Tuesday, May 5, 2009

DREAM COME TRUE..!!!!

Khamis petang cabut pi KL, rasa tak kesampaian nak teruskan perjalanan ke Taiping. Nasib pun tak, depa kata traffic teruk kat North South Hiway. Hala ke East Coast pun tak kurang dasat nya. Macam nak raya. 12.30 malam traffic jam kat tol Gombak, sampai ke MRR area Pandan tu ha. Tapi jalan kami OK je. Cuma tak leh terus ke utara la. Adik ipar dari Soromban, bertolak 9 malam, sampai Taiping 4 pagi. Phewww...

Jeng jeng jeng...!!!! Hari ini lah dalam sejarah..!! Pagi Jumaat bertolak pi Taiping, sampai ala2 pukul 12. Pujuk rayu hubby ajak langsung ke Kuala Sepetang tu la. Dalam moyok2 tu, pi jugak. Hubby tak suka tempat ramai orang. Sepanjang jalan tu banyak gerai Mee Udang lain tapi nak jugak cari Warung Mak Teh yang tersohor tu. Pheeww, dari jauh dah nampak kete parking kiri kanan jalan, penuh gila. Alhamdulillah ada kerosi untuk kami. Tunggu kejap je nak duduk.. (nak duduk pun kena beratur).. Yey, yey, yey.... Yahooooooo..!!!! Alhamdulillah...!!! Sampai jua akhirnya..!!!

Ni lah dia kenkawan... Mee Banjir Udang saya..!!! RM10 udang laut. Maap gambar tak clear sebab mata saya sharp kat udang tu je..!! Depa ni tak taruk menu. Nak order pun terkebil2 lah kami. Waiter tu kata, Mee RM6, RM10, RM12.. udang laut atau udang kolam. Saya amik udang laut. Ada la 10 ketol, besor wey.. Memang dasat la.. Jangan jeles ek.. Yumm yumm yumm... lazat.. lazat... lazat... kolestrol..??? Tolak tepi sat.. tapi tak tinggi pun, 5.6 je..

Takde nya kerosi kosong kat sini. Singaporeans pun ramai. Tak ke murah, udang tu dah le fresh, banyak lak tu. My bro singgah lepas kenduri hari Sabtu. Gila ramai katanya. Kena berator untuk duduk. Last2 dia beli untuk tapau je. Tapau pun kena berator. Nasib ada orang silap order. Dia pakat amik je 3 bungkus yang tu. Kot tak, mau tunggu lama lagi.

3 Mei 2009, genaplah my beloved mother umurnya 59 tahun. Happy Birthday Mak..!! Moga dirahmati Allah selamanya.. Dan terima kasih yang tak terhingga atas segala nya.
Tak terbalas budi dan jasa seorang yang bernama IBU..

"Walaupun kesepian 15 tahun lamanya,

ditinggalkan arwah papa selamanya,

tiada lah raut duka di muka nya,

begitu tabah dan cekal hatinya,

senyum sentiasa terukir dibibirnya,

namun tiada siapalah tahu apa di dalam jiwanya.."

16 comments:

zany said...

ooo ini yang diingankan sangat ye.
sambil scuba tu takleh ke tangkap udang masak sendiri, he, he.......

happy birthday to your mom, tabahkan bersendirian.

Mat Gebu said...

Waaa....seksi u udang2 berpose dalam mangkuk tuu..buat terbayang2 jee (walaupun alergi dgn udang...kita belasah juga!!)....

Happy belated birthday to your beloved mother, may Allah bless her and to u too...

dhamizah said...

sedapnye udang tu kak.nyum2.

::ADleez:: said...

wooooo....besor2 tol udang kat c2 erk....murah plk tuuuu...ishsih...bl nak blk mesia ni....pas2 kene g kuala sepetang...hehheh
happy birhtday jugak kat mak kak mulan....smg panjang umur+murah rezki+sihat tubuh badan...amin...

Ummi365 said...

wahhh kemain sihat lagi udang2 tu tergolek kat dalam mangkuk.. pastu tergolek pulak dia dalam perut mulan.. ermm nampak pun sedap.

Happy birthday to your mom..

Abang Long said...

Akhirnya dapat juga merasa mee banjir Kuala Sepetang.

silversarina said...

IMPIAN jadi nyata ..balik Ipoh nanti nak lajak ke Kuala sepetang, nak cari jugak mee udang tu :)


Muda lagi mak mulan, happy birthday akak !!( takleh panggil makcik sebab beza dengan akak 15 tahun je )

Ajzie said...

Patut pun citer udang sebelum nihhhhhh.. ada hajat yea......

Neeza Shahril said...

Happy Birthday Mak mulan.. tua setahun dari parents neeza..
birthday dia pun dekat2 dengan birthday ayah.. :)

puas dapat makan mee udang ya.. hmmm.. tak leh jadi ni..
neeza pun nak kena carik nanti heheh..

hanieliza said...

Salam..
sib baik kakliza baru jer buat mee udang untuk buku resepi akak..
kalo tak harus juga mengidam kan mee itu...

maklang said...

bilalah nak sampai situ tu...

puas ati eh kali ni jalan2 makan2..he.he..

and moga panjang umur dan murah rezeki untuk ibu tercinta...

sya said...

Kelior tenguk gambar mi udang tu. Selamat Hari Jadi utk ibu Mulan.. muda lagik ibu Mulan.. baru 59

Zek Zek said...

wa...khamis malam pun dah sesak? kami gi Johor. Petang dalam pukul 5 bertolak. Nasib baik okay.

Wa...mee udang tu...besarnyer udang dierrrrrr.....giler besarrr....tengok gambar pun che dah terliur!

Izariza said...

Aduh... dah lama gak kita pun simpan niat nak gi rasa mee udang banjir nih .. tapi lum berkesempatan samapi skrg .. sedap sangat ke?? (menitis air liur) :~

MULAN said...

zany: tu lah hubby baru beli speargun.. nak ikut kenkawan tembak lobster.. pheww.. lagi best tu.. kat kerteh pun banyak udang besar, tapi mee udang takde lagi..

mat gebu: bukan hari2 kita pekena udang tu.. nak seribu daya, tak nak seribu dalih.. ubat ada kan.. pejam mata je sambil makan..

dhamizah: memang sedap..!!1

adleez: balik cuti nanti, naik kejap ke taiping tu.. tak rugi nya beratur panjang2..

kak ummi: tu laa, pegang2 perut ni takut ada udang yg nak melarikan diri..

abg long: alhamdulillah.. dapat gak rasa..

kak rina: ya kak rina, lupa nak conteng kat signboard tu.. "mulan was here.." he he..

azie: tu lah dia citer si udang & kenkawan yg terkorban dalam mee banjir udang..

neeza: ya mesti, balik nanti pi la.. kow kow punya udang tu..

kak liza: lepas ni order dgn kak liza je la..

maklang: puas hati sungguh dah dapat tu..

kak sya: best mee udang tu.. tak le muda ngat mak saya tu, sebab saya anak sulung..

zekzek: oohh pi selatan tak byk kete.. memang gila besor udang tu..

iza: sedap sangat sebab udang banyak tu..

"TIMA KASIH ATAS SEGALA UCAPAN BIRTHDAY UTK IBU SAYA YG TERCINTA ITU.."

ZLAA said...

nyum..nyum..mee udang tu.. Teringin nak pergi.