Thursday, July 23, 2009

DURIAN FIESTA

Puasa.. malas nak update blog.. banyak hal lain jugak.. citer punya la banyak.. tapi terjah yang ni dulu. Memang sekarang musim durian, awal hari tu katanya durian KIJAL tak menjadi sangat. Lately, dah banyak pondok2 kecik jual durian tepi jalan. Kami anak beranak memang kaki durian. Tapi ada jugak yg bukan kaki durian. One of my fren, hubby tak makan durian. Punya lama plan nak temankan dia, kami berjaya jugak makan tepi jalan last week, bertiga.. Pastu kelmarin, terasa pulak nak makan lagi. Sesaja call & sms, jadik jugak le Durian Fiesta kami (ladies only eekk..) semalam di KIJAL..
Yumm.. yummm.. yg selonggok RM10 pun dah best giler rasanya..

The art of eating Durian.. layer by layer..

Yang ni kami panggil DURIAN EXECUTIVE.. RM4 sekilo, lagi best rasanya.. heerrrrkkk, sedawa durian lagi ni..!!!

Slowdown kejap.. ada 2 org kawan tak jumpa jalan..

Kesian ni akak berdua, demam & batuk tapi tak tahan dengan penangan durian, di-jamah lah jugak.. Sabau kak, buat2 bersabau.. asalnya saja nak meramaikan majlis, tapi mana tahan dengan durian..!!!

18 comments:

hanieliza said...

Salam..
weyyy..tak ajak kakliza makan durians ama yer..
nak kena saman niii.....
bila algi nak g makan ni..calling-calling laaa...

Abang Long said...

Pernah tengok 'Hantu' makan durian ?

silversarina said...

'Hantu' durian kat Kijal tu cun-cun lah...hehehe.

Menggoda daku ....wwwwwaaaaaaaaa .

dhamizah said...

musim durian plg syok utk kaki durian.hehe.hari tu saye terlebih makan durian, end up sakit perut n kepanasan.

QueenJah said...

Salam ziarah Mulan...

Tumpang terliur nengok org makan durian..cedapnyer..

KAMATO said...

memang seronok kalau makan durian ramai2

LittleYaya said...

bestnyer...

Kak Elle said...

makoi makan durian tak toleh kiri kanan semua nya...bak sini sebiji...haha

zino said...

amboi meriah nya makan doreyan .. tak toleh kiri kanan pun hehe

manlaksam said...

Yang RM4/kilo tu nampak sedap, lemak manis!.

Neeza Shahril said...

waaaa!!! sangat cemburu buta!! hehehe..
neeza memang suka durian. Neeza okay je kalau breakfast, lunch, dinner dengan durian..
Suka sangat makan berulang-ulang.. selonggok RM10 pun okay asalkan dia manis-manis gitu..
yang pahit hangit neeza tak suka.. ;)

Mama Rock said...

wah! wah! wah! seronoknya kenduri durian!

maklang said...

nak merajok laa...

kak liza..jom, kita gi makan durian 2 orang...he..he...

Ummi365 said...

mulaaaaaaaaaaannnnnnnn.. kak ummi pun nak makan gak.. tapi tak ada kawan cenggitu.. haiiiii.. lambat lah pulak lagi dad ni nak balik hah.. masa tu musim deghian pun dah habis... ok mlm ni balik i add u ah.. kat opis ni kena block lah

Ajzie said...

wahhhhhhhhh doriannnnnnnnnn!! sodapnya

pB said...

lepuk duyan pun sodappppp

arsaili said...

salam..isk3..sedappppppppp nya.....tgk dari kejauhan jer

MULAN said...

to all my dearest frens..

thanx for the comments.. thank you & thank you..

sorry tidak berkesempatan utk balas..

tapi memang bessstttt giler trip ni.. jom la join, jom la datang kerteh..