Thursday, April 30, 2009

I'M DREAMING OF.....

Petang ni drive pi KL, kot larat terus sampai Taiping la. Sabtu ada wedding BIL kat Taiping. Ahad kami kat T'ganu, Kelantan tak cuti sebab Hari Buruh jatuh hari Jumaat. Kalau hari Sabtu, baru kami dapat cuti hari Ahad tu (agak2 gitu, masih blurr cuti2 Malaysia ni). Kot sempat, anak2 pi la sekolah Ahad tu, kot tak sempat, cuti umum sendiri la. Dah balik Taiping banyak kali tapi hajat, hasrat & impian tak pernah kesampaian.. Dah keluar dalam TV, dalam magazine, dalam Internet, dalam blog & pebagai tapi telan air lior je laa.. Ni la dia Mee Banjir Udang Kuala Sepetang, Taiping.. Makteh toke nya.. (mana lak pi gambor signboard tu.. lain kali aahh..)

Ni versi Banjir... berkuah..

Ni pulak versi kering.. digoreng2.. Hah.. tak nganga nengok udang tergolek2 situ, besor pulak nya.. Teringat pulak kampung no 2ku di Vietnam, mak apak atok udang semua ada..

16 comments:

aNIe said...

Mulan...memang mee udang kat kuala sepetang tu banyak udang dari meenya...

Pi cuba...jgn tak cuba...yummmmmyyyy!!!

Kak Elle said...

alamak mulan I aim udang tu aje...mee I tak nak...hahaha

Mat Gebu said...

Wowww!!!..memang kejamm!!!!!.....

Ajzie said...

ooooooooooo sedap nya Mulannnnnnn

silversarina said...

Makan jangan tak makan, cari sampai dapat .

Safe journey home !

KAMATO said...

hai....mee pun dah tak nampak

Abang Long said...

Cuba cari sebuah gerai lagi dikawasan yang sama, saya sudah lupa nama gerai itu. Sebabnya digerai itu udangnya lebih besar dan lebih sedap.

Insaflah said...

Kecur air liur !

Neeza Shahril said...

mee banjir tu nampak sedap lah mulan..
yang kering tu, neeza nak udang je hehe..

zanaz said...

alah ari tu gi bukit merah ajak laki lajak ke ke sana, tapi tak nak le plak...ayooo sedapnya udang hehehe

pB said...

dapat makan tak mee udang tu ???


selain dari udang , apa yang Mulan dpt cari ???

Mama Rock said...

mulan, walaupun bermimpi, tapi mimpi itu cukup indah...tak nampak ke udang tu melambai-lambai ;)

MULAN said...

kak anie: ya betol, byk udang nya..

kak elle: takpe, makan udang je..

mat gebu: pi la singgah..

azie: sedaaaaapppp tu..!!

kak rian: memang cari sampai dapat..

kamato: berketol2 udangnya.. tak nampak mee..

abang long: banyak gerai lain jugak tapi tak tau nak pi yg mana. sbb dah tau gerai makteh tu, kami redah yg tu je la..

insaflah: tengok gambar pun dah tak tahan kan..

neeza: yg kering & banjir, dua2 sedap..

zanaz: tu la dia, orang laki ni payah ajak berunding. pastu makan tak pandang kiri kanan...

pb: tak cari lain dah.. cari mee udang je..

mamarock: betol mamarock.. sampai termimpi2...

cikMilah said...

ish.. ish.. memangil-mangil.. tahun 2009 ni tak pi lagi area-area situ...HARUS ku terjah weekend ni.. lalalalala...

MULAN said...

cikmilah: ohh dekatnya.. boleh pi selalu kan..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優