Sunday, August 9, 2009

MY HECTIC DAYS..

Adus, pening kepala lately.. saya ditelefon guru.."Kak, Jab Pendidikan Negeri call sekolah, mintak sorang wakil dari Tahap 1, untuk story teling in conjunction with Science & Technology Carnival Peringkat Kebangsaan 10-13 Ogos.. kami teachers dah agree pilih Zharif.. wakil negeri terus ni kak.. Pastu kak, buat kat Perlis jugak kak, dalam seminggu je lagi.." Adooiii.. nun di utara, cerita belom dapat, hafal pon belum.. nak kata apa, nak kata tak nak ke. Hati di ulu kata tak yah la, jauh sangat, sempat ke nak hafal.. tapi hati di hilir kata, bagus untuk pengalaman dia jugak kot.. Tanya Zharif, dia kata nak cuba.. So hafal la bagai nak rak.. So far ok lah. Moga2 berjaya tapi takde harap sangat pon sebab last minute sangat.. Mulanya nak lepaskan Zharif pergi dengan cikgu nya (rasa ok je) tapi kendian, hati rasa terdetik2 sedih nak temankan.. Zharif pulak dengan drama sedih, mintak saya pergi. 9 tahun budak nya. Dah le pi dengan cikgu sorang je, takde kenkawan lain yg dikenali.. jauh pulaaakkk tuuu...!! Maknya sama2 la menghafal, rasa macam boleh naik pentas bercerita jugak.. ha ha ha..
***
Jumaat malam baru2 ni, adik saya dengan impromptu nya ajak buat kenduri tahlil di rumah nya di Bandar Botanic Klang.. (sorry tak sempat nak ajak sebab ngejut betol) "Along, saya hantar kerosi semua bikin upholstery.. kosong pulak rumah. Saya siap panggil orang cat rumah sikit sebab senang.. Jom kita buat kenduri." Saya ok je, cuma sempat buat & supply 100 muffins & 3 talam puding sebab ngejut. Ramai betol sponsor lauk, murah rezeki kalian.. amin.!! Maakkk aaiii rumah adikku, pink shocking gitu.. bior le dia sesuka hati dia...
***
Ni citer sebulan lepas.. hubby ter-accident on the way back from KL. Tak tau la camna, di KM71 Karak.. (spot yg selalu accident), kereta terlanggar divider tengah sebab licin semacam.. tapi jugak hujan renyai, dipegangnya stering kete, me-langgar kan kete ke bahagian kiri jalan.. Alhamdulillah tak melibatkan kete lain.. sementara tunggu kete tarik, 2-3 ter-langgar spot yg sama.. Camna tu ek? (Hubby kata tak laju.. tak tau la tu).. Tersembol jugak airbag tu.. Alhamdulillah dia tak apa2.. So semalam dari KL, kami singgah Temerloh, intai kete tu tengok ada progres ke tak.. Tokey tu kata 2 minggu lagi. Biar betol, macam takde apa2 repair pon..

18 comments:

Kak Elle said...

sibuk betul makcik sorang ni nanti ke utara tu drice carefully ye?

zany said...

semoga zharif berjaya, omaknya dah pulun habis tu. dalam pulun kesihatan kena jaga tu

Neeza Shahril said...

best of luck to zharif.. boleh la mommy zharif jenjalan kan heheh..

ramai yang cerita, ada workshop and tow trucker letak minyak kat jalan.. business punya pasal..
tak tahu lah betul ke tak.. tapi tengok gaya macam betul tu..

take care selalu ya..

maklang said...

good luck ye...and take care..

terok betul kereta tu rupanya...nasib baik tuan badan tak apa2...

cikMilah said...

ishhhh, kamu!
Esok mai Perlih la ni?
Ambik je lah firefly...KTN-AOR; tapi kena transit Subang.Turun Kepala Batas, Alor Setar - tak jauh sangat dah; dari airport ambik keta sewa.. Eh , memandai lak bagi consultation.. hikssss

Go Zhariffff!!! go boy!
Omak nya pun,take care ya!

::ADleez:: said...

Salamjenguk kak mulan..
maap lame x jengah cni...br jerr rs free lps pindah rmh nih...wow zharif jd wakil negeri..tahniah222...so ber++ bz la kak mulan menjelang ramadhan ni yerr...ok whishu good luck zharif n slamt berpose utk kak mulan n family..tatatititutu..;)

Zaitun said...

Take care kalau memandu...

Good luck to Zharif...

MULAN said...

kak elle: takleh drive sebab takde co-driver.. dragonfly..

zany: thanx.. hhmm kecamuk jgk kepala sbb byk hal time2 ni.. insyaAllah semua ok nanti..

neeza: thanx.. takleh jenjalan sbb takde kete.. dengar jgk orang citer jalan tu depa tuang minyak.. ramai yg dah kena..

maklang: tq.. alhamdulillah hubby takde apa2..

cikmilah: tu la sis, memang terpaksa ke firefly gak.. kecik nya plane dia.. thanx..

adleez: kemas le rumah tu pelan2.. kang peroi badan tu.. selamat berpose utk adleez & family jgk..

zaitun: thanx kak..

silversarina said...

Good luck zarif dan maknya juga !

Cantik pink tu, bersinar je rumah .

Ainur68 said...

Sabar jerlah....

en_me said...

bznyerrr..

Cat Cat said...

Cantiknya warna pink dinding rumah... i love it...

pB said...

so , how's the result ????
citer lah sikit ....

Mama Rock said...

mulan...ke perlis lagi lah nih? tak pe lah anak punya pasal...good luck zharif!

zino said...

teruk juga kereta tu.. syukur la driver selamat....

QueenJah said...

all the best to zharif. Yes! yes! camnilah mak mithali...akak tabik spring!!!!

Izariza said...

salam Mulan
wah .. rumah sudah cantik ..!
lama nian tak bertandang di alam maya .. masa merantai sesungguhnya!

yang indah2 untukmu :)

MULAN said...

kak rina: tq tq..

ainur: betol tu.. kena byk bersabar.. baru jiwa tak keruan..

enme: terkadang begini lah..

cat cat: cantik jugak kan.. mata jadi terang..

pb: tak menang.. tapi tambah pengalaman..

mamarck: thanx mamarock..!!

zino: tu la, alhamdulillah hubby tak apa2..

queen jah: thanx queen.. anak nak, mak ikut je la..

iza: takpe iza, janji di hati sentiasa mengingati..