. Alhamdulillah, cuaca terang & girang sewaktu Aidil Adha baru2 ni. Tapi as forecasted oleh mereka di jabatan yg berkenaan tentang amaran kedatangan 3rd wave, hujan telah turun tanpa henti semenjak petang Sabtu hinggan kini (stop jugak kejap2 tapi langit gelap & kelabu).. Sejoookkk tak terhingga..
Dari luar kamarku.. Wet, wet, wet...

Lama tak update blog, banyak pengalaman yg diharungi.. Antaranya kelazatan makan Tapai Ubi celup tepung di Paka... Waaduuhhh, nasib tak sakit perut.. Makan dengan sos keropok lekor.. Maap SD card camera hilang, gambar pun lesap laa...

Next, Sup Tulang Merah yg di warwarkan oleh my sista, now dah ada kat Geylang Kopitiam, USJ (or TTDI my fren kata).. Selama ni kami melantak di Newton Circus, S'pore je & now hubby kata tak yah gi S'pore lagi sebab dah ada kat KL je (mana boleh aahh, kena la pi jugak cuci mata)... Though rasa tak 100% seropa, but the taste's still great..!!! (Ni aku kena dapat komisen dari kedai ni..!!!!) Foto ehsan copy paste dari resipidiana.blogspot.... SD card ku hilang, banyak foto cun dalam tu.. Huwaaaa, hubby sound suruh cari sampai dapat..!!! 4G tu..

Ni semalam hubby tak kirja, jalan2 tengok air hujan...

Ni la Mesra Mall Kerteh yg amat tersohor itu.. gila parking penuh bagai..!! Sesak napas..

Kini... manusia bisa berubah, ini signboard jugak begitu... Taken yesterday..

Lokasi signboard sama je... photo taken last year... Lantak pi lah, janji ada supermarket apa2 pun depa bukak kat situ.. One stop shopping2 centre (bikin hubby geleng kepala).. Entah apa yg mengganggu gugat pembukaan supermarket tu pun tak tau lah.. Hhhmm... agak2 nya, ni lah kes2 "I've got the power..!!!"

16 comments:

pB said...

i miss u so muchhhh

tulipurple said...

akhirnye...dikau kembali jua,ahaks'.

Kak Elle said...

dah jumpa SD card tu?kalau belum pergi cari sampai dapat nanti mai sg kan nak amek gambar banyak2...sup tulang mmg saya tak reti makan pegagng pun takmo....geli sebetul tengok warna mcm tu:)

aintsuperwoman said...

eeee...mulan dah balik. lamanyer cutiiiiii.... :)

maklang said...

seronok...seronok ada TMC kan...jadik cam jakun kan kita ni...he..he...big smile on my face, and big hole kat pocket...

akhirnya Mulan kembali jua..ye...:)

silversarina said...

tu dia mulan muncul balik..syukur.

akak dah pegi TMC 2 kali, tanya kat pekerja situ TNC tu apa, depa jawab taktau ....pelik betul depa ni . past bowling alleys 2nd hand, rosak aje , sudahnya zaid dan izzat berenti main tak habis lagi patutnya .. sian orang kemasik kan (padan muka akak ! )

QueenJah said...

waahh...ingat dah takmo kongsi syerita..apehal meghaib lelamer...
sup tulang tu nak ikutkan takder ler sampai merah mcm kat dlm gambor tu kn? tu pencahayaan tak begitu anu kot?

kita pun tetiba jer nak makan sup tulang cicah ngan roti perancis buatan mesia, tp nak wat sendiri, yg kat geylang kopitiam tu saper yg masak hek? takut gak depa campur2 ngan tulang anu tu..hek3...

Anonymous said...

Mulan...lamanya menghilang...sekarang musim hujan...sejukkk...kalau dpt tidur berselimut memang sedap...

Mulan...akak ni tengok sup/gulai yang merah menyala tu takut akak nak makan...

arsaili said...

salam kak mulan .welcome back...cam ne bole hilang sd card..buy a new one la kalau tak jumpa gak...

Mama Rock said...

mulan...welcome back! hope your fingers are working well to type more entries despite the cold and wet weather down there :)

en_me said...

hujannn kanns.. ehehe

MULAN said...

pb: rindu pb..
***
tulip: aku pasti kembali..
***
kak elle: nasib sd card tu takde gambar sensasi... hahhahaaa..
***
asw: banyak hal jugak ni..
***
maklang: dah ada tmc pun, malas jugak nak pi time hujan & cuti ni.. penuh manusia..
***
kak rina: ha ah, hubby pi main bowling dgn office mate pun, 2 jam kena tunggu sbb nak repair.. apraaa..
***
queenjah: masakan saya akan berhenti menulis.. hehehe rindu semua..
***
kak anon: sejuk sampai ke tulang rusuk... tapi best..
***
arsaili: nasib ada spare free gift masa beli camera tu..
***
mamarock: tq mama... i love this blog hehhee..
***
enme: hujan bikin daku malas... hehee..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室