Tuesday, August 18, 2009

A WEEK AGO & TODAY..

Zharif's down with flu (belum positif h1n1) tapi takde fever pun.. dah MC 2 hari, so hari ni hantar pi sekolah agama. Sebab takde arah tujuan lain, malas mandi la dulu, nanti kendian balik baru mandi. Saya dengan pyjama, capai tudung & off we went..

Nasib baik, saya berpakaian lengkap, walaupun dengan pyjama.. Stop kejap kat 7-Eleven cari paper.. Ada pulak adik2 keje tepi2 tu ketok cermin kereta.. "Kak, tayar pancit..!!"

Maakkkk aaiii..!!! Dengan baju tido ni.. memang kalu orang tengok, memang baju tido lah.. Aiyaa, mau turun ka..?? Intai2 je la dulu sebelum otak mau pikir. Call hubby, dia belum start meeting. Dia nak datang tengok kejap (nasib opis tak jauh hari ni). So kami pon lepak dalam kereta, 10 minit hubby sampai. Zharif pun pontengkan lagi sekolah ugama sebab dah lambat (lagipun sebab rasa batuk belum baik).. Kami tukar kereta, hubby bawak kereta pancit pi tukar kat kedai yg dekat tu je.. Huwa ha ha.. moral of the story, lenkali jangan le pakai baju tido walaupun lengkap kalu nak pi mana2 tu.. A fren of mine dulu, yg keretanya juga tayar pancit kat area Puchong, lepas hantar wifey pi keje.. pakai boxer & singlet je.. pastu duduk je la dalam kereta sementara tunggu kawan datang.. Eiikk.. camna la tu..

Ni lah Zharif dengan pakaian Puffin nya.. tak menang tapi timba pengalaman je la.. He was loud & clear compare to yang lain.. Costume, intonation, movement & expression kurang sikit sebab yang lain tu lagi bagus.. Tapi dapat hafal text cerita dalam seminggu, kira Ok sangat la..

Ini costume sangat cantik.. Top 3 kot adik ni..

Yang ni pun loud & clear, antara Top 3 rasanya.. tapi agak perlahan but maybe tu yang judges nak..

If I were one of the judges, ini si comel mesti menang.. Semua bagus, package yang lengkap.. Comel pulak, cop cop buat menantu (tapi anak aku pendek..)..

We didnt wait for closing ceremony.. Aprahh.. Chef de Mission kata closing Rabu malam, kita book la tiket hari Khamis. Alih2 sampai sana kata closing hari Khamis.. bye bye la.. Amik Firefly.. yey dapat tengok rumah dari atas.. Tu yg bertanda merah tu..

13 comments:

silversarina said...

Akak memang sebelum keluar kena mandi dulu dan mesti berpakaian lengkap sebab takut jadi kes camni.. nasib hubby mulan ada dekat2 situ , kalau tak....tangkap gambo masuk majalah mangga...heheh.

Hebat zarif, tak pe tahun depan cuba lagi.

Zaitun said...

Tak menang tak apa tapi dapat pengalaman.

Selalu terjadi kalau kita pakai pakaian cincai.

zany said...

serik oooo, sebelum keluar pakailah elok-elok kemas sikitkan, ha, ha......masa kereta accident mei lalu, pun masih bernasib baik pakai jeans dan t shirt, konon nak hantar anak je, alih-alih melarat ke balai polis buat report. malu nya, t shirt kelabu asap bagai..

Izariza said...

Slm Mulan,
terima kasih di atas ingatan penaja tentang baju tidur tu hehe

Salam buat Zharif, moga cepat sembuh :)

aNIe said...

Hehehe...Mulan akak selalu antar si Farhan ke sekolah dengan baju maxi tidur akak...tapi akak pakailah sweater...serik jugak kalau kena macam tu ye...

Zharif dah okay ke? Semoga sihat seperti sediakala...

KAMATO said...

Ok gak apa, bukak tayar pakai baju tidur...

Mama Rock said...

bravo zharif!

yes, yes mulan...i do that too...kengkadang sungguh le malas nak salin baju, i will end up with my kaftan aje. so far belum pernah terjadik perkara2 yang tak diingini...harap2 nya tak lah!

MULAN said...

kak rina: tu yg saya tak keluar kereta tu, takut nanti ada yg pakai hp amik gambor mokcik pakai pyjama..

zaitun: tu la kan, selalu bila pakai cincai, jadi lagu tu.. kutip pengalaman gitu di perlis..

zany: jeans & t-s kira ok la sbb baju casual..

iza: memang peringatan utk semua.. he he..

kak anie: memang serik..!! thanx, zharif dah ok sikit..

kamato: eyy, sogan den..

mamarock: betol mamarock, malas salin baju..

gardeninheaven said...

kak, blogspot i ada add baru, saja nak tukar. its now www.gardeninheaven7.blogspot.com salam ramdhan mubarak to you and family :) hope zharif is better... bakal menantu i tu...boleh??? huhuhu

gardeninheaven said...

hehe, sebab tu i kalau keluar rumah pakai jubah. kekadang inside still in baju tidur. kira jubah wear is my uniform bila keluar rumah when sending kids to school and when running short errands :)

adamha said...

Ask your hubby to join AAM..hehe. For a peanut of RM60 per year, you will have peace of mind. That what I did when I was in Vietnam and my wife was in KL.. Mende2 cam ni perlukan AAM.

But, that does not give you the chance to wear pyjamas while driving... I always wear proper attire while driving. Just in case ada accident, tak la kantoi..hehe

QueenJah said...

Pakai baju tido masih ok lagi mulan, akak dulu boleh terlupa nak pakai kain!!! sekali dah turun keta rasa berangin sebab nipis semacam, rupa2nya cuma berkain dalam...nak sengih tak lalu nak nangis pun tak larat..

MULAN said...

gih: menantu boleh je.. janji tiap kali raya balik rumah i le.. almaklum anak 2 orang je.. ha ha.. mmg selalu pakai jubah tp hari tu rasa tak sempat nak capai.. adus, sedih..

adam: here in kerteh AAM ada masuk ka? u know la tempat macam ni, pukul 8 mlm dah sunyi sepi.. nak kena camni la.. bukan selalu i pakai pyjama pun.. he he..

queen: akak ni kelakar betol la.. ada ke tak pakai kain.. jgn gitu kak.. takut saya terkena..