Sunday, February 22, 2009

YES.... I DID IT..!!!

Hubby pi KL last Sunday ada meeting, saya & anak2 pulak naik bas pi KL petang Khamis, lepas sekolah. Excited gila budak2 ni naik bas. Apa bikin pi KL..? Zharif nak sangat buat Scuba Rangers ie scuba program for kids @ KIDSSCUBA.COM kat Maybank Training Centre, Bangi. OK je la sebab nanti boleh ikut apak dia kot. Eh eh eh, saya pun tiba2 rasa nak join la pulak, after 10 years tak pi diving. Buat refresher course lah. Yey, yey.. lepas ni boleh ngekor hubby pi diving. Takde kena tinggal lagi kan kan kan...!!! I'm a certified Open Water Diver too..

Mak sorang ni, ada lesen tapi simpan dalam muzium. Nasib tak lupa sangat dan nasib jugak Diving License ni tak de expired2 punya, valid selama-lamanya... At first tu, takut jugak ooii, takut tenggelam tak naik2. Atau pun takut terapung je, tak dapat turun2 dalam air. Diving tu kan nyelam, takkan terapung je..

Tu cikgu tengah bagi briefing.. student paling besor tu, ingat-ingat lupa kot.. Mula2 macam segan silu konon, sebab ramai gak mak bapak hantar anak2 kat situ. Tapi pas tu buat pot seposen je la, nak seribu daya, tak nak seribu dalih la konon ni..

Yes..!! Kira-kira OK lah in the water now, with the diving equipments tu.. Pasni terjun laut pun, terjun je la. Takpe kot, tak takut sangat sebab mesti ada buddy. That's the #1 Rule, never dive alone. Dah comfortable dengan diving gears tu ie breathing dengan mouthpiece, boleh equalized, kira OK la kot. He he he.. takut lepas ni saya dok atas bot je, jaga dive equipments, ha ha ha.. Jom la join, pastu boleh buat bloggers diving trip..

17 comments:

Ummi365 said...

wahhh mulan gi diving.. best eh.. i nak jugak tapi kan takutnya banyak .. lagi satu kan takut nak pakai diving suit.. kebonjolan ku ketaralah..hahaha.. mulan oklah badan come lote kan. :)

::ADleez:: said...

sonok btl tgk akak diving...kami sefamili pun bercadang nak abk lesen...insyaAllah...heheh..nnt kt g diving kat pulau redang kerr same2..;)~

maklang said...

wah..kalau I laa..sure tak timbul2..he..he..

tulipurple said...

sy pun sama mcm sis ummi365..hehe..:P tak terimagine woo..takut air tu semestinye!!

Kak Elle said...

hjebat mulan gi diving...cewah weweeet...bolih tahan badan tu:)

cikMilah said...

Woooo...Mulan the diver's diva!tabik spring tabik spring. Ni la sesatunya keinginan yang akak tahu tak mungkin kucapai.. kui kui kui.. Tapi nak ikut gak, akak jaga barang atas bot!

Neeza Shahril said...

masa pergi Perhentian, ada kawan tu borak dengan members of PADI..
macam seronok aje dengar tapi kan untuk neeza diving.. errr.. macam tak berani aje..
especially bila imagine, camana kalau tak timbul nanti.. hehehe..

MULAN said...

ummi: best jugak sbb lama tak nyelam.. jom laa.. takde la kebonjolan2 tu, wetsuit tu tebal.. he he..

adleez: amik la lesen, nanti boleh pi dive sama2...

maklang: dgn wetsuit tu sokmo timbul je.. kena deflate baru tenggelam..

tulip: usah la dikau gusar wahai tulip, diving ni tak yah pandai berenang, cuma jgn takut air je..

kak elle: tu la kak elle, tak nak kena tinggal dgn hubby, kena la saya take up diving jugak..

cikmilah: saya pun asalnya tengok barang atas bot. after a while baru la berani terjun.. he he..

neeza: diving kena ada buddy & banyak rules jugak. cant simply terjun.. jom aaaahh.. nak cari geng ni..

NJ@goboklama said...

I snorkel ajek,hihi... :p

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wah bestnyer dapat gi scuba diving, ni mesti seronok giler ni

Zek Zek said...

cayalah...i wish i could dive...tapi tak reti swim la...apa kata kita buat barter trade...akak ajar saya swim...saya ajar buat kek golf..hehhe

Mama Rock said...

i am bad with water - berenang pun tak reti. kalau ikut saiz badan patutnya boleh float naturally...but i look like a natural dugong lemas di laut...LOL! though i love being in the water :)

hanieliza said...

salam..
wah..dalam diam2 ada hobi nyelam yer..
kalau kkliza nyelam..takut tak timbul jer.. boleh geng ngan maklang la...
hehehhehehe..

MULAN said...

nj: snorkel jgk tp dgn float.. takut woo..

crazy beautiful: seronok tau, jom laa..

zekzek: bab nyelam memang daku fail.. bergelen2 minum air nanti..

mamarock: i was scared too.. berenang memang fail la, tapi diving requires different skill, comfortable in the water & balance body dalam air with dive gear etc.. tapi nak terjun dlm laut ni nanti, tak tau boleh ke tak.. ouuchh.. he he.. tengok la camna..

kak liza: eiiyy.. takde la. mesti boleh turun & naik balik la..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

鐵板豆腐Fay said...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍