Sunday, February 15, 2009

THE END OF "KEBORINGAN"..

Aduuss.. memang payah nak ku telan, gulp gulp gulp... dah telan & kenyang. Tu la dia, kalau si isteri terlalu lah sangat2 independentnya, terlalu lah "DIY" nya.. terkadang sang suami terlupa.. mereka si isteri & anak2 juga perlu kan perhatian... Ha ha ha... mogok, jangan tak mogok.. ngapa saya mogok..?? Ni keje2 suami saya masa weekend, left me & kids ternganga kebosanan kat rumah.. Habis mood nak ber-blogging, facebooking dan se-anteronya punah ranah.. nak on laptop pun malas.. takde mood betol..
Ni dia, ngayuh dalam hutan belantara di Kerteh ini.. and Saturday baru2 ni, lead a group of 70 pax from Malacca & Kerteh, masuk hutan Kerteh..

Musim hujan dah habis. Though air laut masih bergelora (tak dapat tembak lobster!!!), depa pi terjun nyelam dalam tasik pulak. Rasanya tak dapat pulangan kot.. kuang kuang kuang.. apa ada dalam tasik..??

Ni bukan dia, gambar contoh semata.. Kerna terpaksa (entertain guests etc).. dan sementelaah dapat group yang setaraf beginner, kat sini lah dia menyangkul.. dah kesudahannya.. dia telah RENTUNG dimamah sinaran UV itu.. Nasib baik pulak kat sini golf nya murah betol, pendek je la citer. Apa2 pun, selepas sang isteri mogok, telah nampak lah itu cahaya keje2 weekend sang suami telah di perlahankan... huwa ha ha.. Sehari seminggu dah le, takkan 2 days weekend nak bedal hobi dia je. Tak aci, tak aci kan.. Bukan nya apa, anak2 yang grumbling tanya apak nya pi mana.. tak larat lah nak ngelentong sokmo2.. Sini pun mana nak pi, asyik2 Mesra Mall tu je.. boring gak..

18 comments:

maklang said...

kalau boring...boleh datang opis maklang..suara je datang pun jadik le...ha..ha..:). jangan marah ye..maklang gurau!

arsaili said...

salam..ahahaha sabar ye kak...lelaki ni biasa la....

Neeza Shahril said...

faham tu.. sangat faham.. pernah alami nasib yang serupa.. weekend aje golf.. weekend aje golf.. sekarang takde dahh.. hahahah!!! sukenyeeee...
apa kata mulan masak sedap2.. makan dengan anak2 aje.. nanti ambik gambar tunjuk kat hubby.. dia mesti jeles dan tak nak keluar lagi hehehe..

pssttt.. mulan kenal Kak Faizah tak? Dia dulu pernah duduk Korea, Jepun, Vietnam sekali.. husband dia nama Zainudin..
dia ada sini sekarang :)

~akuni~ said...

Kdg2 dia org leka, mmg kena 'ingat' kan... sy pun selalu kena... tapi, nanti lama2 dia leka lagik, kena lah 'remind' dia balik... hua hua hua...

tulipurple said...

wahh..sy pun nnt kene mogok gak mcm sis lah ek,sbb kandaku tgh dok recki beskal..adoiii,bley tahan regenye ek..dah mcm nk beli motor.
golf lak kene belajo gak,nk entertn clients gak alasannye...takperlah ye,janji soru tak miss..hehe.

Kak Elle said...

mulan join sesama kalau boring or drive down here I entertain you and kids:)tapi sakit pulak weekend ni...

oldtown~Smell the Roses said...

Alaaaa..sabar byk2 kak ye!

~ yus ~ said...

senyum baca n3 nih . Faham..sabar yer kak...

Zek Zek said...

hihih...sabar ajerla kak mulan....mesra mall pun mesra mall la...lepas ni kena buat perjanjian...

aNIe said...

Mulan...memanglah orang laki ni kalau diorang ada aktiviti dengan kengkawan diorang...terus lupa kat kita kan?...memang boring

zany said...

diaorg ni kalau nak gi golf ke apa sanggup bangun pagi sama ayam jantan yang berkokok itu. Best apa kalau weekend diaorg gi golf, aman nak memasak, membasuh pakaian, lepak2 baca suratkhabar. Itu versi makcik yang bekerja macam ai ni lah puan mulan, kalau makcik surirumah sure tangkap bosan. Mogok, jangan tak mogok.

Mama Rock said...

mulan...you're not alone. i became a golf widow on sunday morning. but i cant grumble too much as saturday tu i dah puas ber-karaoke ngan girlfriends :)

david santos said...

Excellent posting and excellent team!
Congratulations!!!!

NJ@goboklama said...

laaaaa...kalau hubby NJ ada hobi gitu,alangkah bagusnya,bole le NJ wat plan jln2 sendiri or lepak2 dgn kengkawan,hihi...

simah said...

alahai... kesiannya ...hugs..

u mogok buat apa? tak masak ker?

eh i thought u can drive?? why not drive somewhere urself..just u n the kids... kekadang ni kalau nak tunggu hubby free utk kita aja.. kita jugak yg sakit jiwaaaa....

u take care yea dear mulan... n find ways to paste him to u all on weekends!! we women are minx! we r intelligent creatures! *wink*

MULAN said...

maklang: semestinya..!!1

arsaili: dah abis sabar la ni.. he he..

neeza: dah puas masak & makan kat umah dgn anak2, tapi dia takde.. kids ni bebel2 je la. tu yg tensen tu..

akuni: memang kan, kena ingatkan sokmo2 tu..

tulip: mogok jgn tak mogok.. ha ha..

kak elle: good idea tu.. boleh buat next time.. mesti best..

oldtown: sabar.... memang sabar sokmo.. heeeee..

yus: sama kes la ni..

zekzek: boring aah sokmo2 mesra mall... nak la pi kuantan gak..

kak anie: betol kak, terkadang kita dilupakan kan kan kan..

zany: ya betol... sanggup segalanya bangun subuh2 hari...

mamarock: huwaaaaa... sini takde tempat karaoke...!!

davidsantos: tq..

nj: sekali sekala ok la.. sokmo2 tak leh la, naik hangin gak.. he he..

simah: i dah puas masak/makan kat rumah dgn anak2 masa weeeknd, tp puas jugak. tu la i ingat, lepas ni kalau dia busy jugak, i drive je la balik kuantan. 100km pun tak kisah la.. he he, berpoya2 dgn anak2..

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛