Thursday, May 14, 2009

LIFE IS.. ALWAYS BUSY MAAA..

Last weekend, cuti 3 hari termasuk Wesak, kami pi KL le. Pujuk rayu hubby nak ke IKEA, ada setahun tak pi situ. Tempat idaman kalbu. Kira2 tempat detox segalanya la..
Sent the kids to Smaland agak2 sejam.. mak & apak soping hangit la.. Ada la sikit2 buah tangan, tak kan nakbalik tangan kosong kot..

Pastu pekena dinner kat Bagan Seafood, Klang near Northport. Sedap bangat, gila ramai orang.. Ni menu antara yang best la.. Honey Squid & Ikan Kerapu Goreng Ber-Mango... I tell you, sedap amat.. Pergi lah coba..

Sabtu pi bawak Zharif habiskan Scuba Ranger course tu. Termaktub lah dalam list Scuba Ranger tu, sorang dari nya ialah anakku itu...

Ada pulak krew RTM.. amik gambo anak nya, gambo mak nya tak nak ke..?? Dok terhegeh2 tengah panas tu..!! Idok le teman hidung tak mancung, pipi terhenget2..

Balik dari KL, Zharif ter-jatuh sakitnya.. ala2 virus gitu, takpe la sekali sekala.. Doctor kasi MC 2 hari terus.. sebab tinggi sangat temperaturenya.. tapi mak nya kedekut, kasi MC sehari je. Apa ke tak nya, tak pi sekolah tapi kat rumah terloncat2 macam kat zoo tu.. exam dah dekat ni pon..

Ni dia..!!!! Today another history.. Cholestrol 6.6..!! Amik test 3 weeks back. Kesinambungan test last year. Saja gatai2, padan muka. Makan sopan je, jaga jugak sebenarnya.. tapi doctor kata, STRESS itu jugak ada tempiasnya.. hah, sape buat ku stress ni..??? Oh Mr Hubby.. you now never make me stress one yah..!!! Ha ha.. sebenornya kepala pusing, hati runsing banyak hal.. salah timing amik test gitu. Nak pi lagi amik rasanya, tapi sape nak bayar pulak eh..? Company bayar sekali setahun je..

12 comments:

Zek Zek said...

jangan stress stress ya ibuuuuuuuuk...takkan pi IKEA stress lagi kuuuuut?

silversarina said...

Relax, relax.... high carb tu sebab stress tu, nanti dah relax sure turun bacaannya.

Sian Zarif, staff nurse lagi strict dari doctor....hehehe.

en_me said...

stress salahkan hubby la fulakkks.. ammvoiii

Neeza Shahril said...

mulan, rajin-rajin kan diri tengok cartoon.. bila banyak gelak ni, hati tenang sikit..
tu neeza la..
hopefully it'll work for you too...

bestnya Zharif dah jadi scuba ranger ni.. congrats...

Happy Birthday to Zharif juga.. semoga membesar sebagai anak soleh.. Ameen...

Abang Long said...

Dar rumah Abang long ke Bagan Seafood cuma 15 minit sahaja.

Mama Rock said...

mulan, ni mee kuah udang banjir ka, ribut ka...kena puasa dulu sampai turun tahap kolesterol anda :)
hope zharif gets better soon!

sya said...

Kak sya takut benau nak buat medical check up. dah dua tahun tak buat walaupun actually company bayar all the expenses

::ADleez:: said...

wow!!!
kami pon br je mlm td pi men'shoppin' kat ikea...betol2 detox tuuuu..
congrates zharif dah dpt cert...nnt blh ajar rian scuba yer..
bl la sy nak bt med checkup ni...kolestrol sy pon dah over limit nihhh..;)~

maklang said...

maklang tengah stress betul sekarang ni...

MULAN said...

zekzek: entah le ngapa jadi lagu tu.. he he, rasanya sebab before tu makan jeruk selahap nya kot.. jeruk2 ni byk kolestrol tau.. berbalang2 orang kasi..

kak rina: occupied dgn anak2, nak bersosial pun takde masa.. he he.. dok rumah je tak jalan2.. lepas ni kena jalan2 sampai kemaman kacau kak rina la..

en-me: he he.. kena la salah kan jugak, biar dia rasa sikit.. dia pun kena jaga kita kan.. takkan kita jaga dia je..

neeza: tu la, nowadays saya keluar jugak le, before this malas2 sikit..

abg long: laaaa, dekat sangat tu..

mamarock: puasa..? tapi kot masa buka pose, makan bagai nak rak, camna tu..??

kak sya: he he.. lepas ni malas dah nak pi buat blood test..

adleez: ikea best kan.. malas dah le nak pikir kolestrol tu..

maklang: jangan gitu maklang...

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優