Thursday, January 1, 2009

NEW YEAR, BIRTHDAY & DATING..

MOGA UKHUWAH KITA KEKAL
HINGGA KE AKHIRNYA...
MAAF ZAHIR & BATIN..
**********
TO MY DEAREST HUBBY...
THE BEST PART OF EVERYDAY
IS SHARING IT
WITH A HUSBAND LIKE YOU
''HAPPY BIRTHDAY''..
Tadi pi dinner kat Secret Recipe, Mesra Mall, kononnya budak2 ni kata birthday daddy takde kek. Ha ha, kasi anak2 order, mak bapak nak diet la konon.. Ingat kan nak hentam kek saja nanti..

Nak tak nak dah sampai, dasat sungguh penangan bau-bauan food2 kat situ.. last2 masing2 order masing2 punya daaaaa... Hampeh nya, kek yang di-idamkan takde la pulak. Padan muka ku, tak order awal2.. yang lain2 tu tinggal seketul dua je.. Part semua habis dah kenyang, kek pun kami dah lupa..

Panas ni, tengah panas... gatal sangat saya pi order ''Black Pepper Grilled Chicken'' tadi.. terasa hangat badan ni, macam dalam pantang pulak.. tapi orang Vietnam kata nak kurus kena makan banyak lada hitam..
**********
Yes... saya berjaya hari ini ber''dating'' dengan akak2 saya ni... Ad hoc dating ni, Kak Rina ada hal kat Kerteh dan saya tercium bau2 kedatangan dia dari Maklang... Risau hari hujan lebat sangat, kensel la dating kat Mesra Mall, saya tarik depa datang ke rumah. Emergency punya hal (plus malas sikit), saya pecut ke kedai Nasi Kukus dan rembat beberapa bungkus Nasi Kukus la untuk pulun bersama2 akak2 tu.. semua tu kedai bikin punya.. Sorry ya Kak Rina & Maklang.. lain kali saya akan cuba sedaya upaya untuk memaksa diri memasak seboleh adanya untuk kita makan2 & bersantai di lain hari..
THANX ya, Kak Rina & Maklang kerana sudi ke rumah saya
dan meluangkan masa bersama saya yang potpet ni..

10 comments:

Kak Elle said...

Happy birthday to Zaiyan...bloggers meeting lagi ye happy semua makan2.

Ummi365 said...

Yummy yummy.. sedap.. boleh bau sampai sini..

silversarina said...

Happy Birthday pada your hubby.

Thanks for the lunch date, nanti jumpa kat kemaman pulak ye :)

Neeza Shahril said...

Birthday on the first day of the year? every year lah cuti kan..
Happy Birthday to him... :)

waaa... bestnya jumpa 2 akak bloggers ni.. bila la turn neeza pulak nak sampai rumah mulan kan..
nak special request.. mulan masak sendiri! demand tu... hehehe...

ADleez said...

happy birthday utk hubby kak mulan...bestnye mkn2 di SR tu... miss plk rsnye...blk mesia kene p pulun jugak ni...hhehe..happy new year ye!!!

Zek Zek said...

Hush makan tak ajak. tak baik tau makan sorang.

sya said...

Nasi kukus mesti best..

Happy Birthday to ur other half

maklang said...

happay birthday to cik abang...

thanks for the nasi kukus...tu ada goreng risolle special tu...

zino said...

selamat hari lahir utk hubby mulan.. semuga panjang umur murah rezeki dan di permudah segala urusan..

kisah dating tu ni kali ke tiga baca hehe..dari 3 blog berasingan hehe

MULAN said...

kak elle: kalau dah jumpa2, mesti makan2 kan..

ummi: bila dah jumpa, yg tak sedap pun jadi sedap.. he he..

kak rina: thanx for your time.. nanti kita jumpa & makan2 lagi ya..

neeza: ok ok... nanti balik kita dating pulak ramai2 lagi kat rumah ni.. masak2 sama2 ya.. he he..

adleez: jumpa2 & makan2 memang part yang best lah kan..

zek: laa hai.. itu meeting ngejut tu.. meh la sini..

kak sya: setahun kat sini, nasi kukus kat tempat tu yg saya rasa paling sedap sbb sambal & gulai dia kaw habis..

maklang: timakasih.. nanti datang lagi ya..

zino: thanx for the wishes.. he he.. citer paling happy minggu lepas la tu.. syok tau, jumpa &7 makan2.. he he..