Sunday, March 8, 2009

HECTIC WEEKEND

Rabu lepas, 4 Mac adalah cuti umum di T'ganu. He he.. banyak hal nak dibuat di KL, Selasa malam kami drive pi KL, kids ponteng sekolah hari Khamis. Once a while takpe ek, first time untuk tahun ni. Sales pun dah start, tu yang membuak2 jiwa raga ni..

Antara hasil dagangan, Oxygen tank hubby untuk pi diving, asyik pinjam orang punya, member pun tibai la 2 biji terus.. buat spare la mana tau ada emergency call..

Zharif been nagging for his own wetsuit.. dapat lah selai. Part yang best jugak, omak dia dapat gak selai.. mana simpan tak tau la..

Ni pun dah bertahun nak disebat tapi tak tercapai. Pi Low Yatt, dapat sebijik tengah offer "gila2"..

Bawak kids pi Pusat Sains kejap.. enjoy gila depa kat sini.. kejap pun 2 jam lebih gak.. Takleh la enjoy je, kena gak bawak tempat yg penoh informasi..

Pagi hari Jumaat tu, pi tour "GARDEN" kat Midvalley tu. Gila besar, lengoh lutut. Kecik kaki ku. OK gak, banyak sale. Dapat rembat kasut budak2 ni sepasang sorang je sebab kasut dah lunyai. Malam tu get-together dengan cousins Zharif & Marsha.. baru 7 orang cucu atok, opah & nenek ni. Bila nak nambah ni..? Doa2 kan ya.. untuk den ni haa..

Zharif dengan Scuba Ranger course nya.. Saturdays only @ Maybank Training Centre, Bangi. For details contact Tuan Syed Abd Rahman from Kidsscuba..

Zharif dengan cikgu2 nya.. Omak nya tak join dah, nanti tunggu masuk laut je kalau diizinkan.. kalau juga tahap keberanian amat tinggi.. tapi wetsuit omak nya baru beli jugak ni..

Uncle Syed menyampaikan sijil "Scuba Ranger" untuk Ranger yang baru, adik Fairuz.. Zharif belum layak lagi.. 3 session lagi..

Amoi ni (Marsha) kalau dah ngantuk, mana2 pun dia boleh lelap... selesai sudah Zharif dengan sessi nya, kami pun cabut balik Kerteh.. tapi puas jugak trip ni..

14 comments:

Kak Elle said...

gi KL lagi?wah mak dia gi scuba diving ke?

::ADleez:: said...

layannnnn...wowwww..scuba again!!!..ln kali nk g shopping ajk teman srg ni jugakkk...hehhehe...

maklang said...

seronok eh jenjalan...kami duduk sini bertapa kat rumah jer...tunggu lah masa cuti...

pB said...

Salam Mulan


antara tempat tempat yang perlu dielakkan sekarang ini

IOI
LOW YAT
MIDVALLEY
IKEA
ONE UTAMA
GARDEN
SUNWAY PIRAMID
BUKIT RAJA SHOPPING CENTRE
BUKIT TINGGI JAYA JUSCO

and the list go on and on and on

Neeza Shahril said...

gi KL ke? seronoknya laa...
tapi bab scuba diving tu lagi syiok..
nak try la. tapi berani ke neeza ni yek?? eeee.. idok le kottt... hehehe..

arsaili said...

salam...memang hectic ..sampai tertido la bebudak tuh ahahaha

zino said...

scuba satu keluarga hebat tu...

Cat Cat said...

wah kak mulan,
shopping sakan nampaknya kat kl... i miss that alot.. huhuhu!

Lollies said...

waahh bestnya activity itu. did you try it yourself?

aNIe said...

Hehehe...bestnya dpt shopping mopping kat KL...akak ni nak pi Low Yatt tu ntah bila lah agaknya pun tak tau...

Amboi2...mamanya pun dpt wetsuit diving jugak ye..

oldtown~Smell the Roses said...

Part g jalan2 and shopping yg plg best skali tuh. Masa tu tak tahu makna lenguhpun...bila dh blk baru rasa sakit!hihi...

tulipurple said...

suke suke suke....penuh aktiviti.
moga sis peknen lg..amin amin amin :)

sya said...

Senang aje amoi tu tidor .. kat mana2 aje leh lena

MULAN said...

kak elle: this time tak la sbb rasa nak terjun laut terus.. ha ha tak tau la tu..

adleez: jom balik soppiinngg..!! tapi kat dubai lagi dasat kot, kan dah dekat tu..

maklang: takpe aaa bertapa dulu, nanti maklang nak jalan jauh..

pb: ngapa lak kena elakkan.. he he kot nak cari yg berpatutan, boleh kot..

neeza: trip pi kl memang seribu satu macam seronok nya.. jom aaa dive..!!

arsaili: tapi puas trip ni.. hampir tercapai misi2 ku itu..

zino: kena cari activity sekeluarga, baru nanti takde yg tertinggal.. he he..

catcat: tengah sale kan, must grab the chance.. nanti miss soru..

lollies: yup, i took refresher dive last 2 weeks (coz i ada lesen yg hampir reput)

kak anie: oooo, itu low yatt sangat best.. he he dapat gak selai divesuit.. yey yey..

oldtown: ya betol, dah terbaring baru rasa sengal satu badan..

tulip: insyaallah.. tq tq..

kak sya: ha ah, senang ngat tido kalau ngantuk si marsha tu..