Wednesday, September 9, 2009

LEMAS & NENAS..

Hubby baru sampai rumah petang semalam lepas training @ Awana, panggilan kecemasan dari kenkawan divers.. ada budak dikhuatiri lemas di Sg. Paka.. Tukar baju & off he went.. berbekal kan packed food dari Awana.. takut tak sempat balik untuk berbuka.. Namun malamnya hubby balik.. mereka belum ditemui.. Dan pagi tadi selepas subuh, hubby bergegas ke tempat kejadian, fully equipped & gather @ 7am bersama KDC yang divers lain untuk membantu pasukan penyelamat lain ie Bomba, Polis Marin & JPA..

Lepas hantar anak2 ke sekolah, saya langsung ke lokasi.. nak tengok hubby, risau pun ada.. Di dalam sungai bersama kenkawan diver.. Air sungai keruh, sejok jugak dengarnya.. Group dia naik, setelah beberapa ketika di dalam air.. 2 kanak2 telah dijumpai malam semalam rupanya, masih seorang belum lagi..

2nd group masuk.. all geared up untuk mencari.. katanya kanak2 itu bermain air setelah Asar, 9-10 tahun.. 3 yang dikhuatiri lemas.. masih seorang belum ditemui.. Harap dapat dikesan secepatnya.. Sedih & sayu melihat keluarga mangsa. Katanya 2 mangsa, adalah anak kepada bekas ADUN Dungun, juga Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri.. Moga mereka tabah dengan dugaan ini..

Ahad lalu, sementelaah ternampak nenas berlonggok2 tepi jalan, kami berhenti dan beli beberapa biji.. katanya Nenas Madu.. harap nya manis seperti madu..

Setelah dikupas, disagat, di-blend dan segalanya.. maakkk aaaiii, se-kuali banyaknya..

Ceehhh.... seciput je dapat.. prrgghh, lengos tangan den ngacau 2 jam lebih.. Adooii, nak beli ready made jam, rasa nya kurang memuaskan.. Ku tabahkan hati, demi tekak & perut ku ini.. juga buat keluarga ku, yang tersayang ini..

15 comments:

en_me said...

sian kann yg lemas tewww..

silversarina said...

Turut rasa sedih atas tragedi lemas ni, harap keluarga kanak tu bersabar dan redha .

Nyum, nyum... nak rasa jugak tart nenas tu tau :)

Kak Elle said...

salam takziah pada keluarag mangsa....nenas tu sikit sama sikit lah kita kongsi ye mulan...haha

zino said...

berita tu keluar paper juga.. dah sampai ajal...

al fatihah...

Neeza Shahril said...

pemergian di bulan ramadhan.. syawal yang sayu untuk keluarga tu.. Innalillah..

elok buat sendiri jem sebab kalau beli nanti ada yang tak tahan lama.. berkulat..

NJ@goboklama said...

Innalillahiwainnailaihiroji'un... pemergian yg ditangisi... Al-fatihah utk yg tiada..

Ummi365 said...

semoga famili anak2 yang lemas tu tabah menghadapi dugaan ini.

Dan nenas tu.. bole nak rasa hasilnya nanti?

Mama Rock said...

alaaa mulan, sian nya budak budak tu :( sure sayu hati makbapak dah nak raya nih...

errr ehem, ehem, dah menguli and masuk kan jam nenas tu pas-pas kan le kat klcc nih :)

cikdinz said...

kesian nya...

::ADleez:: said...

takziah utk keluarga mangsa...
ade bc psl kes tu kt on9 paper...

yumyum...trt nenas sebalang....hehhehehe...sy pon nak nyetart bt tart jugak lerr...hehhehehe..;)

FdausAmad said...

gua nak ajak lu melepak di blog gua.Rilek Rilek.
jom.

maklang said...

Al Fatihah buat simati,..dan moga keluarga mereka tabah...

Tart nenas, bak mai sikit...eh...yang dah jadi ngan biskut sekali...kirim kat Akim tak per dah...ha..ha..

KAMATO said...

moga keluarga mereka tabah

MULAN said...

enme: mmg kesian.. esp family members..
***
kak rina: keluarga ustaz.. mesti mereka tabah.. datang raya tau..
***
kak elle: raya datang kerteh ya.. nak hantar but takut nanti jadi tepung...
***
zino: ada jugak nampak berita tu..
***
neeza: buat sendiri puas hati, biar la tak cantik, tak sedap..
***
nj: moga keluarganya tabah..
***
kak ummi: nak rasa kena datang kerteh.. he he.. macam la sedap sangat.. kak ummi lagi pandai la..
***
mamarock: he he.. kuih kat kl lagi sodap la mamarock.. meh raya kerteh la.. sedih tengok mereka menanti..
***
cikdinz: memang kesian sangat..
***
adleez: haahh.. balik raya kan.. meh datang sini..
***
fdaus: ok will do.. timakasih singgah sini..
***
maklang: alaahh.. maklang bikin lagi best.. dah beribu2 kuih tu.. segan aahh.
***
kamato: ayahnya ustaz.. moga tabah & cekal..

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優