Monday, May 25, 2009

TIPAH DIDERA DAN TIPAH TERTIPU..

Citer wiken, hubby pi diving @ Pulau Kapas, daytrip on Saturday. Tipah ni kerjanya ngantar anak gitu Taekwando di Kemaman. Supir gitu. Balik tu penat, kids makan waffle sampai kenyang. Yes, beres kerja, no need to cook for lunch. Petang dah janji nak keluar makan pizza (ngidam lama nengok ad kat TV etc..). Tetapi Tipah didera pulak, Zharif kata "I want your pizza, not from Pizza Hut.." Eh eh, tadi kata nak keluar. Tipah kata pizza @ Pizza Hut lagi best, dia tak nak jugak. Ngamuk la Tipah, tapi bila ingat hasrat anak, Tipah gagahkan diri & tabahkan hati.. Hari pulak ujan, syahdu2 gitu. Camna pizza nak naik? Sejok tu, Aunty Goh (berbangsa China)sebelah rumah dulu tak kasi uli adunan ber-yis macam roti/pau bila hari ujan. Katanya, "susah naik maaa.."
Nak cepat naik, peram kan adunan tu kat dalam boiler room.. (tempat sensasi, kot air tak panas, cucuh kat sini je la, antik gitu..) Kot merajuk, boleh gak dok situ.. or main nyorok2..

Nasib ada saki baki..

In the oven..

Before they make (dapat 2 biji) their journey to the empty tummy2..

Kisah tadi, dok ngemas laci2 nak cari pelbagai benda/bahan sebelum cuti sekolah ni.. Ahaa, terjumpa blood test result last year. Eiikk, dulu masa sekolah katanya Tipah ber-darah O+ gitu. Pastu camna jadik nya O je..?? Takpe la gitu, tapi any idea ngapa bisa tukar2 gitu..? (Thanx Diana, Tipah ni penat sampai tak nampak Rhesus kat sebelah tu.. bior bebenau mata daku ni)

Part ni lagi best..!! Ropa2 nya cholestrol Tipah, last year 6.9..!!! Ish ish iiissshhh..!!! Tipah tertipu. Baru2 ni, 6.6. Thot makin naik, ropanya ada lah bibit2 penurunan gitu. Ahaakkss... Syabas Tipah, tahun depan turun lagi tau..

15 comments:

zany said...

rajinnye makcik tipah, dalam hujan-hujan pun menjadik pizza

Kak Elle said...

minta pizza sikit tipah...hehe

maklang said...

BILA PULALAAA TUKAR IDENTITI NI?

Ajzie said...

piza oo piza.. mcm nmpk sedap aje piza tipah tuh...........

arsaili said...

salam....kak tipah sedap nya nampak piza tuuuu ..lapar laaa

Diana said...

Kak Tipah.. betulla tu darah o+; positive or negative tu untuk rhesus; ada tulis tu..
Duk Betnam lama, tu yang cholestrol tinggi tu, seafood manjang.. lama sikit tinggal betnam turun la.. hehe..

zino said...

nak oder pizza satu .. hehe

Neeza Shahril said...

knock! knock! knock!

assalamualaikummmmm...

ada bau pizza laaaa..

nak cikit!!! ;)

Ummi365 said...

wehhh mudanya dia..

en_me said...

iye, auntie goh memang berbangsa cina ghtieww.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww..

sya said...

Rajinnya cik tipah ni buat Pizza.. tak suai nama cik tipah wat Pizza.. sebab cik Tipah wat cekodok je suai.. he he he

Nanti guna nama lain k

D'Rimba said...

Sedapnyaaaaaaaaaa.....

pB said...

rajinnyaaaa



sedapnyerrrr



pB lapor nieeeee

aNIe said...

Huhuhu...cholesterol akak jugak yang tinggi...tapi tahun ni lom cek lagik...ntah bila nak cek...

Yummy...sedapnya pizza cik Tipah...!!!

MULAN said...

tima kasih tak terhingga atas semua nota2 & komen2 yg ditinggalkan.. maap tipah tak sempat nak balas sorang2.. tipah macam robot kemas barang ni..