Thursday, October 8, 2009

AIDILFITRI 2009 & OPEN HOUSE..

Ni lah cebisan gambar raya tahun ni.. sibuk bagai rasanya tahun ni.. nak update blog/FB pun tadak masa.. Gambar bersama kelorga2 ku di Taiping (MIL) & Kuantan (omak ku)..

Semalam 7 Okt 2009, selesai lah sudah Open House = Ladies Gathering kat umah ku itu.. Adusss, nak tercabut urat belikat kat badan ni.. Penaaatttt gileerrr tapi puas hati jugak la, ramai datang & makan food2 itew... I'm blessed with wonderful & helpful frens yg nolong pagi semalam.. Asiah, Kak Zee, Asma & Rina.. tak tinggal akak cleaner ku, Kak Ha.. Thanx kenkawan bloggers - KAK SILVERSARINA & MAKLANG & CHEF HANIELIZA & FA yg sudi datang jugak..

Mi Kari, Kuzi Kelantan cicah Roti (PB, kita dah pandai masak Kuzi Kelate gitu).., Lontong, Rendang.. ala2 reispi campak buang gitu..

Lemang import dari Kijal laaa.. tak kose lak nak buat & bakar sendiri... tapi Lemang Kijal memang tersohor lah..

Rendang... he he nasib laku jugak, tak tau la rasa apa tapi dok kayuh gode dalam koli sampai 2 jam... Cari daging fresh sampai Paka tadak.. alih2 beli jugak daging beku.. lemak berbelit2, nasib lembut jugak.. Ada jugak bikin sikit2 Risoles (Lumpia) & Cha Gio (Popia Vietnam).. tapi udah abis gitu..

Carrot cake, Choc cake, Choc Cheese cake, Steamed Fruit cake & Puding Cocktail saya buat, lenlain tu kenkawan yg bawak... Kek takpe boleh bikin awal sikit kan...

Malam tadi daku tersungkur berdengkur2 setelah menyelesaikan semua ini.... hari ni nak lari pi KL/Putrajaya, ada cousin's wedding... ada sesape bikin Open House kaa..??

19 comments:

aintsuperwoman said...

Dear Mulan,

Kesemua makanan itewwwww tersangat2lah sedap! Balik rumah kannn....teringat2 kat makanan Vietnam tu ngan rendang daging tu ! huhuhu....

Abang Long said...

Awat hang tak jemput cek sekali ... Taiping kat mana ?

maklang said...

terlepas nak jumpa superwoman tau...

sedap2 makanan chef dari Vietnam...tak lama lagi boleh ikut jejak langkah Chef Hanieliza

Thanks for having us there..

en_me said...

sakannns.. salam rayaa

hanieliza said...

Salam...

sedap makanan semalam..
lenkali kalau buat..jgn lupa panggil akak test...

D said...

wah... mulan masak SEMUA??? *clap*clap*clap* Mana tak terpele'ot!

alamak...bila la dapat rasa airtangan mulan ni yea..?! ;)

MULAN said...

asw : aiyaaa, itu masak kampung la... so happy u came..
***
ab long : kt kg paduka setia @ kg boyan.. but ramai sedara hubby kt sg bayor, selama..
***
maklang : ketar kaki lutut pagi tu.. siap panggil kawan mai rasa semua yg dimasak tu.. ini la keje org yg tak pandai.. thanx datang maklang..!!
***
enme : sakan jugak rasanya sbb makin ramai kawan.. meriah jadinya..
***
kak liza : kesian kak liza datang lambat.. takleh duduk lama.. malu eh chef makan makanan kita.. kita punya sempoi je..
***
D : u dtg kerteh la.. i masak nnti, cewaahh macam pandai sgt.. ketar lutut pagi tu, nak masak sorang2.. last2 kena panggil kawan temankan.. masak sikit2 ala kadar boleh la.. bila kuantiti sudah banyak, seriau jgk darah ni.. ubat senang je, garam & gula... tamabh je kalau tak cukup.. hehehe..

KAMATO said...

lemang kijal memang best, dan harga nya pulak murah

arsaili said...

salam eid kak..tak jemput pun :p..ehehe..sedapppp sey lauk pauk nya

MULAN said...

kamato : ya betol..
***
arsaili : arsaili punya hal, open house sepanjang masa.. sebab jauh nun di seberang laut..

QueenJah said...

Uih..hebatnya Mulan! Masak lauk pauk lagi, kek2 lagi..hee kita sker! kita sker pompuan rajin2 nih!

Untungnya sebab tukang try test makanan tu org2 yg hebat2 belaka, bila gaknya nak bg org tak hebat kat sini merasa plak? Apa beza lemang kijal tu ya? tingin plak nak rasa...

aNIe said...

Kalau buat open house...orang ramai datang...makanan sedap dan habis...memang puas hati...penat pun tak terasa....

tulipurple said...

teringat set melamin kuning yg tersusun indah selepas dicuci dulu...hehe,tabik springlah kat sis..gagah lg perkasa,bestnye kalu jadi jiran dia..hehe.

silversarina said...

Akak makan 2 round hari tu... sedap betul :P

MULAN said...

queenjah: ni style main2 masak2 je.. masak apa yg saya tau je.. nak jugak try nasi beriani @ minyak, tapi tak reti langsung bab2 nasi bertumis tu..
***
kak anie : betol tu, bior pun tak sedap kan, bila tetamu makan, mesti puas hati.. lontong saya cair leleh..
***
tulip : ha ah, ya tak ya.. time ni pakai pinggan buang je, tak kose daku nak membasuh dah..
***
kak rina : makan sebab terpaksa kot.. ahhahaha.. tima kasih datang..!!

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

日月神教-任我行 said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區